Македонска берза

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Што е финава, АЛК открила лек за Рак?
Да не мислат да не изненадат со резултати за тромесечие?

п.с. Што бидна со тужбата против Пекабеско. Има некој поволен развој на настаните таму или...?

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Во третиот квартал КМБ има иста добивка како претходните 6 месеци заедно.
Веројатно некоја поголема резервација ослободиле, но не знам подетално ако имам време вечер ќе ги прочитам фајловите што се закачени на сеинет па ќе пишам мое мислење

Член од
1 февруари 2016
Мислења
290
Поени од реакции
237
Ve pozdravi cicko hari vika poleka ama sigurno vleguvame vo evropa :)
Ништо посебно позитивно не видов во извештајот на Хари. Може ли да бидеш поконкретен околу еуфоријата или ти некој друг извештај си читал? Во поголемиот дел од ставките се бележи намалување од неколку процентни поени (3 - 5%) Во некои има подобрување, но далеку алелуја. Дивидендата според прочитаното за годинава ќе биде помала.

Член од
20 април 2009
Мислења
123
Поени од реакции
67

Mnogu panicari denes od leva strana :)
Kmb odlicen izvestaj.. cekame i od drugite pozitivni izvestai vo sledniot period.
Alk eksplodirase denes.. sobrano se na 11010

Slusam po brokerskive imalo mnogu placki od lugje sto prodadoa:
Alk od 9800-10000
Kmb na 5350
Mpt od 68000-70000

Член од
1 февруари 2016
Мислења
290
Поени од реакции
237

Mnogu panicari denes od leva strana :)
Kmb odlicen izvestaj.. cekame i od drugite pozitivni izvestai vo sledniot period.
Alk eksplodirase denes.. sobrano se na 11010

Slusam po brokerskive imalo mnogu placki od lugje sto prodadoa:
Alk od 9800-10000
Kmb na 5350
Mpt od 68000-70000
Кога ќе ставиш смајли ПАССАТ, се ,,слуша по брокерскитве има многу еуфорија,, одма луѓево трчаат да стават иљадници евра по твојата манипулативна дојава. И ние читаме другар и за писмен е сосема евидентно дека КМБ има далеку од позитивен извештај, речиси сите показатели им се надолу во однос на минатата година иако се надевав дека ќе бидат добри, вака дивидендата пропаѓа во вода или ќе биде преполовена. Може да ми кажеш една брокерска куќа, каде се плачело поради продажба? Какви ти се тие подрумски сознанија? Да купиш АЛК на 6800 и да продадеш на 10к за една година 30%, сигурно голема е плачката. Не извртувај, премногу се очигледни твоите обиди за манипулација на цени особено за МП, КМБ, Гранит.

Член од
20 април 2009
Мислења
123
Поени од реакции
67
Druze ja si dokupiv.. zboram za tie so prodale.. vo kontakt sum so povekje brokeri i go prenesuvam toa sto mi go kazuvaat.
Koja manipulacija be druze.. Kmb na kraj so 30+mil eura i ista dividenda ko lani ili pak Alk so 15% plus dobivka od lani.. Mpt so preku 17mil eura dobivka so vklucena Gama.
Berzata ke bide edino mesto kade sto nema da se odanocuvaat kapitalnite dobivki..taka da ocekuvam lugjeto toa da go prepoznaat i mesto po banki da si vlozat vo akcii so 3 pati pogolem prinos.
Автоматски споено мислење:

Кога ќе ставиш смајли ПАССАТ, се ,,слуша по брокерскитве има многу еуфорија,, одма луѓево трчаат да стават иљадници евра по твојата манипулативна дојава. И ние читаме другар и за писмен е сосема евидентно дека КМБ има далеку од позитивен извештај, речиси сите показатели им се надолу во однос на минатата година иако се надевав дека ќе бидат добри, вака дивидендата пропаѓа во вода или ќе биде преполовена. Може да ми кажеш една брокерска куќа, каде се плачело поради продажба? Какви ти се тие подрумски сознанија? Да купиш АЛК на 6800 и да продадеш на 10к за една година 30%, сигурно голема е плачката. Не извртувај, премногу се очигледни твоите обиди за манипулација на цени особено за МП, КМБ, Гранит.

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Ти успеа да купиш некаде акции или како негативец на форумот наоѓаш одредени маани кај членовите. Јас колку што се сеќавам не успеа да влезеш кај компаниите дека ти беа прескапи, па кога паднаа по недобивањето на датум, мислеше ќе настапи бродолом, за сега да коментираме дали Комерцијална ќе има неколку милиони помала добивка??

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Со ваков резултат КМБ брзо ќе дојде над 6000 денари. Дури и да потфрлат во последниот квартал за очекување е нето добивка од најмалку 630-650 денари по акција

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Sekoj so svoj pamet i dobra sreka bitno MPT denes se sobraa 200 akcii na raspeodazba a i KMB kako sto mi izgleda do nova godina 6000 konecno ke dojde .
Za alkaloid nikad nit sum ja sakal nitu pak ja razbiram ama edno e jasno nekoj partal napravi poslednive dva dena istrizi eden kup ovci :)

Kajgana Shop

На врв Bottom