Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Овој Анѓушев лаже суши, од администрацијата ќе преквалификувал луѓе и наместо 16/17 илјади ќе зимале кај него 25-30.000 илјади

Да не планира овој да ги преквалификува во инжинери административците :D оти кај него луѓе 10+ години работат па ни пола не зимаат од овие што ги ветува..

Еве една добра страна да живееш во Македонија и да си постојано изложен на брутална политика.
Практично ние сме вакцинирани на политички стрес :D
Овие во Британија и САД сега во болница завршуваат од политички стрес.

Гледам по ФБ некои сдсмовчиња одеднаш сменија музика и последниве денови се вратија со постови како вмро кога беше на власт. Да не почнале да делат откази, некој да чул нешто?

Еве една добра страна да живееш во Македонија и да си постојано изложен на брутална политика.
Практично ние сме вакцинирани на политички стрес :D
Овие во Британија и САД сега во болница завршуваат од политички стрес.

слично е и во ехЈу и тоа сега земја ЕУ членка
71062745_3179482735411745_7298315412150681600_n.jpg

Гледам по ФБ некои сдсмовчиња одеднаш сменија музика и последниве денови се вратија со постови како вмро кога беше на власт. Да не почнале да делат откази, некој да чул нешто?
Jas sto gi znam nekolku licno aktivni i strastveni poddrzuvaci na se sto doagjase od bihacka, spremni so komentar na sekoja vest na fb od koga izvisija za drzavno ili kade i da im bilo veteno smenija lenta. Po nekoe vreme od koga nekoj od niv zgrizija pak si se vratija na staroto. Od kal da e od Zaev da e, taka da nema tuka ideali, politicka ideologija i kaj ednite i kaj drugite. Glaven motiv im e nisaj vrata, zemaj plata ili sto bi rekle drzavno. Sto ne se spremni da progoltaat za toa drzavno nek je bog sa nama :popce:

Не се тоа СДСМовци. Тие се ОКВДовци. Намирисале пада-влада, па навреме се престројуваат во владеачката лента.
А ако се зезнат??? :tapp: :yid:

А ако се зезнат??? :tapp: :yid:
Sega i za to da mu ja mislime. Kaj ete se sekirame koja privatna firma ke priberi del od niv, uste ova sekiracija ni fali. Samo traumi u pm. Tuku stvarno be so cel um nekoj misli deka trajno vraboten drzaven administrativec so site beneficii sto gi nudi drzavnoto sam dobrovolno ke premini vo privatno kade prvo ke treba da go spotni gazot i ako ne si ja izvaj platata ke leta. Bas da vidam koj ke bidat tie heroi.

Ova go postiram da go procitaat taksistot i slicnite na nego anticki makedonci na forumov i ako nesto ja razberat porakata, makar da ne veruvam da se setat kako se vozbuduvaa istiot ovoj todorov koga go gledaa so vozhit. Aj dobra nok

Никој нема да ти прочита колумна од ТодороФ...

Добра ноќ :kafence:
Како сега вака, до вчера се крстевме во него, слика имав од него, од Илија и од Груевски на позадина на мобилниот како стојат и се смеат, сега да речам дека нечини....од кого да барам колумна од Христијан ли за да ве импресионирам?

Како сега вака, до вчера се крстевме во него, слика имав од него, од Илија и од Груевски на позадина на мобилниот како стојат и се смеат, сега да речам дека нечини....од кого да барам колумна од Христијан ли за да ве импресионирам?

Од Бачев или Солза Грчева

Ova go postiram da go procitaat taksistot i slicnite na nego anticki makedonci na forumov i ako nesto ja razberat porakata, makar da ne veruvam da se setat kako se vozbuduvaa istiot ovoj todorov koga go gledaa so vozhit. Aj dobra nok

Политичкиот моментум ВООПШТО нема да го коментирам бидејќи ние не сме држава и не сме за самостојно да имаме држава (требаше 91 да се приклучиме кон Грција во некаква си федерација и од Југословени да бевме некој вид македонци по територија, а кој знае какви грци по пасош. Тоа беше единствената варијанта да не биди како општество).
Надвор од тоа ми е намерата за коментар. МЕНЕ лично ми се гади од маж на свои 40 и кусур (да не гуглам сигурно ги има толку Тодоров), кој бил успешен што и да бил (ете адвокат, пример) и кој имал ДРЖАВНА функција, обавувал работа во свој ресор за кој бил задолжен (повеќе ресори де) и верувал во идеали и политика во која верувал за на крај истиот тој да дојди и да ти кажи како во 91 требало народот друго да одбери и др да форсира.
Па пизда ти лепа материна, кој си ТИ безкичмењак и зошто си седел во влада и си раководел со ресорни министерства додека во тој период државата и таа иста влада глумеше некои хард кор македонштини и бевме антички, вакви такви па како БЕЛ ден беше јасно дека нема да одиме никаде од точка 0 во однос на преговори со Грција.

ИЛИ тогаш послатки беа парите и функциите? Па сега удри...

Вакви кретеноиди треба да се стрелаат јавно, за пример.
Штета што поддржуваш мислење (макар и најубаво мислење на цел свет да е) од луѓе кои немаат свое јас.
Возрасен маж да се премислува како некоја тинејџерка за време на циклус.... па не знам.
Јас овој и таквите ко него (не само полтичари, воопшто било кој во животот) ги множам со нула.

Македонија 2013-14та.

Замислен мудар министер за здравство на мајката на Тамара и вика “госпоѓо, за одлуката за испраќање на вашата ќерка во странство одлучуваат служби, јас не можам ништо да ви ветам“, наместо да ветува се и сешто. Многу комуњари и слободномислечки куртони го нарекуваат министер-психопат.

Македонија 2015та, Тамара починува од тешката болест, и куртоните не можат министерот-психопат да го нарекуваат министер за смрт, ниту мајката на Тамара да го обвинува дека ја излажал. Подоцна нема 80% од кампањата против владата да ја водат на база на неговиот огромен негативен рејтинг.

Македонија 2017та, министерот за здравство е заменет од друг министер. И при напуштање на канцелариите никој не пробува физички и буквално да го убие. Дополнително, глупите куртони не ја посакуваат неговата смрт.

Македонија 2019та, министерот-психопат не е приморан да моча спроти ветрот, да им удоволува на тие што му посакуваат смрт, и да се срами да ги погледне во лице единствените што го бранеа кога хор од орхестрирани куртони водеа хајка против него.

Лесно било ова...

Политичкиот моментум ВООПШТО нема да го коментирам бидејќи ние не сме држава и не сме за самостојно да имаме држава (требаше 91 да се приклучиме кон Грција во некаква си федерација и од Југословени да бевме некој вид македонци по територија, а кој знае какви грци по пасош. Тоа беше единствената варијанта да не биди како општество).
Надвор од тоа ми е намерата за коментар. МЕНЕ лично ми се гади од маж на свои 40 и кусур (да не гуглам сигурно ги има толку Тодоров), кој бил успешен што и да бил (ете адвокат, пример) и кој имал ДРЖАВНА функција, обавувал работа во свој ресор за кој бил задолжен (повеќе ресори де) и верувал во идеали и политика во која верувал за на крај истиот тој да дојди и да ти кажи како во 91 требало народот друго да одбери и др да форсира.
Па пизда ти лепа материна, кој си ТИ безкичмењак и зошто си седел во влада и си раководел со ресорни министерства додека во тој период државата и таа иста влада глумеше некои хард кор македонштини и бевме антички, вакви такви па како БЕЛ ден беше јасно дека нема да одиме никаде од точка 0 во однос на преговори со Грција.

ИЛИ тогаш послатки беа парите и функциите? Па сега удри...

Вакви кретеноиди треба да се стрелаат јавно, за пример.
Штета што поддржуваш мислење (макар и најубаво мислење на цел свет да е) од луѓе кои немаат свое јас.
Возрасен маж да се премислува како некоја тинејџерка за време на циклус.... па не знам.
Јас овој и таквите ко него (не само полтичари, воопшто било кој во животот) ги множам со нула.
Toa mi bese idejata na postot veruvaj mi da im uocam na istite sto se krstea vo todorov i idejata kako ke se opravdaat pred sebe si koga eve go on ustvari imal kompletno druga koncepcija na razmisluvanje ama ne sega on da ti bil predavnik, istata rabota kako so ljubco koga ne si ja mievme rakata oti sme se rakuvale so nego a pa posle ispadna bugarofil i predavnik.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom