Иако реков ми се блокирани од маркетинг герилата, оние што пишуваа од иста IP адреса...Но по вашите (на останатите) реакциите гледам дека овие се уклучени на најјако! Разбирливо, сакаат да орпавдаат маржа од 100% те превара.ШКОЛА ОД ДЕЗИНФОРМАЦИИ РАДИ НА ТУРБО А?
ОК еве клима која кошта 22,000 (толку ја набавив пред 3 г) Haier Tundra од Р410 (3,5ка) и клима Haier Tundra R410 од 35,000 (5,5ка).... па нешто многу се спомнуе во техничкиот лист ЕЕВ... и шемата подолу...
Прегледај го приврзокот 221828
Прегледај го приврзокот 221849
капилара-мапилара ЕЕВ (пишува)... вотевер како и да е, хибрид некој кој убаво функционира.
а се хекта на големо!
Но не така батки!.... КОГА ВЕЌЕ СЕ ХЕЈТА ДА СЕ ПРАВИ ТОА ОБЈЕКТИВНО СО ДОКАЗ АРГУМЕНТИРАНО, НЕ ОНА У ШТАБОИ (ПРОДАВНИЦА ШТО ЌЕ СМИСЛИТЕ) не вие што ќе кажете или други што ќе кажат за вашите... туку оние најобјективните - корисниците.
ПРЕДЛАГАМ иако има и нови членови (може прочитале може не) но и оние поодамна членови на темава која трае (уште два месеци) 10 години и има без малку 2000 страни и скоро 30,000 постови.... секој кој прочитал и запомнил некој НЕЗАДОВОЛЕН од некоја клима (бренд модел), па предлагам да го посочи запише: реобјави негов пост!.... на пример јас од GREE можам да наведам неколкумина кои НЕ СЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ИНВЕРТЕРОТ КОЈ ГО КОРИСТАТ ИЛИ ЛИЧНО ТИЕ ИЛИ НЕКОЈ БЛИЗОК НИВНИ (еве на пр. Климе кажа како негов роднина имал Грее бил незадоволен и прешол на Haier ИЛИ ЗАБОРАВЕТЕ ГО НЕГО кој него го сфаќа сериозно
) ... значи без разлика дали е тоа субјективно мислење, дали не се задоволни што лошо модулира или троши ко греалица или ТА, или слабо грее слаб издув или е ваква или онаква итн ... по било кој основ НЕЗАДОВОЛНИ од климата што ја имаат!!!
Од најпродаваните модели и корисници на:
GREE...... 3-4ца (Vlavot Omlet, Jay993.... и уште еден ќе побарам ми “побегна“
)
Vivax....... 1 со стар модел можно да е Он Оф...
Daikin....... НУЛА
Mitsibishi.... НУЛА (или еден кој се коригираше... половично
)
Toshiba.......ЕДЕН (со Мираи)
Haier .........НУЛА (еден со технички проблем кој откако го реши се коригира!)
Fujitsu........НУЛА
Hitachi....... НУЛА
Panasonic.... ЕДЕН
ДОПОЛНИ и по можност дај скрин шот, или линк од незадоволен корисник на некоја клима, што објавил на форумов, ама баш онака НЕЗАДОВОЛЕН кој пишувал на темава!!!
(можеби нешто сум пропуштил, ми промакнал некој и сега грешам ... не следам и јас редовно па ќе ме коригирате можеби) мислам дека би била добра база, добра основа, да донесат заклучок... оние што сакаат да набават клима за греење. Ова би било пообјективно од контрапропагандата хејтањето, дисквалификации со дезинформации за познати брендови од нивна страна и тн и тн... знаеме од чија кујна доаѓа!
Вие ќе ги читате од нив, од герилата не и јас, па нека ме заобиколат ... ајде чие незадоволство ви паднало во очи ви останало во меморија!?
Предлагам само од овој или ит.форум но како сакате...
пак ќе напоменам ова е само мој впечаток запазување перцепција... не мора да биде точна!