Политичкиот моментум ВООПШТО нема да го коментирам бидејќи ние не сме држава и не сме за самостојно да имаме држава (требаше 91 да се приклучиме кон Грција во некаква си федерација и од Југословени да бевме некој вид македонци по територија, а кој знае какви грци по пасош. Тоа беше единствената варијанта да не биди како општество).
Надвор од тоа ми е намерата за коментар. МЕНЕ лично ми се гади од маж на свои 40 и кусур (да не гуглам сигурно ги има толку Тодоров), кој бил успешен што и да бил (ете адвокат, пример) и кој имал ДРЖАВНА функција, обавувал работа во свој ресор за кој бил задолжен (повеќе ресори де) и верувал во идеали и политика во која верувал за на крај истиот тој да дојди и да ти кажи како во 91 требало народот друго да одбери и др да форсира.
Па пизда ти лепа материна, кој си ТИ безкичмењак и зошто си седел во влада и си раководел со ресорни министерства додека во тој период државата и таа иста влада глумеше некои хард кор македонштини и бевме антички, вакви такви па како БЕЛ ден беше јасно дека нема да одиме никаде од точка 0 во однос на преговори со Грција.
ИЛИ тогаш послатки беа парите и функциите? Па сега удри...
Вакви кретеноиди треба да се стрелаат јавно, за пример.
Штета што поддржуваш мислење (макар и најубаво мислење на цел свет да е) од луѓе кои немаат свое јас.
Возрасен маж да се премислува како некоја тинејџерка за време на циклус.... па не знам.
Јас овој и таквите ко него (не само полтичари, воопшто било кој во животот) ги множам со нула.