itno mi treba sovet ili mislnje sto da pravam
imeno pred nekolku meseci padnav i si povrediv grbot, nemozev da se ispravam a stapalata mi otrpnaa ..si mislev nisto ne e seriozno i ke pomine, mislev muskul nesto takvo e no uzasno bolese nekade vo polovinata ustvari nemozev da se ispravam i po okolu 10-nadena otidov na lekar, ne kazav deka tolku cekav i me snimija na rengen i so brza pomos me odvedoa vo bolnica .. tuka vidoa puknat prslen i otok i me pratija na magnetna da me snimaat no koga stignav vo bolnica toj doktorot vide snimkite i pak me prati na rengen i pak me snimaa, se zalev i za nozete sto mi se otrpnati , so edno ko perduv nesto po nozete mi dvizese custvuvas li custcuvam no nozete t.e stapalata otrpnati mi se i mi vika nisto ne ti e i mi pisa lumalen isijas taka nesto ,mi dade pojas da kupam, lekovi protiv bolki i mast sto ladi da se ackam ..i nisto me vratija doma
po ova ne pominevase i po nekolku dena otidov na fizioterapevt si velam isijas e ..idam tamu gleda slikite od rengen mi vika aa nesmeam mene mi se gleda puknat prslen, eventualno moze koskata da ti e takva no za isijas voopsto ne stanuva zbor ,ostavi nimkite narednata nedela ke dojde doktor sto gleda rengen snimki tj k dade mislenje vo meguvreme nosi pojasot 24h dnevno i miruvaj ..i nit i od tamu si otidov i pomina nedela, pominaa dve ne se javi i otidoa da prasaat foktorot sto trebase da dojde da vidi snimkite na odmor oisol.. (letovo bese) , i zema snimkite , si pomina vreme a i grbot pomina no stapalata ne, si mi ostanaa otrpnati i nemozam t.e moam da se dvizam no mnogu malku , posle 100-200m mi otrpnuvaat i kon kolenata .. sega sum da ne preteram no poluinvalid
i sega pred dva dena taa od osiguruvanje mi rece mi sleduva od osiguruvanjeto osteta poradi povredata i ova so nozte , stapalata i da odnesam dokumenti, naodi, lecenje se toa ovaa najkasno narednata nedela zs mi izminuva osiguruvanjeto za ovaa godina .. i sega sto jas ke odnesam koga em mi zgresija dijagnoza( so taa isijas mislam deka ne me sleduva) a ko sto pisav i ne se ni lecev taka pomina vremeto, em sum polu invalid a izgleda nema ni da mi platat osteta zs nemam sto da odnesam
e toa me interesira postoi li nekoja sansa akonekoj znae kako jas sega da izvadam dokumenr , potvrda neznam ni jas sto
itno mi trebaat mislenja isovetisto da pravam
fala i mnogu se izvinuvam, nemam latinica a i neznaev vo koja kategorija da pisuvam,moze i veke postoitakva tema neznam, nova sum
no kazuvajte imam li nekoja sansa ili ne i sto da pravam.