- Член од
- 5 јуни 2017
- Мислења
- 126
- Поени од реакции
- 90
![www.kanal5.com.mk](https://kanal5.com.mk/uploads/thumbs/393276.jpg)
КОГЕЛ нов енергетски капацитет во рамки на АД ЕСМ
АД Електрани на Македонија денеска на официјалниот почеток на грејната сезона во Скопје го промов...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Камо среќа да паднат толку да изнакупувамЗначи сега до пролета 2020 ќе паѓа МСЕ минус 20-30%, па после ќе расте по 20-30% на секое поглавије а ги има 50 тина. Стварно не гледам никаква логика во вакво трејдање.
Mandrac sekoja cest za tvojot optimizam,ama ako pred deset dena si prodal10 akcii na MPT za 800.000 sega so tie pari ke si kupese 12 sto e 20% zarabotka za deset dena.Ti vikaj go toa kako sakas ama za mene e obicna prosta matematika ,a za dipl ecc. se vika kapitalna dobivka.Da da glupi bea MPT sto si dokupija na 80.000 vie bolje znaete a i gledam oficijalno na berza i GRANIT nisto ne razbira
Prodavajte slobodno ako nema ovci ke nema ni volna .
Dobro sto lani imavme datum pa pokazaa firmive dobivka sega ne znam moze nema pod mishka ke si ja stavat![]()
Od segasna perspektiva da, glupi bea. Mozea da gi kupat za 70K, a kako trgnalo moze i poeftino.Da da glupi bea MPT sto si dokupija na 80.000 vie bolje znaete a i gledam oficijalno na berza i GRANIT nisto ne razbira
Prodavajte slobodno ako nema ovci ke nema ni volna .
Dobro sto lani imavme datum pa pokazaa firmive dobivka sega ne znam moze nema pod mishka ke si ja stavat![]()
MPT imaa 3 m eur da potrosat za otkup na sopstveni akcii (so a odluka na sobranie ) na ovaa dlabocina na pazar, ednostavno ne mozes da kupish blue chip za 3 m bez da porasne cenata, bonus trgas free float , bonus 32m i bonus 1,5 m skladiranje(godisno,) i bonus 50% marza po litar. looks pretty good to me.Od segasna perspektiva da, glupi bea. Mozea da gi kupat za 70K, a kako trgnalo moze i poeftino.
Sekoj slucaj e rasfrlanje so akcionerskiot kapital. Otkup ne se vrsi koga cenata na akcijata rasne.
Примарна цел не им е акционерскиот капитал, туку со пари од компанијата да контролираат поголем дел од акциите и да се штитат од превземање.Od segasna perspektiva da, glupi bea. Mozea da gi kupat za 70K, a kako trgnalo moze i poeftino.
Sekoj slucaj e rasfrlanje so akcionerskiot kapital. Otkup ne se vrsi koga cenata na akcijata rasne.
Зашто не сакаш да си во наша кожа, баш е пријатно чувството.Sto znam, jas ne bi im vlegol vo kozata na tie sto posledniov mesec kupuvaa KMB GRNT MPT i ALK, toa sve ke odi DOWN.
Ostaj celicenje Mandrac, ko ke si ja izbrois zagubata ke pocne da te GLODA. A mozes i da si prodades. Ne ti e kasno![]()
U pravo si druze jas lani ova vreme pocnav da knizam zagubi ama pak si dokupuvav nekako me terase nesto valjda vasiot pesimizamSto znam, jas ne bi im vlegol vo kozata na tie sto posledniov mesec kupuvaa KMB GRNT MPT i ALK, toa sve ke odi DOWN.
Ostaj celicenje Mandrac, ko ke si ja izbrois zagubata ke pocne da te GLODA. A mozes i da si prodades. Ne ti e kasno![]()