Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Eve kolku gree Vivax AEMI 09 2,5 kw mereno lanskata zima

Автоматски споено мислење:

Koja cena e 3,5 kw montazava e mnogu loso izvedena pozadi e premnogu zalepena za sid a dole e premnogu nisko postavena na plocki ke ti mrzne ke nema dobar odvod pri defrost
Импресивно е ова, за кинеска клима и то деветка!.... но малку тешко да се поверува! 90 секунди видео кое почнува со 50*С издув (на -6) баш и не е многу долго видео!
И по што се разликува од AEQI, јас не гледам ни запирка разлика (освен во филтрите)... да не има АЕМИ Follow Me функција!?
1572887313487.png

Последно уредено:
Памти си го зборот!
Сто луѓе ги интересираше колку влече амберот на -ХХ а не само колку Т на издув дава.Можда ќе ни помогнеш да измериме и КОП!
Се надевам ;)
Go pamtam zborot......kaj amberot nee problem i na -15 da povleci nad 1.5kw ama za tie ke dade toplina kako sega sto e nadvor +10 i poveke nekade....
Isto taka ne se sekiraj amberot e mojkna klima so 2stepen kompresor i 2 reda izmenuvac 1kg freon ,izduv 800 kolku od 18ka ,
A eve i edna slika ....ne se koristi konatantno od 13h do 23 najmnogu... Seuste e toplo

Attachments

• 15728879291088465770572059064114.jpg
    15728879291088465770572059064114.jpg
    3 MB · Прегледи: 34
Памти си го зборот!
Сто луѓе ги интересираше колку влече амберот на -ХХ а не само колку Т на издув дава.Можда ќе ни помогнеш да измериме и КОП!
Се надевам ;)
Ако може да даде 7кв на -7 секогаш може да ја намалиш, ама таа што недава ни 3kw тешко ке ја појачаш.
За COPот кога ке измерат другите, и ти ;)
За мерење COP треба да имаат 2 термометра еден на издув и уште еден на усис, покажано даљинско за да се види на кој издув дува во мерењето +мерач за да биде валидно.

Последно уредено:
Go pamtam zborot......kaj amberot nee problem i na -15 da povleci nad 1.5kw ama za tie ke dade toplina kako sega sto e nadvor +10 i poveke nekade....
Isto taka ne se sekiraj amberot e mojkna klima so 2stepen kompresor i 2 reda izmenuvac 1kg freon ,izduv 800 kolku od 18ka ,
A eve i edna slika ....ne se koristi konatantno od 13h do 23 najmnogu... Seuste e toplo
Na kolku e postavena?

Zdravo , po daikinot FTXF50A koj e montiran i se koristi , baram sovet bidejki sakam da kupam i edna 3.5 klima inverter od premium klasa , se mislam pomegu

Mitshubisi LN35
Daikin Staylish ili Emura i
Toshiba Daiseikai 9

Za Mitsu najdov nesto i ja falat za daikin ne najdov nisto konktretno od korisnici , a za daiseikaito citav na bg forumi imaat dosta problemi

Може ли да ни кажеш од каде идеја за Хјундаи инвертери (некоја препорака, или...) на форумов ретко кој ги користи. Имаш ли информација дали е тоа ребрендирана Мидеа на пр. или Хитачи.... или пак е технологија на Хјундаи!? Кои модели се ако може да ни кажеш... не е лошо да информираш и понатаму како ќе се погодат те греат и колку економично сред зимо.... Колкави простории ќе греат 5,5ка + 3,5ка!?... Реков нема многу инфо за Хјундаи клима инвертери, иако на еден хрватски сајт за климатизација налетав.... ја препорачуваат Hyundai како добар избор за греење https://klimatizacija.hr/blog/novosti/top-5-klima-uredaja-grijanje-28/ иако искрено не ми е јасно како и по што го вброиле во тоа друштво Hyundai Elite Inverter 3.5 kW - HRH-12GMV/HRO-12GMV
Епа вака.Најпрвин цената одигра улога,второ марката.Иначе монтериве ја пофалија климава и кажаа дека е под мидеа и имале некој сертификат што го немале гри на пример.5.5 ката е во дневна негде 40м2 од една страна и 3.5 ката е во соба на друга страна 5 ти кат,мада првично беше за две 3.5кв

Zdravo , po daikinot FTXF50A koj e montiran i se koristi , baram sovet bidejki sakam da kupam i edna 3.5 klima inverter od premium klasa , se mislam pomegu

Mitshubisi LN35
Daikin Staylish ili Emura i
Toshiba Daiseikai 9

Za Mitsu najdov nesto i ja falat za daikin ne najdov nisto konktretno od korisnici , a za daiseikaito citav na bg forumi imaat dosta problemi
Mitsubishi LN all the way

Пријателе, мислам дека ти е премногу залепена надворешната до ѕидот. Мислам дека минимум е 10цм одлеченост иако и тоа е малку. Ќе немаш добар проток на воздух.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Не се гледа од фотката пријателе,има 10цм сигурно може и повеќе.....баш ќе измерам за поточно и ќе пишам

Епа вака.Најпрвин цената одигра улога,второ марката.Иначе монтериве ја пофалија климава и кажаа дека е под мидеа и имале некој сертификат што го немале гри на пример.5.5 ката е во дневна негде 40м2 од една страна и 3.5 ката е во соба на друга страна 5 ти кат,мада првично беше за две 3.5кв
Aj ako ne ti e tesko slikni go dalecinskoto na HYUNDAI ( Midea ) i stavi na forumov
I drugo kolku fan brzini ima vnatresniot ventilator na vnatresnata edinica ? I dali se fiksni primer fan 1 fan 2 i fan 3 brzina i normalno auto fan.
Bidejki jas imav vivax aezi ( Midea ) i nemase fiksni brzini na vnatresniot fan ventilator zatoa prasuvam kaj tebe kako e na HYUNDAI Klimata

Kako i da e ok.... Ali me interesira kako ke istekuva kondens vodata ...?koga crevoto e na terasa xorizontalno....na -2°ke zamrzne ... i posle ..??
Така го наместија монтерите а ништо не спомнаа за ваква работа што е логично.Климите се под гаранција 7години така да ќе си дојдат ако има проблем...
Автоматски споено мислење:

Aj ako ne ti e tesko slikni go dalecinskoto na HYUNDAI ( Midea ) i stavi na forumov
I drugo kolku fan brzini ima vnatresniot ventilator na vnatresnata edinica ? I dali se fiksni primer fan 1 fan 2 i fan 3 brzina i normalno auto fan.
Bidejki jas imav vivax aezi ( Midea ) i nemase fiksni brzini na vnatresniot fan ventilator zatoa prasuvam kaj tebe kako e na HYUNDAI Klimata
3 брзини и ауто се

Ма ја ич не се секирам за амберот.Сите знаат дека е моќна,туку ни фали податок и колку е ефикасна.
Единствен @Strelec до сега поставуваше видеа,ама се “некако,нешто” фалеше!
(Да не навлегувам во стари дебати,и не само за амбер туку и за ред други клими...).

@Strelec само не кажа на што да снимам/мерам КОП? На бука или на даб? :p :)

Инаку @ts01 ако не зебележа,јас немам ништо против Грее или кинески клими уосталом.Ама ако веќе давам 50к а нема еуровент... подобро форумите да тежат од позитивни искуства!(еве ви предизвик) ;)

Funkcioniraat kako sto treba ?
Bidejki i kaj 5.5 kw inverter aezi vivax imase 3 i auto no funkcionirase auto i prva fan brzina drugite ne.
I ako ne e tajna koja cena ja zema inverter HYUNDAI 3.5kw.
Сите 3 функционираат плус ауто.Не е тајна 19.900ден е купена од електроелемент

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom