Jok bratkoNekoj so intervju od 2018 preku roditel da ima promena ????
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Jok bratkoNekoj so intervju od 2018 preku roditel da ima promena ????
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Прв слободн термин на страната за подиганје е 05.11. во 4 и 50h.Decki ve molam za odgovor
Ima li nekoj problem so zakazuvanje na stranata? Sto da pravam neznam...
Da se javuvam vo ambasada bg vo Skopje oni moze li da mi zakazat termin? 3 dena probuvam da sredam, nikako nemozam da upisham cas/vreme za podiganje...
Jas imav vakov problem so prezimeto na baba mi i majka mi .ПОМОШ. У Јуни 2018 бев у амбасадата у Софија со оригинал бугарско свидетелство од дедо ми да се пријавам. Арно ама презимето на дедо ми е различно (тоа време кога учел друго презиме имал) од раѓање и умреницата со свидетелството. Сега ми бараат да докажам дека тој е истото лице. Каде да одам што да барам по институцииве за да докажам дека дедо ми имал тоа време друго презиме? Молам за помош.
Zavisi od sluzbenicite i vo koj grad ili selo,nekade nesakaat ni bukva da popravat a nekade menuvaat se zivo.На починато лице нема никакви шанси да му се менуваат дата на раѓање,име,презиме или било што во документите.
Ова за подигање указ правиме муабет? Јас за потпис еве 10 месеца од ноември лани абер нема. Па уште допилнително да треба да закажувам за указ +2 месеца. Ужас.Прв слободн термин на страната за подиганје е 05.11. во 4 и 50h.
Кога не ти дава да одбереш час тогаш значи дека нема тој ден слободен термин
Data ne smenija ,На починато лице нема никакви шанси да му се менуваат дата на раѓање,име,презиме или било што во документите.
Пробај исклучи превод во browser-от (Never translate this site). Календарот не работи со превод, затоа датумот е NN-NN-NNNN.Decki ve molam za odgovor
Ima li nekoj problem so zakazuvanje na stranata? Sto da pravam neznam...
Da se javuvam vo ambasada bg vo Skopje oni moze li da mi zakazat termin? 3 dena probuvam da sredam, nikako nemozam da upisham cas/vreme za podiganje...
Тоа е спротивно на законот,ке одговараат за злоупотреба на службена должност и фалсификување на документиZavisi od sluzbenicite i vo koj grad ili selo,nekade nesakaat ni bukva da popravat a nekade menuvaat se zivo.
Pa ako mozat 10 pati da mi zgresat bukvi vo imeto i prezimeto,i tie greski jas da si gi plakam,zosto da nemozat da napravat i edna greska mesto ski da mu stavat ov na nekogo,pa koga vo 1945 bez prasajne menuvale ov vo ski togas mozese sega nisto nemozi,i uste pak ti velet znaeme deka ti treba za bg pasos,baraat pari gubrinata,tie treba po sluzbena dolznost da davaat potvrdi deka toa e edno isto lice,a toa e i vistinata,nema tuka kriminal tie od maticno ne si ja vrsat rabotata.Тоа е спротивно на законот,ке одговараат за злоупотреба на службена должност и фалсификување на документи
Toj status trae okolu godina dena, dokolku e potekloto preku roditel trae poveke - okolu godina i pol. Sleden status e finalen eksperten pregled.Образувана преписка N:15***/2018/11.09.2018 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Ne dobiv odgovor kolku vreme prosek trae toj status i koj bi bil sledniot itn.. Fala