Мислам неАј да прашам исклучена печка со собен термостат и без програма за уклучување ќе се вклучи ако добниот тетмостат падне под зададена температура пример 23?
Мислам неАј да прашам исклучена печка со собен термостат и без програма за уклучување ќе се вклучи ако добниот тетмостат падне под зададена температура пример 23?
A1 Klasata na Kolarevic koj ja prodava i po koja cena? Od Makpetrol e izgor, bez razlika na golemo ili malo.Јас.Еден од најдобрите котли на пелети во Европа.Пилинг 25ка имам.
Автоматски споено мислење:
Кој сака да види лезет од тие допрва што ке местите котел на пелети за парно ке си купите термофлукс у комбинација со пелети Коларевич.Тоа е идеалната комбинација.Комшиката и еден роднина имаат екошпар,по 2-3 застоја имаат во текот на една недела.Мислам на печка екошпар,не котел
Имав број од човекот,од Кичево е и ми ги носеше директно дома.260 ги продаваат гнасите,а јас по 210 ги купував.Проблем е што фабриката прави многу мали количини и затоа се скапиA1 Klasata na Kolarevic koj ja prodava i po koja cena? Od Makpetrol e izgor, bez razlika na golemo ili malo.
Pozdrav.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
210 denari so prevoz ? Pa se isplati, posto bio a2 premium 190 den so prevoz, a se vtora klasa neli. Ako ne ti e problem, pusti mi broj vo pp. Fala odnapred.Имав број од човекот,од Кичево е и ми ги носеше директно дома.260 ги продаваат гнасите,а јас по 210 ги купував.Проблем е што фабриката прави многу мали количини и затоа се скапи
Немам број ама го пишува на вреќите210 denari so prevoz ? Pa se isplati, posto bio a2 premium 190 den so prevoz, a se vtora klasa neli. Ako ne ti e problem, pusti mi broj vo pp. Fala odnapred.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ne se sedi od sto e toplo pretpostavuvam, a stom e pretoplo ekonomijata kolku trosi so merenje kolku trosi dnevno kaj vas ne drzi voda zasto kaj drug ke trosi i pomalce.Прегледај го приврзокот 222353
Go zedovme ovaj kotel, dosta skap ali grej perfekno. Koga ke dojdi 60stepeni vodata doma ne se sedi. Dnevno si jadi 2 vrejkina peleti. Peletite ako gi zemate na golemo gi davat po 180denari. Alfa plam se nezamenlivi realno. Zemajte ic ne se dumajte.
Не е баш така.Ова ке ти го гаси и пали котелот нон стоп,освен што ке се ебава котелот и потрошувачката нема да се намали зашто на палење најмногу пелети се трошатNe se sedi od sto e toplo pretpostavuvam, a stom e pretoplo ekonomijata kolku trosi so merenje kolku trosi dnevno kaj vas ne drzi voda zasto kaj drug ke trosi i pomalce.
A eve zasto ne drzi, nedrzi zasto vnatre vi e primer 26C sto e nepotrebno previsoka temperatura ama radijatorite se so ventili od 200denari.
Eve pomos 40evra po radijator ke vi ja regulira temperaturata onolku kolku sto ke setirate i ke ja namali vkupnata potrosuvackata na peleti....samo bara da investirate dodatno plus sredstva za regulacija na temperaturata.
Buy Eurotronic 700018-1 COMET DECT Wireless thermostat head electronical | Conrad Electronic
Top %brandid% Selection | Order easily now: Eurotronic 700018-1 COMET DECT Wireless thermostat head electronical | Fast delivery | Reasonable priceswww.conrad.com
I zatoa ima resenie...Baffer od 500litra so mesacki ventil, 500evra baferot i 150evra mesackiot ventil...so montaza edno 800evra.Не е баш така.Ова ке ти го гаси и пали котелот нон стоп,освен што ке се ебава котелот и потрошувачката нема да се намали зашто на палење најмногу пелети се трошат
Никој не рекол дека евтино,само е појако од клима.I zatoa ima resenie...Baffer od 500litra so mesacki ventil, 500evra baferot i 150evra mesackiot ventil...so montaza edno 800evra.
I treba elektronika koja ke go regulira seto ova....sto nejveke i ke kosta.
Cisto da znaete deka greenje na peleti ne e eftina investicija za da bide i greenjeto eftino-ekonomicno samo so kupuvanjeto na kotel nema da bide "eftino", regulacijata e skapa.
Ja so klimi rabotam i gi prodavam i znam kolku se efikasni, i sporedbata so peleti e nebo i zemja okolu ekonomicnosta.Никој не рекол дека евтино,само е појако од клима.
Momentalno imam samo 4 ventili so reguliranje na temperatura i uste 3 treba da zemam. Predhodno imav najevtini ventili najobicni. Inace vrejke i pol mi trosi dnevno a koga bese - 10 jadi celi 2 vrejkina. Godinava ke vidime kolku ke trosi. Na samiot kotel ima regulator za temperatura, koga da se pusti i iskluci i termostat koga ke dostigni barana sobna temperatura se gasni. Za toj termostat da se vgradi dodadovme uste 6000 a za dalinsko mi pobaraja uste 2000.Ne se sedi od sto e toplo pretpostavuvam, a stom e pretoplo ekonomijata kolku trosi so merenje kolku trosi dnevno kaj vas ne drzi voda zasto kaj drug ke trosi i pomalce.
A eve zasto ne drzi, nedrzi zasto vnatre vi e primer 26C sto e nepotrebno previsoka temperatura ama radijatorite se so ventili od 200 denari.
Eve pomos 40evra po radijator ke vi ja regulira temperaturata onolku kolku sto ke setirate i ke ja namali vkupnata potrosuvackata na peleti....samo bara da investirate dodatno plus sredstva za regulacija na temperaturata.
Ventilov ke go zatvori protokot na vodata ako Temperaturata otide nad zadadenata primer 22C...a togas vodata vo sosistemot za mnogu pobrzo vreme ke kaci 60C a togas kotelot pobrzo i ke ugasi (nema da trosi pelet)...regulacijata na temperaturata e najbitna, ama i dosta skap del vo investicijata, samo kotel neregulira temperatura po sobi, kolku pari tolku muzika.
Mozat i Vo Mk da se poracaat za nepolni 50evra komadBuy Eurotronic 700018-1 COMET DECT Wireless thermostat head electronical | Conrad Electronic
Top %brandid% Selection | Order easily now: Eurotronic 700018-1 COMET DECT Wireless thermostat head electronical | Fast delivery | Reasonable priceswww.conrad.com
MAX! Безжичен термостат за радијатор
MAX! Безжичен термостат за радијатор е компонента на MAX! системот и е одговорен заwww.conrad.mk