Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako ne koristiš aspirator će imas za mnogu kratko masni lameli na kondenzatorot/izmenuvačot i mnogu masna turbina za koja će se zalepi prasina.
Mnogu loša e kombinacijata na klima vo otvoren prostor so kujna, bidejći kojznae kolku pati vo denot go proteruva vozduhot niz nea i masnite nevidlivi čestički samo se lepat i lepat.
Rešenie ili non stop aspirator ili neka ne raboti koga se prži nešto
a da se kombinira koristenje na klima i aspirator vo isto vreme so otvoreno prozors 600x600 na 20 sm od aspiratorot?

Sega vaka. Ovde procitav 300 strani da odberam klima no ne i kako funkcionira i se resiv za daikin sensira ja kupiv ja montirav... Sega imam dve prasanja 1. Mi treba sovet za kako da ja rabotam klimata, nekoj mi veli ne j gasi cela zima poveke ke zastedis i po ekonomicno nekoj sovet okoli toa i 2. Ako ja rabotam poveke vreme se osekam kako mi stanuvam dehidriran duri i se budam srede nokj, dali ova navlaznuvacite pomagaat da ne se susi grlo ili drug alternativen nacin okoli toa.

Sega vaka. Ovde procitav 300 strani da odberam klima no ne i kako funkcionira i se resiv za daikin sensira ja kupiv ja montirav... Sega imam dve prasanja 1. Mi treba sovet za kako da ja rabotam klimata, nekoj mi veli ne j gasi cela zima poveke ke zastedis i po ekonomicno nekoj sovet okoli toa i 2. Ako ja rabotam poveke vreme se osekam kako mi stanuvam dehidriran duri i se budam srede nokj, dali ova navlaznuvacite pomagaat da ne se susi grlo ili drug alternativen nacin okoli toa.
ne sme naviknati na klimi zatoa taka se osekas..imav takvi periodi koga bev sluzbeno nekado 24 sata pod klima... wow si velev nikogas nema da kupam klima... pa eve kupiv :(

Go zedov ova.. ke vidam ovoe denovi dali ke.pomogne nesto. Cel zivot na drva malku tesko e na klima .... 15732392268154765381247613288581.jpg

Да не ти е ставена нагоре да дува? Наместо надоле.

Attachments

• IMG_20191108_200321.jpg
    IMG_20191108_200321.jpg
    3,8 MB · Прегледи: 54

Martin Lawrence станал дембел, дали уште онаа линијата од lethal weapon да ја повторува, im too old for this shit :D

Затоа ти е сув воздухот. На таван си направил 44 степени, за доле да е 24.

Ако се надолу горе ќе е 29 за доле 24, и така ќе е многу повлажен воздухот.
Blagodaram

Na Auto chuvaj gi perkite, za da nemash problem. Inache na ladenje perkite nagore, na greenje perkite nadolu. Isto na Auto i brzinata na izduv chuvaj ja. Na 24/25 stepeni namestena celo vreme, i ne chepkaj dalinsko. Edino po eden stepen plus minus da zgolemvis da namalvis vo zavisnost od to dali ke ti e ladno ili toplo. Ne ja chepkaj, nemoze da potroshi struja. A ti trebit vreme da se naviknish na klimava, razlika e golema so drva. Ama ke se naviknish, daj mu vreme. I jas ne bev naviknat, pa sega mozam vo spalna da mi e na pretposledna brzina izduvot i da ne ja slusham.

So srekja da ti e klima, da ti ja pozivejt Gospod.

Poglup post nemam procitano.
Sakam.da kazam...neznam da recam.
Добив признание од еден од најмутавите дупли акаунти на планетава.
Сите се преправаме дека не си Strelec.

Кое дно од личности сте тоа чудо едно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom