Сакаше да речеш не им оди во прилог на Македонците и Македонија, претпоставувам!
(потсреди си ги малку мислите, јас сум најмалку важен во сето оваа!)
Зошто толку те возбудува спинот дека имало Северџани, па тоа е факт ги видовме на референдумот?
НЕ!
Реков дека на Таксист (т.е. тебе) не му оди во прилог.
Мислите ми се подредени (за твоите не знам) и ти си важен и тоа многу.
И ништо тука не ме возбудува освен можноста (која е голема) дека сум во право.
НЕ!
Реков дека на Таксист (т.е. тебе) не му оди во прилог.
Мислите ми се подредени (за твоите не знам) и ти си важен и тоа многу.
И ништо тука не ме возбудува освен можноста (која е голема) дека сум во право.
А па ништо тогаш, мислев дека на Македонците им е интересот да има македонска држава, каде слободно би се развивале, со свој македонски јазик, култура, традиција па и би го практицирале својот начин на живеење, ама ако тоа не е интересот на Македонците, тогаш е така НЕ!
На забелешка дека партииски субјекти кои се фаворизирани во анкетата (инаку скоро сите се вклучени во проектот Северџистан), што се гледа од приложениот граф каде над 70% од испитаниците велат НЕ на Севреџистан и таа политика, говориш дека тоа било добро затоа што не одело во мој прилог.
Што е тоа што ќе оди или нема да оди во мој прилог, ќе може ли да појасниш?
Околу ситните букви, да не работиш во банка или моби-оператор па пишуваш со ситни букви? Мислев дека имаш за цел сите да видиме и прочитаме што пишува а не да биде НЕзабележано, сигурно е профи-деформација, нема зима само терај. Видот не ми го тестирај користам наочари за читуцкање, не ги слушав советите од мудри лујџе дека читањето го оштетува видот па се доведов во ситуација да ги користам! А одговорот кој си го оставил е виц или сериозно гледша така на работите?
Катица е типичен пример на нашиот балкански менталитет.Ненаситност алчност и злоупотреба на позиција.Земала 2500 евра плата,личен шофер, платена кирија,песплатни ручеци ,поручеци и шо уште не.И пак се полакоми ненаситната.Ненаситност на ниво на една свиња.Не слушајно сме таму каде шо сме.Обично кај нас скоро сите шо се на функција се такви.Со чест на исклучоци.Затоа не е ни чудо шо сме на дното!
Хаха, си знаел бе...
Зошто да не споредувам? Што е сменето кај македонското знаме а не може да се види од мали деца?
Од сонце во сонце, од орел во орел, why the fuck драматизирате мене не ми е јасно...
Катица е типичен пример на нашиот балкански менталитет.Ненаситност алчност и злоупотреба на позиција.Земала 2500 евра плата,личен шофер, платена кирија,песплатни ручеци ,поручеци и шо уште не.И пак се полакоми ненаситната.Ненаситност на ниво на една свиња.Не слушајно сме таму каде шо сме.Обично кај нас скоро сите шо се на функција се такви.Со чест на исклучоци.Затоа не е ни чудо шо сме на дното!
На многу луѓе (како и мене) веќе не им е битно ни Нато, ни ЕУ, ни кој ќе победи на избори... Џабе ми е, кога Северна не е „моја држава“. Сега сум како преселен во друга држава, работам, јадам, пијам... а за политиката нека се грижат „домородците“.
Есад Рахиќ, директор на истражниот затвор во Шутка, дипломиран правник, „фрла бисери“
,,... БЈ (13) сместен во т.н. Хашкото одделение затоа што беше прв дојден прв услужен!,,
Тоа да. Ама не сум баш сигурен дека го правела (само) на своја рака. Без сериозна политичка заднина од власта, тешко оваа работа. Прашање е и дали таа зела нешто позначајно од парите.
Не ми е јасно зошто Грикиот тераше инает со народот и намерно ја остави РДТ како да си лечеше некој комплекс.
И околу цената од 50ден. подобро да плаќаш 50ден билет отколку и РДТ и 50ден. ... копуциве што и да се случеше со РДТ повторно ќе си ги зголемеа цените на билетите така да забелешката не ти е на место.
Не знам дали си запознат, препорака е од ЕУ-институциите да постои РДТ за финансирање на јавниот сервис. Целта е да има независен (од власта) извор на финансии (пари), за да не зависи од волјата на власта колку, дали и кога ќе се „смилува“ да одвои пари за јавниот сервис. Односно, тоа е во насока на поголема самостојност.
Цената на билет за автобус од 50 денари е „астрономска“ за градски автобуски превоз. Ненормално голема. Јас мислам дека тој превоз треба да се форсира и да е симболична цена 10-20 денари.
Професионалците од својата бранша не се на правите позиции на кои што треба да бидат и се одамна веќе низ дијаспора,затоа не не бива на секое поле.Сељаче од нива ти одлучува за се у државава,Рада која не фатила пиштол у рука ти е на клучна позиција у одбраната,оној за образование со купена диплома такоџе,жена со 6,5 просек на правен градоначалнициве пола пијаници,наркомани,коцкари заглавени по лихвариве до гуша,нудејќи им имот државен имот како би го затвориле долгот итн...
Мислам дека едини начин да се излезе од деценискава криза е промена на изборниов модул,нешто што нема да им одговара на двете партии.
Голем кур ако народ не искочи на гласање. Ќе земат ке го сменат прагот на излезност и со 30% излезност изборите ке бидат прогласени за успешни. Влада ке формира тој што има поише.
И што напраиле тие паметните што не искочиле на гласање?
Ako EU rece uspesni se, uspesni se. Isto ko na referendumot.
Zatoa ne glasajte, vo nedela se cisti po doma, se pere, pegla i se odi nekade na prosetka.
Точно е ова...ама не сме на никакво дно, Македонија е една просечна земја во светот. Ни горе ни доле во средина по речиси сите параметри. Остај тоа што се жалат луѓе и туфкаат воглавно не се во право.
Ако мене ме прашват јас би го напраил тој превоз да биде бесплатен (воведување тролејбуси, трамваи или ел. автобуси), односно покривање на трошковите да оди преку други механизми.
Не се работи за хир или луксуз туку пред се потреба наметната од начинот на живеење во населби каде се концентрирани големи маси на луѓе, економски субјекти и друго, потребно е ново решение на сообраќајниот систем овој стана лимитирачки фактор.
На многу луѓе (како и мене) веќе не им е битно ни Нато, ни ЕУ, ни кој ќе победи на избори... Џабе ми е, кога Северна не е „моја држава“. Сега сум како преселен во друга држава, работам, јадам, пијам... а за политиката нека се грижат „домородците“.
Ќе да е првото; властодржците, небитно дали се на висока или ниска позиција, го отсликуваат (моралот од) народот од кој доааѓат па така, може(в)ме да видиме дека во Севердонија не постои лик кој влегол во власта а да не се офајдил од својата властодржечка позиција.
Потполно си во право. И затоа нема тука многу многу што да се жалиме, за ситуацијава, кога све е заслужено. Веројатно и ти и јас и повеќето тука истото ќе го правиме.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.