Da ne se lazeme sepak avstrija bese zadolzena za balkanot taka da ujdurma biznis so ovie 6300 za prevzemanje e samo fakt deka ima i zosto
Toa sto i oni se tuturutki vo biznisot ne znaci deka ohridska ne vredese poveke ama toa se povisoki politiki taka da za toa na drugi temi !!!
Na forumov ima luge koi sto ocigledno ne gi znaat realnite faktori koi sto ja napravija svojata rabota na berzata a toa sigurno ne e ekonomskiot rast !!
Zamisli ja firmata ima kesh treba da reinvestira a nema podrshka od vlada za pogolemi proekti ednostavmo ne e nivni pa ima izbor ili da gi orochi za 0.00002 % kamata ili da si igra na berza i da ceka od lihvarskite banki nekoj kolach poveke ili od nekoja nivna firma sto lapnala kako bese fond za inovacii pa kolku tolku da ja prati stapkata na inflacija ako ne i da zaraboti nesto poveke !!!
Firmite i berzata se daleku od napumpani toa se realni vrednosti i mislam deka poedini duri i podceneti no toa ne e problemot tuku naprotiv korumpiraniot sistem koj sto seuste funkcionira pa se pojavuva sindrom OILKO i Kutrevski !!!
So vakov narod nema drzava sklon na kriminal i da mu umre magareto na komshijata !!!