- Член од
- 19 октомври 2019
- Мислења
- 68
- Поени од реакции
- 12
искуства пишете, не се срамете
Тешко е многу,на моменти претешко.Платата не е лоша ама секој ден работа дома и толку.Овие Германците се многу студени,ние сме граѓани од втор ред.Да ти се слоши на улица нема кој да ти помогне.Кафаните огин скупи,а без пари да ти дадат да јадеш и пиеш џабе кога нема со кого.Искрено,едвај чекам у Македонија да се вратам воздух да се изнадишам.Тука ме гуши,ме стега во градитеискуства пишете, не се срамете
Тешко е многу,на моменти претешко.Платата не е лоша ама секој ден работа дома и толку.Овие Германците се многу студени,ние сме граѓани од втор ред.Да ти се слоши на улица нема кој да ти помогне.Кафаните огин скупи,а без пари да ти дадат да јадеш и пиеш џабе кога нема со кого.Искрено,едвај чекам у Македонија да се вратам воздух да се изнадишам.Тука ме гуши,ме стега во градите
Автоматски споено мислење:
ЛоЛ
точно, и ако знаеш јазик нема да работиш најниско платената позицијаРеално кога би бирал, би одбрал да живеам таму отколку тука. И тука сме граѓани од втор ред, ако гледаш реално на работите и тоа во сопствената земја. Поубаво ладни луѓе да имам околу мене отколку лицемери. За платата нема ни потреба да дискутираме. Ама секој си знае како му е во сопствената кожа и секој од нас на различен начин ги перцепира работите.
Излез и влез со македонски, инаку ќе те сметаат како турист во Македонија(кога влегуваш).Дечки може ли некој кој има двојно државјанство да ми каже кој пасош треба да го користам на нашиот аеродром?
Дали мора да се покаже македонскиот исто како што е кога минеш наша граница или пак на аеродромите не прават проблем ако леташ со друг пасош иако живееш во Македонија?
Знам дека е така на граница но зошто прв пат летам со авион од како го имам вториот пасош сега не знам на визаер кој број на пасош да го пополнам за картата.Излез и влез со македонски, инаку ќе те сметаат како турист во Македонија(кога влегуваш).
Нема.Знам дека е така на граница но зошто прв пат летам со авион од како го имам вториот пасош сега не знам на визаер кој број на пасош да го пополнам за картата.
А после слетувањето на аеродромот таму при контрола нема да биде проблем да го покажам романскиот пасош?
Олд бат голдNevozvratena ljubov
Ne se zaborava takov biserОлд бат голд