Најекономично греење и ладење

Член од
4 октомври 2019
Мислења
556
Поени од реакции
1.091
Izvenete poradi spam ke stavam uste ednas slikite poradi pobaruvacka od clenovite poradi prvata slika sum ja rotiral slikata naopaku nadvoresna edinica RXF50B2V1B vnatresna edinica FTX50A2V1B
Автоматски споено мислење:

uste ne e stasana kaj mene :(
Pogolem problem izgleda se serviserite. Kaj mene kako sto gi razbrav koga se javuvav vo sk sekoj den mi vikaa montazerot ja ima ke vi ja donese. I koga se javi montazerot mi se izvinuvase sto sum cekal mu ispadnale komplikacii a oni dodeka sum cekal montirale vo na dr mesto kaj sto e poveke plateno od ovaa montaza pa sigurno tamu prvo ke sakat da zavrsat

Attachments

Последно уредено:
Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
А како порача без да знаеш ?
Ајде може ќе стигне пред да залади

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
teknuvalo111 ti gi pisa oznakite taa ja plativ... denes mi e pratena po kargo... utre ke stasala a jas utre sum 24 casa na rab....ima denovi dodeka da padne snegce :(

Член од
14 август 2018
Мислења
4.665
Поени од реакции
10.371
Izvenete poradi spam ke stavam uste ednas slikite poradi pobaruvacka od clenovite poradi prvata slika sum ja rotiral slikata naopaku nadvoresna edinica RXF50B2V1B vnatresna edinica FTX50A2V1B
Автоматски споено мислење:

Pogolem problem izgleda se serviserite. Kaj mene kako sto gi razbrav koga se javuvav vo sk sekoj den mi vikaa montazerot ja ima ke vi ja donese. I koga se javi montazerot mi se izvinuvase sto sum cekal mu ispadnale komplikacii a oni dodeka sum cekal montirale vo na dr mesto kaj sto e poveke plateno od ovaa montaza pa sigurno tamu prvo ke sakat da zavrsat
Интересно решение за приклучок на струја!Ме интересира само дали од пред тоа ти беше дозната ставена или специјално за климата ја вадеше?

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
Уште еден Хансол, на 25ц подесен, 24ц во собата, во крајната соба 22ц, надворешна 12ц.
Едит: саатот не е наместен.
ubavi se ovie brojki...samo na site klimi da se pojavuvaat ovie brojki na - 5....-10 bi bilo prekrasno :D

Член од
7 декември 2015
Мислења
195
Поени од реакции
544
Ocigledno i tebe servis ti treba da go otstekaat greacot na tacna
Malo sutra so bi rekol Zaev :) Kako gree,kolku trosi so prostor gree klimata pisuvano e na temata..Koj cita si znae..
Ova bese samo podbucnuvaje od mene..sorry
Vie resavajte si ravenki..Jas mojata ja resiv..
Pozdrav i ostanete mi so zdravje

Член од
4 октомври 2019
Мислења
556
Поени од реакции
1.091
Интересно решение за приклучок на струја!Ме интересира само дали од пред тоа ти беше дозната ставена или специјално за климата ја вадеше?
Nadvor imav steker pokrien i taku bese po adekvatno, za vnatre trebase dolg kabel da se vleci, sega dali koga e zesko da ne izgori ili koga vrne da ne se osteti strujata nesto gledam cela maala se so stekeri nadvor pa resiv i jas...

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Odlicno resenie za da ja zapale cela kula i izgore cela instalacija :D. Takov nadvoresen steker se stava nekade kade sto ne go vrne ili si kupuvas specijalno vodooptorni(ip66) stekeri kade bucas utikac i go zatvaras kapaceto komplet(samo kabelot ispagja od dolnata strana) i nikogas voda nema da vleze.

Attachments

Член од
9 ноември 2008
Мислења
28
Поени од реакции
3
Preporaka za klima za soba za dneven prestoj vo kukja od 35m3 so 1m debeli dzidovi od plitari 2 prozorci so drveni ramki, budget do 30k ?

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
Nadvor imav steker pokrien i taku bese po adekvatno, za vnatre trebase dolg kabel da se vleci, sega dali koga e zesko da ne izgori ili koga vrne da ne se osteti strujata nesto gledam cela maala se so stekeri nadvor pa resiv i jas...
za kabelot si imas plasticni kanali i sam mozes da si gi montiras.... za steker nadvoresen eve ti dadoa ideja kakov nadvoreaen ateker treba da zemes.... so kapace.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
923
Поени од реакции
1.421
Dojde daikinot posle 21 den. Eve ja montazata konecno. Malku e tesno nad prozorot a nadvor malki ostana nepokriena stavena e na jug sonce ke ja pece vo gevgelijaПрегледај го приврзокот 220719
Odlicno so zdravje da si ja sluzes dosta cista montaza nema ni kabelce ni nisto ne se gleda samo klima. I mene ova mi se bendisa so opcija za kabel i stek od nadvor. Znaci se od nadvor e prikluceno i strujata i crevoto za nisto da ne se gleda. Dosta dobra opcija i jas taka nesto razmisluvam so vodootporen stek da priklucam za natam koga ke stavam inverter klima.

Kajgana Shop

На врв Bottom