Депресија, меланхолија... Тажен сум - ми се плаче!

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Ima ustanovi za site bolesti treba da se leci
Не тропајте глупости, какви установи за депресија!?
Автоматски споено мислење:

Ako e ednostavno nema tolku samoubistva da ima
Самоубиствата најчесто не се резултат на депресија, туку заради одредени системи на верување и тоа околу суштинското функционирање и природата на оваа реалност. И тоа едниот е религиски концепт, а другиот е атеистичкиот концепт како системи на верување.
Депресијата е знак на борба на организмот против овие два системи на верување....тоа е последен обид на битието да се справи со светов. Како температура кога имаш грип, тоа е депресијата.....
Лагата и илузијата околу нашата природа која е толку проширена како рак низ планетаава.....ние сме многу повеќе од тоа што ни е наметнато да веруваме.

Последно уредено:
Postojat psihijatri za depresija,ankcioznost.... ne se site kako tebe da dremat pod toa tvoe ebano drvo i da meditiraat

Da si napraes maabet sam so sebe ubaf, pitanja i odgovori, od koga nesto pozacnalo itn. Nogu e ednostavno.
Samo meditacija pomaga hahahaha prost narod silna drzava

Последно уредено од модератор:
Postojat psihijatri za depresija,ankcioznost.... ne se site kako tebe da dremat pod toa tvoe ebano drvo i da meditiraat
Тие како мене ќе ви помогнат, не некакви институции и психијатри....не лекарства кои единствена функција им е да ти го уништат животот уште толку.

Последно уредено од модератор:
Тие како мене(шупаци) ќе ви помогнат, не некакви институции и психијатри....не лекарства кои единствена функција им е да ти го уништат животот уште толку.
E bas takvite kako tebe moze samo dupkata da im ja iskopaat na drugite pogotovo na tie imaat potreba od pomos

Па јас сум цел живот депресивен и мислам дека тоа е причината зошто подобро ги вршам работните обврски на работа и дома за разлика од другите кои не се депресивни и затоа не ја бркам нит ја лечам без неа ке сум само обичен човек слаб, несериозен и нестабилен

Hahaha zasto nemam kleknato tamu kaj sto treba
Бот си, ама ќе ти обрнам внимание.....од проста причина што патот те води накај институциите што ги спомна.
Користиш терминологија а не ја ни разбираш.....знаеш ли што е медитација?

Бот си, ама ќе ти обрнам внимание.....од проста причина што патот те води накај институциите што ги спомна.
Користиш терминологија а не ја ни разбираш.....знаеш ли што е медитација?
Znam sto e i znam deka poveke vrsti na meditacija ima a i licno bev na edno predavanje bas za edna od tie vrsti na meditacija

Серотонин и допамин се два хормони кои се лачат во мозокот и го даваат чувството на среќа и задоволство. Ако сте свесни за вашата депресивност, или сакате инстант расположение, можете да си помогнете со трихидроксидтриптофан, кој помага во лачење на серотонинот, и го даваат без рецепт.

Самоубиствата најчесто не се резултат на депресија, туку заради одредени системи на верување и тоа околу суштинското функционирање и природата на оваа реалност. И тоа едниот е религиски концепт, а другиот е атеистичкиот концепт како системи на верување.
Депресијата е знак на борба на организмот против овие два системи на верување....тоа е последен обид на битието да се справи со светов. Како температура кога имаш грип, тоа е депресијата.....
Лагата и илузијата околу нашата природа која е толку проширена како рак низ планетаава.....ние сме многу повеќе од тоа што ни е наметнато да веруваме.
Ne sum svatena,ne mozam da go svatam svetov kako funkcionira.......beganje od realnosta

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom