Освен левица на Аспсиев,тие се отворено против нато и еу.Поради името има разлика ама таа е повеќе на начинот околку до методата. Генерално нема разлика сите се за ЕУНАТО онака здружно и еднопартиски-тоталитарно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Освен левица на Аспсиев,тие се отворено против нато и еу.Поради името има разлика ама таа е повеќе на начинот околку до методата. Генерално нема разлика сите се за ЕУНАТО онака здружно и еднопартиски-тоталитарно.
Точно...ама за жал се комунисти.Освен левица на Аспсиев,тие се отворено против нато и еу.
Добар си нема што!Искрено порадо би ги видел Интегра или Единствена Македонија на власт во МК. Ама реално нема шанса ни за едно пратеничко место со овој модел. Така да ќе гласам за ВМРО.
Побитно ми е СДСМ да си оди од да дојдат Интегра и Единсвена или барем мислам дека ако гласам за ВМРО ќе ми вреди повеќе гласот. Моделот е ужасен ама нема да се смени иако со големо незадоволство кон ВМРО и неубедливо ќе гласам за нив.Добар си нема што!
(за промени си, ама ќе си гласаш против)
Освен левица на Аспсиев,тие се отворено против нато и еу.
ма јасно ми е што сакаш да речеш, само сакав да укажам на неодржливоста и ... на таквиот став, не се секирај секој си има право да мисли и да верува дека она што прави е исправно, не спорам ... повеќе пати сум напишал дека: секој има право да биде глуп онолку колку што милува проблемот настанува кога поединци почнуваат да го злоупотребуваат тоа право.Побитно ми е СДСМ да си оди од да дојдат Интегра и Единсвена или барем мислам дека ако гласам за ВМРО ќе ми вреди повеќе гласот. Моделот е ужасен ама нема да се смени иако со големо незадоволство кон ВМРО и неубедливо ќе гласам за нив.
Се случува човек да заборави, прв пат му е.ЕЈ, ЈАС СУМ ИЗЈАВИЛ ДЕКА ИМА ПИСМЕНИ ГАРАНЦИИ?
no later then Октомври(на кирилица)
Kriv e samo Gjorgji Ivanov...trebaše onoj čičeto što ja iskuba da go amnestira i da mu vrači medal za zaslugi...Одвратна жена, змија...
![]()
ШЕКЕРИНСКА: Секој граѓанин годишно за НАТО ќе плаќа колку за едно кафе за безбеден сон и безбедно небо за кое се грижи Грција
ШЕКЕРИНСКА: Секој граѓанин годишно за НАТО ќе плаќа колку за едно кафе за безбеден сон и безбедно небо за кое се грижи Грцијаdenesen.mk
Нема потреба да протестирате. Во Македонија имаше референдум на 30. септември 2018 и на прашањето „Дали сте за НАТО и ЕУ...“ народот не излезе за да даде поддршка, излезноста беше под 40%, а треба 50%. Значи, народот не кажа дека сака во ЕУ, не знам сега што плачат нашиве и што го пцујат Макрон.Еве да те поздравам со една слика от протестот пред Френската амбасада во Софиja и даването на протестното писмо заради Македониja .Прегледај го приврзокот 220016
И бадентерово мнозинство може да се обезбеди ако се сака. Кој ги спречува пратениците да се изјаснат за Срби, Власи, Турци.. па и Албанци. Па ќе си гласаат како малцинства....za dvojazicnosta e tuka e malce pozaebano posto i Albancite treba da glasaat protiv tamu po nekoj badinterov kluc sto iskreno ne veruvam deka ke se sluci...
Сериозен ли си за првата реченица? Има илјадници кои се за НАТО и ЕУ, а се против преспанскиот. Тоа е нашиот крај како македонци. Не е само името, има и дури и поопасни национални точки во него. Виде на референдумот дека нема ни 40% ЗА.. ако воопшто може да се дефинира што сакаше да се праша на референдумот.Ако си против преспански, тогаш си против ЕУ и НАТО.
ВМРО е конзервативна партија партија која се шлепа врз национализам. Очекувате туку така лесно да заземат страна и да го налутат потенцијалното гласачко тело?
Преспански е нужно зло кое мораше да се реши. Начинот на кој се реши е поразителен за нас, и ако се ВМРО малку арни во акалот треба да играат на таа карта дека го подржуваат ама да биле тие ќе било стопати подобро. Впрочем истото го прави сега Мицотакис, негодува али го почитува.
Што очекувате незнам од ВМРО да прави со Преспански, да дојде на власт и да поништи? договор ратификуван во ЕУ кој во самиот има клаузули кој тврдат дека е неотповиклив.
Тие што се надеваат на такви научни фантастики, се еквивалент на рамноземљашите...
Чак и оние што тврдат дека Букурешкиот договор ќе му престане важноста и Македонија пак ќе биде цела и вековита имаат повеќе здрав разум од оние што бараат раскинување на Преспански договор.
Апасиев некни на ТВ кажа дека е против НАТО, а е за ЕУ. Во име на Левица.Освен левица на Аспсиев,тие се отворено против нато и еу.
Kriv e samo Gjorgji Ivanov...trebaše onoj čičeto što ja iskuba da go amnestira i da mu vrači medal za zaslugi...
No ....ako se setime...ovde dobra polovina od forumov navivaše čičeto da skapi po zandani
Za udiranje na zmija po glava treba hrabrost i pofalba....a ne kazna
Веќе по стоти пат се релативизира договорот со бугарија и последиците од него преку спомнување на бугарските пасоши.Има ли некој нов спин од Министерството за вистина или ќе си верглате со стариве а Манулаќ?СДСМ биле пробугарска, ВМРО биле пробугарска... Абе преку 300 000 етнички Македонци отидовте и се пишавте како Бугари, се одродивте и себе и цели фамилии, таму по амбасадите ве снимаат како изјавувате 'Ас см Блгарче, сичкото имаме потекло од Блгарија', родители, баби и дедовци декларирате како Блгари. Се тешите дека тоа е индивидуално и дека пак си знаете дека сте Македонци а не видовте дека на национално ниво станавте бројка од 300 000 плус вашите родители ги декларирате тоа е ×3. И Торбешите така се тешеле за време Турско си викале ајде бе ќе имам подобар живот, ова е индивидуално, утре пак ќе си бидам Македонец... За денес по пописи да се пишуваат Турци и Албанци... ЕЕЕЕЕЕЕ ВЕРНИ БУГАРИ ИИИ ПЕСНА ЗАПЕЈТЕЕЕЕЕЕ, МЕНЕ СПОМНЕТЕ, заменете го терминот другари со бугари пошто така и пола се отселивте тоа нека биде новата химна на Република СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
Tokmu za toa i govoram !Vo pravo si, VMRO e haos kako da ne e za prespanski ama e. Kako e za EU...mnogu se nejasno. Bea protiv dogovorot ama ne napravija se za da go sprecat. Taka da i tie se bez veza i bez stav jasen.