Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Не заебавај ти ќе ми кажуваш историја.

Море глуперди едни бугарски, јас бев прв што почнав да пишувам за конструктивноста на Бугарија спрема нашата држава, го сменив мислењето за Бугарија за 180%.

Шо фајде кога со вакви ситни глупсти за кој што не можете ништо да добиете ги туркате Македонците на другата страна.

И зошто? Заради тоа лејките глупи политичари што ги имате, Каракачнов, Борисов, Радев, секој си тераат некој ситни политички агенди.

Знаеш на крај дека американците и германците ќе ви кажат одјеби за ова и за се ќе ни помогните? Така ?

Ама раните остануваат ...

Ја ко што гледам Макрон е тој што блокира, не Бугарија.

Ја ко што гледам Макрон е тој што блокира, не Бугарија.

Па се разбира, зар мислиш дека американците и германците ќе остават од вас да зависи.

И баш тоа ми е поентата, што ви треба ова кревање на адреналин во Македонија во овој момент, со барањава што ги имате?

Каде и кога сте им покажале на бугарите?

https://www.youtube.com/watch?v=QMbnMtGmCms

Во Македонија партизански акции практично немало до крајот на 1942, кон крајот на војната се појавиле. Бројот на убиени македонски партизани од страна на бугарите се движи од 250 - 300 луѓе, исто важи и за бројот на убиени бугарски војници од страна на македонските партизани. Е сега прогуглај колку македонци погинале на сремски фронт за братска Србија.
big brain sporeduva FRONT so ulicni borbi i borbi na ridovi
1571159726596.png

Koga se zboruva za frontot, koga si vo alijansa, imas dolznost da im pomagas na ostanatite clenovi, bidejki celta e da go oslabnes neprijatelot pred se. Dokolku otisle da se tepaat vo Solun, ke si imale problem so britanskata avijacija i ostanatite sili. Plus, ne znam zosto tolku placki za Sremski front, koga i Bugarskata armija bila vklucena na stranata na Jugoslavija.
Isto kako na primer vie sho gi odnesovte evreite u treblinka, posto bevte u alijansa so hitler.

Последно уредено:
Па се разбира, зар мислиш дека американците и германците ќе остават од вас да зависи.

И баш тоа ми е поентата, што ви треба ова кревање на адреналин во Македонија во овој момент, со барањава што ги имате?
Не сум многу во тек по темава за ЕУ, али од она што го знам Бугарија никогаш не спомна услови за старт на преговори, туку можно блокирање кога ќе почнат да се отвараат поглавјата. Друго, во Бугарија имаш избори, така што ко што Заев се фали со датумот, така и они се фалат со максималистичките барања како тоа за јазикот и нацијата, ќе поминат изборите и тоа ќе стивне. Од сите земји членки само Франција се противи на Македонија, другите скептици Холандија и Данска не дале зелено светло само за Албанија.

ja gledav na eftov emisijata neznam dali od sega ili repriza
Dali buagrite bile osloboditeli ili okupatori,vo emisijata partizanite gi fali kako napravile drzava iako komunisti bile I nacionalisti za makedonija duri I tempo bil pro makedonski orientiran,a pak vmrovcite bile zaedno so bugarite ,I nemalo nekoja bitka pomegu protiv bugarite za vreme na drugi svetski rat .
Бугарите во никој случај не можат да бидат ослободители. Од кого не ослободиле? Од Германците? Или од Србите? Ако некој не ослободил од Србите, тоа се Германците. Факт е дека бугарската војска влегла во Македонија десетина дена после германската. Значи на готово. Останува да бидат окупатори, а бидејќи се во сојуз со фашистите следува дека се фашистички окупатори.
Каде и кога сте им покажале на бугарите?

https://www.youtube.com/watch?v=QMbnMtGmCms

Во Македонија партизански акции практично немало до крајот на 1942, кон крајот на војната се појавиле. Бројот на убиени македонски партизани од страна на бугарите се движи од 250 - 300 луѓе, исто важи и за бројот на убиени бугарски војници од страна на македонските партизани. Е сега прогуглај колку македонци погинале на сремски фронт за братска Србија.
На сремски фронт загинале многу партизани бидејќи не биле обучени да се борат на рамничарски терен. Во Македонија се бореле во шума, герилски. Во Срем (и Славонија) нема дрвја за заклон, ниту пак биле научени на фронтовска војна.

big brain sporeduva FRONT so ulicni borbi i borbi na ridovi
Прегледај го приврзокот 219511

Koga se zboruva za frontot, koga si vo alijansa, imas dolznost da im pomagas na ostanatite clenovi, bidejki celta e da go oslabnes neprijatelot pred se. Dokolku otisle da se tepaat vo Solun, ke si imale problem so britanskata avijacija i ostanatite sili.
Isto kako na primer vie sho gi odnesovte evreite u treblinka, posto bevte u alijansa so hitler.
Јасно, место да одиш да се бориш за своја земја, секогаш е подобро да се гине за Србија, фиромјанска логика. До душа не е ни тоа ситуацијата, никогаш не сте биле некаков фактор и ништо не зависело од вас (а и сега не е многу различно), па не може да ви се замерува многу.

Јасно, место да одиш да се бориш за своја земја, секогаш е подобро да се гине за Србија, фиромјанска логика. До душа не е ни тоа ситуацијата, никогаш не сте биле некаков фактор и ништо не зависело од вас (а и сега не е многу различно), па не може да ви се замерува многу.
bugarija. se. borela. na. sremski. front.
dali sfakas kolku si smesen momentalno?

od kaj luzeri, natepani, pa za srbija se borite i vie.
vie od kotek izeden, nie od princip.

Глуп на 9.9.1944 година во бугариjа има комунистички пуч, владата е сменета и од соjузник на Германиjа станува соjузник на антихитлеристичката коалициja. Демек од фашисти стануват комунисти исто како и србите и еден кош други народи кои првин биле со германците а потоа против.
dobredojde na forumot. ne znaev deka u bardovci vi donele internet.
ne me interesiraat opravdanija, kako sto i vas ne ve interesiraat 'opravdanijata' na firomjanite ko sho miluva clenot gore.
fakt e deka bugarija, namesto da se borela za makedonija posto neli sme isti narod se borela na srem.

I uste ednas voj glup argument da ne ste go povikale.

Мислам дека холандска министерка беше не се сеќавам даде изјава денес, парафразирам - па што ако ви дадеме датум видете во Хрватска, Романија и Бугарија цел народ избега. Подобро да најдете модул да не ви бега народот отколку да барате преговори.

Оваа влада е втора по неспособност во нашава понова историја од 90та. А се втори бидејќи не се ни способни први да се во неспособност - прв е Бране до 98-ма.

13 членки на ЕУ се против раздвојувањето на Македонија и Албанија

Ќе не биде, ќе даде господ, до НЕБО бил сигурен премиеров дека така ќе било.

Уф, добро е, ми дојде срцето на место, се е како во старите добри времиња „од другата страна на Вардар“. (y)
Вака така си ја дочистија чаршија за 3-4 години во целиот хаос на утепаново општество, алал да им е на тактиката. Ама голем кур на крај, битно тапшање по рамо ќе добиеме и коалициите ќе си тераат до гроП.

Уф, добро е, ми дојде срцето на место, се е како во старите добри времиња „од другата страна на Вардар“. (y)
Вака така си ја дочистија чаршија за 3-4 години во целиот хаос на утепаново општество, алал да им е на тактиката. Ама голем кур на крај, битно тапшање по рамо ќе добиеме и коалициите ќе си тераат до гроП.

И да сака некој, појака симболика од ова нема да склопи
Како што на бившите гости, храбрите идеали, прогресивните идеи и борба им завршија како играчка во рацете на ДУИ , така и збиралиштето им завршува како талибанска ланџ бар- чајџилница.
Што ќе каже дека и они и ова дувло на гонореа на крај имаа иста намена. Нека пијат чај на раат шипурките, сепак поприфатлива раја се од Туфегџичи и Распеани Скопјани.

И да сака некој, појака симболика од ова нема да склопи
Како што на бившите гости, храбрите идеали, прогресивните идеи и борба им завршија како играчка во рацете на ДУИ , така и збиралиштето им завршува како талибанска ланџ бар- чајџилница.
Што ќе каже дека и они и ова дувло на гонореа на крај имаа иста намена. Нека пијат чај на раат шипурките, сепак поприфатлива раја се од Туфегџичи и Распеани Скопјани.

А од кај знаеш дека се ДУИ овие, гледаш дека нема ниеден збор на албански, сигурно се турци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom