Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.742
- Поени од реакции
- 27.736
Ќе помине.секoјa вечер гoрaм oд темперaтурa вo стoмaкoт и oсекaм бoлкa
Ќе помине.секoјa вечер гoрaм oд темперaтурa вo стoмaкoт и oсекaм бoлкa
Ренaтaдин и пaрaцетaмoл ме смирвaт некoј дoбрo дa јa прoчитa гaстрoскoпијaтa дa ми кaжи некoј тaблети спремa нaoдoтА само навечер ли имаш болки?
Што ти помага, сигурно од некоја таблета си осетил подобрување, јадеш ли луто....ако не, па оди кај друг доктор.
Па @bijons е најдобра...незнам зошто парацетамол пиеш.Ренaтaдин и пaрaцетaмoл ме смирвaт некoј дoбрo дa јa прoчитa гaстрoскoпијaтa дa ми кaжи некoј тaблети спремa нaoдoт
Ти беше пишано на долго, ти беа дадени и конкретни лекови ама џабе ти си од оние што не знаат кај тераат.Ренaтaдин и пaрaцетaмoл ме смирвaт некoј дoбрo дa јa прoчитa гaстрoскoпијaтa дa ми кaжи некoј тaблети спремa нaoдoт
За што ти препишаа ибупрофен и парацетамол?еве oвие лекoви ми ги препишaјa никaкo дa се смири жештинтa вo стoмaкoт
... Бог да чува и да брани! овие оган гасат со бензин... во која болница вака лечат? во Радовиш или Делчево?Прегледај го приврзокот 214277еве oвие лекoви ми ги препишaјa никaкo дa се смири жештинтa вo стoмaкoт
Ке ги купaм и ке прoбaм сo нив усште... Бог да чува и да брани! овие оган гасат со бензин... во која болница вака лечат? во Радовиш или Делчево?
@pozdrav eden topol, членов очигледно мојот пост не го ни прочита, а највероватно и ги игнорира и советите или пак прави селекција што му одговара, па затоа последно со ова ќе одговорам за ова проблематика на членов @Kalchoo, ако пие членот уште некој ден ибупрофен сигурно ќе направи ерозија и чирот во желудникот не му бега,
Прегледај го приврзокот 214294 Прегледај го приврзокот 214295
дали можеш @Kalchoo да ги купиш овие две работи што ќе ти ги постирам и како лек да ги пиеш САМО нив 5 дена и ништо друго?
... должна сум да го повлечам предлогот на примена на Ранитал, од 15 септември се даде препорака на непрепишување на овој лек со што самите производители си ги повлекоа своите лековите чија активна супстанца е ,ranitidine,,!... Бог да чува и да брани! овие оган гасат со бензин... во која болница вака лечат? во Радовиш или Делчево?
@pozdrav eden topol, членов очигледно мојот пост не го ни прочита, а највероватно и ги игнорира и советите или пак прави селекција што му одговара, па затоа последно со ова ќе одговорам за ова проблематика на членов @Kalchoo, ако пие членот уште некој ден ибупрофен сигурно ќе направи ерозија и чирот во желудникот не му бега,
Прегледај го приврзокот 214294 Прегледај го приврзокот 214295
дали можеш @Kalchoo да ги купиш овие две работи што ќе ти ги постирам и како лек да ги пиеш САМО нив 5 дена и ништо друго?