Фала Курцу (аустриском) ..најпосле сватиМмм, конечно после неколку години чекање и неколку страни испишани, стасавме до перпетуум-хидроцентрала.
Фала Курцу (аустриском) ..најпосле сватиМмм, конечно после неколку години чекање и неколку страни испишани, стасавме до перпетуум-хидроцентрала.
Како загрижен македонец би ве замолил да го разработите принципот како да се одвива бомба, појака од било која хидрогенска бомба или досега детонирани бомби од секој вид и под вид бидејќи немаме армија ниту одбрана и заштита. Сепак ќе се работи за поголема моќност, лесна и квалитетна изработка, домашно производство а изгледа и доста интересно. Со таквата бомба (лесна и квалитетна изработка) би ги уценувале големите сили (иако не е етички но сме приморани, во ќош) за други видови на енергија како плин и петролеум а и да го вратиме и името и другите проблеми секако.Веќе нее никаков проблем околу производството на секаков вид Енергија со еднаш вложена Енергија , за движење и превоз, за изработка на земјоделски машини но сега за сега го разработувам принципот како да се одвива летањето или го имам и тој принцип со многи голема снага што ја создава машината но со таа снага перките на можам да ги завртам по брзо но има простор за до усовршување и за таа намена.Истата машина може да произведува Енергија и на мирно течение на вода или на Вардар позади Владата може да се направат машини да произведе Е.Енергија за цело Скопје.
Плин и петролеум ќе изумрат откако ќе имаме функционален казан. Така да, смисли нешто друго да им бараме.Како загрижен македонец би ве замолил да го разработите принципот како да се одвива бомба, појака од било која хидрогенска бомба или досега детонирани бомби од секој вид и под вид бидејќи немаме армија ниту одбрана и заштита. Сепак ќе се работи за поголема моќност, лесна и квалитетна изработка, домашно производство а изгледа и доста интересно. Со таквата бомба (лесна и квалитетна изработка) би ги уценувале големите сили (иако не е етички но сме приморани, во ќош) за други видови на енергија како плин и петролеум а и да го вратиме и името и другите проблеми секако.
Март, Технома, Лето 2020та, уште малку... Тие се датумите.mojata mashina koja trebe da ja dovrsham vo Mart / April ovaa godina.
Поради тоа што не верувате дека ќе работи сама машината на саемот Технома оваа година ќе мора да ставам каса и жиро сметката од мојата фирма која се вика ЕМ ЕНЕРГИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕ со тетратка за запишување на донаторите за изработка на по голема машина која ќе биде поставена на едно мосто дали во Скопје или во моето родно село Русиново општина Берово.И колку пари се соберат толкава машина ќе се направи па да видиме тогаш колку сте хумани за иднината за производство на Енергија бес согорливи Енергенси а со тоа и загадувањето од тие согорливи Енергенси ќе биде стопирано и многу други благодети што ќе ги понуди оваа машина.А и плинот што го внесуваат или јужен тек ќе им пропадне.Март, Технома, Лето 2020та, уште малку... Тие се датумите.
Тоа не оди така, направи ти една презентација асална и ако си убедителен како што тврдиш, лесно ќе продадеш уште на Технома-та1000 удели по 1000 евра секој за 50% од ЕМ ЕНЕРГИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕ. А после бргу трансфомација и излегувајте на Берза како АД и продај уште 25% за милијарда. Угледај се бе на Елон Муск, нормално, ако имаш доволно убедителна гачка. Оваа која овде ја раскажуваш не да баш личи на таква. Повеќе е нешто како мобилна скулптура, а за тоа веќе ти треба некој Лондонски или Њујоршки галерист.И да си најдеш добар СтартАп консултант и технички и финансиски.Вака остануваш на шарлатанско ниво.Поради тоа што не верувате дека ќе работи сама машината на саемот Технома оваа година ќе мора да ставам каса и жиро сметката од мојата фирма која се вика ЕМ ЕНЕРГИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕ со тетратка за запишување на донаторите за изработка на по голема машина која ќе биде поставена на едно мосто дали во Скопје или во моето родно село Русиново општина Берово.И колку пари се соберат толкава машина ќе се направи па да видиме тогаш колку сте хумани за иднината за производство на Енергија бес согорливи Енергенси а со тоа и загадувањето од тие согорливи Енергенси ќе биде стопирано и многу други благодети што ќе ги понуди оваа машина.А и плинот што го внесуваат или јужен тек ќе им пропадне.
Да размислував и јас така како тебе немаше да се вложам во толку голем проект и немаше ни да го направам.Со такво размислување пробале многу луѓе во светот да ја конструираат таа машина но сигурно затоа и не успеале во проектот.Се работи за машина што ќе направи пресврт во сите области.Тоа не оди така, направи ти една презентација асална и ако си убедителен како што тврдиш, лесно ќе продадеш уште на Технома-та1000 удели по 1000 евра секој за 50% од ЕМ ЕНЕРГИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕ. А после бргу трансфомација и излегувајте на Берза како АД и продај уште 25% за милијарда. Угледај се бе на Елон Муск, нормално, ако имаш доволно убедителна гачка. Оваа која овде ја раскажуваш не да баш личи на таква. Повеќе е нешто како мобилна скулптура, а за тоа веќе ти треба некој Лондонски или Њујоршки галерист.И да си најдеш добар СтартАп консултант и технички и финансиски.Вака остануваш на шарлатанско ниво.
Кога е саемот?Ќе чекам да помине саемот. Само да не се повтори 2011 година.
Ќе се јавам после саемот да ти честитам или да...
Обично е после 20.10.Кога е саемот?
Да не сум го пропуштил?
Го изгледав вашето видео со машината. Според моето мислење е тоа што теговите треба да бидаат различна тежина , односно секој 2-ор тег да биде за 30% поголема тежина и со поголема ударна снага за надоле. Со самото тоа се ствара обртен момент. Кај вас теговите се балансирани. Исто така потребен ви е одреден механизам што кога тркалото се врте одреден тег да биде на средната оска со цел да не ствара противтежа.А кога ке се заврте тркалото еден тег да се извише за 10цм повеќе од другите и самата гравитација го повлекува надоле , па потоа друг па трет и така натаму.По се изгледа МАКИНОВА што беше во склопот на ТЕХНОМА нема да учествува оваа годинаСе предлага МАКИНОВА што ги презентира иновациите да се одржи на друго место до крајот на овој месец.Јас со машината сум при крај а сега ги правам гравитациските ланчаници или два имам комплет завршено а ми остануваат уште два и планирам да ги направам во следните два дена.После тоа требе да ги врзувам сајлите а потоа да ги закачам и два гравитациски синџири или еднаш вложениот енергенс а тоа ќе трае околу три/четири дена или се вкупно за околу десет дена со средување на други финеси.
Кога е саемот?
Да не сум го пропуштил?
Каде си @Vojo Ushevski ?По се изгледа МАКИНОВА што беше во склопот на ТЕХНОМА нема да учествува оваа годинаСе предлага МАКИНОВА што ги презентира иновациите да се одржи на друго место до крајот на овој месец.Јас со машината сум при крај а сега ги правам гравитациските ланчаници или два имам комплет завршено а ми остануваат уште два и планирам да ги направам во следните два дена.После тоа требе да ги врзувам сајлите а потоа да ги закачам и два гравитациски синџири или еднаш вложениот енергенс а тоа ќе трае околу три/четири дена или се вкупно за околу десет дена со средување на други финеси.