Препорака за добар соковник и блендер

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Нутрибулетот си вреди за сите пари, пепел прави и е со една година и плус доплаќа за уште 1, 2 или 3 години.
И 600W е доволно.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ова ме интересираше баш, дали може путери да се прават од него. По нетов обично викаат се прави само потешко малце зашто намената не му е за тоа. Како ти иде тебе правењето путер, дали го оптеретува многу Нутрибулетот или внимателно со доста паузи го правиш путерот, пушти некој совет да видиме. И путер од бадеми имам желба да правам.
Е сега се мислам помеѓу Нутрибулет и еден блендер од Горење што е во исти фазон ко булетот. Нутрибулетот од 600w моќност е 5000 денари, оној од 900w е 6000 денари, а овој од Горење блендерот е 4600 денари со 1000w моќност. Делува доста исплатлив ако некој го има користено да пише искуства. Инаку од Горење блендерот има две години гаранција, а Нутрибулетот не знам колку даваат гаранција.

Линк за блендерот од Горење
Јас зедов 1800 денари Max од Агротехна, 2год гаранција имаше пред 3-4 год, нема што не мели. Пробано имам цвекло, мраз, кикирики, секакво овошје.Е сеа на старт го користев многу од мерак, последно време апла ретко бидејќи овошје јадам апла малку и го јадам така, а путер од кикирики ми е досаден за миење, кога ќе се излепи по ножевите и ѕидовите.
Вака нешто е:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Ова Max е нешто ќе се погоди едно во сто парчиња. Резервни делови што како? Не дека е многу пари, ама пола од Нутрибулетот кој некогаш се наоѓа и за 60 евра и резервни делови.

И на жена ми мајка и зема Филипс, па оној делот пластичен за ножот и се скрши и не може да најде и да си купи.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не ми затребале делови досега, али знам дека Агротехна ги сервисира, иако за 1800 денари и 2 години дури трае гаранцијата да го користам е доволно, сигурно нутри од 6-7к нема да трае 3-4 пати повеќе без да се заебе.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Имам работено во еден џус бар и можам да ви кажам дека со Philips блендер од 900W што е нема утка за ломење јаткасти плодови, семки и мраз. 2год ломеше секојдвено се што можеше да се најде, правевме по 20-30 смтуиња дневно. Има сад од 2литра така да можете и зимница да правите во него. Мислам дека човечко тело можеш да смелиш со овој блендер.
Земав ист ваков за дома, 6000ден беше, ама не го користам многу, само зафаќа простор сега.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.918
Поени од реакции
11.291
Имам работено во еден џус бар и можам да ви кажам дека со Philips блендер од 900W што е нема утка за ломење јаткасти плодови, семки и мраз. 2год ломеше секојдвено се што можеше да се најде, правевме по 20-30 смтуиња дневно. Има сад од 2литра така да можете и зимница да правите во него. Мислам дека човечко тело можеш да смелиш со овој блендер.
Земав ист ваков за дома, 6000ден беше, ама не го користам многу, само зафаќа простор сега.
Можеш точниот модел на Филипсот да го пишеш? Tnx.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Ова ме интересираше баш, дали може путери да се прават од него. По нетов обично викаат се прави само потешко малце зашто намената не му е за тоа. Како ти иде тебе правењето путер, дали го оптеретува многу Нутрибулетот или внимателно со доста паузи го правиш путерот, пушти некој совет да видиме. И путер од бадеми имам желба да правам.
Е сега се мислам помеѓу Нутрибулет и еден блендер од Горење што е во исти фазон ко булетот. Нутрибулетот од 600w моќност е 5000 денари, оној од 900w е 6000 денари, а овој од Горење блендерот е 4600 денари со 1000w моќност. Делува доста исплатлив ако некој го има користено да пише искуства. Инаку од Горење блендерот има две години гаранција, а Нутрибулетот не знам колку даваат гаранција.

Линк за блендерот од Горење
Нема никаков проблем за мелење на кикири а и на бадеми, за неколку секунди ги мели. А и како кај секој блендер треба неколку пати да го отвориш за да ја одлепиш смесата и уште два-три пати да повториш, шо би било вкупно време од 2 минути. На чашата си има означено колку е макс да се наполни, со предвидената количина нема никакво оптоварување.
Се мислам колку вати мотор им треба на луѓево за обично мелење на храна, 600 вати имам бормашина па правам дупки и во бетон...
Јас сум задоволен со него за домашна употреба.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Можеш точниот модел на Филипсот да го пишеш? Tnx.
PHILIPS HR2195/08
Само види дали ќе ти е практичен, оти блендрот е голем и садот е тежок, ептен дебело стакло е. Ја за дома можев и со помал да поминам оти дали еднаш месечно го користам и тоа ситни ствари.
Автоматски споено мислење:

Баш сега ме заинтересира за путер од кикирики дали ќе успеам да направам со овој блендер. Ќе пробам деновиве и ќе ти кажам.

Последно уредено:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.918
Поени од реакции
11.291
PHILIPS HR2195/08
Само види дали ќе ти е практичен, оти блендрот е голем и садот е тежок, ептен дебело стакло е. Ја за дома можев и со помал да поминам оти дали еднаш месечно го користам и тоа ситни ствари.
Автоматски споено мислење:

Баш сега ме заинтересира за путер од кикирики дали ќе успеам да направам со овој блендер. Ќе пробам деновиве и ќе ти кажам.
Баш овој ми беше една од опциите, сега е 6000 денари. Ајде па кажи резултати.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Не ми затребале делови досега, али знам дека Агротехна ги сервисира, иако за 1800 денари и 2 години дури трае гаранцијата да го користам е доволно, сигурно нутри од 6-7к нема да трае 3-4 пати повеќе без да се заебе.
Па досега трае. Поевтин е и ако го начекаш на попуст.
Муабетот ми беше за резервни ножеви и чаши, а за сервис секој ќе го сервисира. По што пишав еден поскап модел на Филипс, така стои. Да беше Нутрибултет ќе си купеа комплет дел со нож и завршена работа.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Па досега трае. Поевтин е и ако го начекаш на попуст.
Муабетот ми беше за резервни ножеви и чаши, а за сервис секој ќе го сервисира. По што пишав еден поскап модел на Филипс, така стои. Да беше Нутрибултет ќе си купеа комплет дел со нож и завршена работа.
Не знам дали се продаваат чисто резервни делови, исто како што не знам дали воопшто некој продава само резервни делови за било кој бренд.
Нутрибулет не сум имал, ми беше надвор од буџет кога го купував блендерот и затоа го зедов од Max (во тој момент беше околу 7000, а јас го зедов Max на акција за 1800, беше околу 2100 редовна цена),, така да за него не можам да му дадам ниту позитивно ниту негативно мислење. Интересен ми е што е мал и претпоставувам дека побрзо се мие од класичните блендери, е сега дали може да меле цвекло, да прави путер од кикиритки/бадеми и слични продукти не знам, само некој што пробал може да каже дали бива и колку време е потребно да ги сомеле.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Ама оној со два ножа и две чаши. Само ножот и чашата се мијат, цвекло редовно ставам и за 20 секунди пепел.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Еве колку за информација (тазе): 30 секунди, 200гр. кикири (толку е до макс линијата), без отворање.
Ако некој сака поситен треба да го отвори и одлепи од ѕидовите. Мене ми е најубав вака.

Attachments

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Еве колку за информација (тазе): 30 секунди, 200гр. кикири (толку е до макс линијата), без отворање.
Ако некој сака поситен треба да го отвори и одлепи од ѕидовите. Мене ми е најубав вака.
Мед и масло има во него?

Kajgana Shop

На врв Bottom