Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Уште еден Хансол, на 25ц подесен, 24ц во собата, во крајната соба 22ц, надворешна 12ц.
Едит: саатот не е наместен.
ubavi se ovie brojki...samo na site klimi da se pojavuvaat ovie brojki na - 5....-10 bi bilo prekrasno :D

Ocigledno i tebe servis ti treba da go otstekaat greacot na tacna
Malo sutra so bi rekol Zaev :) Kako gree,kolku trosi so prostor gree klimata pisuvano e na temata..Koj cita si znae..
Ova bese samo podbucnuvaje od mene..sorry
Vie resavajte si ravenki..Jas mojata ja resiv..
Pozdrav i ostanete mi so zdravje

Интересно решение за приклучок на струја!Ме интересира само дали од пред тоа ти беше дозната ставена или специјално за климата ја вадеше?
Nadvor imav steker pokrien i taku bese po adekvatno, za vnatre trebase dolg kabel da se vleci, sega dali koga e zesko da ne izgori ili koga vrne da ne se osteti strujata nesto gledam cela maala se so stekeri nadvor pa resiv i jas...

Интересно решение за приклучок на струја!Ме интересира само дали од пред тоа ти беше дозната ставена или специјално за климата ја вадеше?
Odlicno resenie za da ja zapale cela kula i izgore cela instalacija :D. Takov nadvoresen steker se stava nekade kade sto ne go vrne ili si kupuvas specijalno vodooptorni(ip66) stekeri kade bucas utikac i go zatvaras kapaceto komplet(samo kabelot ispagja od dolnata strana) i nikogas voda nema da vleze.

Attachments

• Coswall-IP66-Weatherproof-Waterproof-Outdoor-Wall-Power-Socket-16A-EU-Standard-Electrical-Outl...jpg
    Coswall-IP66-Weatherproof-Waterproof-Outdoor-Wall-Power-Socket-16A-EU-Standard-Electrical-Outl...jpg
    23,5 KB · Прегледи: 30
Preporaka za klima za soba za dneven prestoj vo kukja od 35m3 so 1m debeli dzidovi od plitari 2 prozorci so drveni ramki, budget do 30k ?

Nadvor imav steker pokrien i taku bese po adekvatno, za vnatre trebase dolg kabel da se vleci, sega dali koga e zesko da ne izgori ili koga vrne da ne se osteti strujata nesto gledam cela maala se so stekeri nadvor pa resiv i jas...
za kabelot si imas plasticni kanali i sam mozes da si gi montiras.... za steker nadvoresen eve ti dadoa ideja kakov nadvoreaen ateker treba da zemes.... so kapace.

Dojde daikinot posle 21 den. Eve ja montazata konecno. Malku e tesno nad prozorot a nadvor malki ostana nepokriena stavena e na jug sonce ke ja pece vo gevgelijaПрегледај го приврзокот 220719
Odlicno so zdravje da si ja sluzes dosta cista montaza nema ni kabelce ni nisto ne se gleda samo klima. I mene ova mi se bendisa so opcija za kabel i stek od nadvor. Znaci se od nadvor e prikluceno i strujata i crevoto za nisto da ne se gleda. Dosta dobra opcija i jas taka nesto razmisluvam so vodootporen stek da priklucam za natam koga ke stavam inverter klima.

Nisto ne dobivate so vakvi priklučoci na "teferić", samo si stvarate nepotrebni problemi:
-voopšto ne štedite kabel bidejći i vaka treba da ima kabel do vnatresnata edinica sto će nosi 220V i dva voda za komunikacija, znači pak će mora četirižilen kabel....
-pozdravete se so merenje na potrošuvačka na uredot ( za onie što imaat merak da si merat) i ako veće zapnale da merat će si visat nadvor na -15 C.....
-bidejći će mora da se zaštiti od atmosferski vlijanija, ako sakate sepak da merite, će treba da se pravi kutija ili krovče nekoe ili neznam što, što e nepotrebna gimnastika.....
Na terasa nadvoresen priklucok po mene e prifatlivo, vaka na fasada e nepotreben luksuz.

Nisto ne dobivate so vakvi priklučoci na "teferić", samo si stvarate nepotrebni problemi:
-voopšto ne štedite kabel bidejći i vaka treba da ima kabel do vnatresnata edinica sto će nosi 220V i dva voda za komunikacija, znači pak će mora četirižilen kabel....
-pozdravete se so merenje na potrošuvačka na uredot ( za onie što imaat merak da si merat) i ako veće zapnale da merat će si visat nadvor na -15 C.....
-bidejći će mora da se zaštiti od atmosferski vlijanija, ako sakate sepak da merite, će treba da se pravi kutija ili krovče nekoe ili neznam što, što e nepotrebna gimnastika.....
Na terasa nadvoresen priklucok po mene e prifatlivo, vaka na fasada e nepotreben luksuz.
Za merenje ako e so wifi od kaj sakat i koga sakat mozit da pratit. A to sto stekot e nadvor e losa ideja.

Odlicno resenie za da ja zapale cela kula i izgore cela instalacija :D. Takov nadvoresen steker se stava nekade kade sto ne go vrne ili si kupuvas specijalno vodooptorni(ip66) stekeri kade bucas utikac i go zatvaras kapaceto komplet(samo kabelot ispagja od dolnata strana) i nikogas voda nema da vleze.
Ova super ideja.... ova od kaj da se narca sigurno vo nasite zelezari go nema....
Автоматски споено мислење:

Pak poktieno od terasata pak treba epteb da ima silen veter od jug da stigne vodata vo stekerot

Attachments

• Screenshot_20191029_110743_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20191029_110743_com.android.gallery3d.jpg
    732,2 KB · Прегледи: 47
Последно уредено:
Spas e Vnatresnata Da se montira vnatre na toplo vo krevet so kebence pokriena ni sneg ni dozd Da ne ja vrni :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom