M
Mr.InF3ction
Гостин
добро де давај им на тие што мислиш дека навистина им треба помош...ееее сеа ми текна одам у еден дукан и иде еден чичко и му вика на продавачот абе дечко ај дај ми 50 ден и овој му вика абе не ми е тука газдата и пази со вика човеков вика абе имав пари ама се опив и вика сеа ако отидам дома жена ми ке ме истепа а јас пред да го каже воа мислев да му дадам и коа го слуснав си викам факај патот какво пари и не му дадов .....де бе тато ке оди по цел ден ке работи а некој ке се опива по кафаните.
многу луѓе викаат абе нив им е лесно така цел ден ќе седат и ќе молат?
тоа е најголемото понижување и газење на сам себе.... замислете се самите да сте во таква ситуација и цел ден да чекате некој да ви фрли денар...
добро како и секогаш има исклучоци има луѓе што тоа го сфатиле како бизнис.. но не дозволувајте таквите луѓе да ви го одземат хуманоста и желбата да помогнете....
јас секогаш им давам на тие мајки што со дете се на 40 степени или -5 степени на улица и чекаат некој да им помогне...
...најважно да се даде со желба да се помогне... вие вашето сте го направиле...а тие што ќе прават со парите нивна работа