Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
колку пари е нова Астра ГТЦ со фул опрема, а колку сеат леон исто така со фул опрема?

5 Причини да имате CEED

5години гаранција,5 ѕвезди на ЕУРО НЦАП тест,Подарок пакет на опрема ЕХ,0,009 евро/км за одржување,најповолно финансирање

4.515 евра(279.930 денари)
Опрема LX: 6 Аирбаг,АБС+ЕБД,Клима уред со фиока за ладење,патен компјутер,аудио команди на управувач,металик боја,централно делечинско заклучување со аларк,РДС+СДР+МП3+УСБ+АУХ+4 звучници и антена,серво управувач прилагодлив по висина и длабочина,метална декорација на внатрешноста,тонирани стакла,деллива задна клупа 60/40,15 инчни фелни со пневматични Мишелин 18565Р15 + Подарок пакет опрема ЕХ

*понудата важи за ограничен број возила
*прва од триге годишни рати со НЛБ лизинг ... дај објаснете шо терат ... ако е таа цената уште др недела е во мој раце колата

Нај убаво иди до Киа и прашај очигледно не сме информирани.

5 Причини да имате CEED

5години гаранција,5 ѕвезди на ЕУРО НЦАП тест,Подарок пакет на опрема ЕХ,0,009 евро/км за одржување,најповолно финансирање

Опрема LX: 6 Аирбаг,АБС+ЕБД,Клима уред со фиока за ладење,патен компјутер,аудио команди на управувач,металик боја,централно делечинско заклучување со аларк,РДС+СДР+МП3+УСБ+АУХ+4 звучници и антена,серво управувач прилагодлив по висина и длабочина,метална декорација на внатрешноста,тонирани стакла,деллива задна клупа 60/40,15 инчни фелни со пневматични Мишелин 18565Р15 + Подарок пакет опрема ЕХ

*прва од триге годишни рати со НЛБ лизинг ... дај објаснете шо терат ... ако е таа цената уште др недела е во мој раце колата

Значи на почеток плаќаш 4500 евра, и после секоја наредна година по уште 4500.. ( уште две години поточно ). Значи не ги плаќаш одма парите него на три рати поделени. Пак испаѓа 13500 евра на крај.
Имаше ваква слична акција и у Мерцедес пред некое време, само шо таму беше 10000 евра прва рата, од три вкупно:helou:

5 Причини да имате CEED

Тука лежи зајакот. Плаќаш 3х4515=13545 евра...не се летајте туку така

Сега се думам дали да земам две стриктно летни, па да ги менувам напред/назад според сезоната лето/зима. Што викаш ти?

Мислиш напред да имаш зимски, а позади летни и обратно?

Мислиш напред да имаш зимски, а позади летни и обратно?
Мислам да гледам фудбал :)...

Инаку две летни напред во лето, зимските назад. Преносот е на предните тркала, моторот е напред, па на жешкото имаш одлични перформанси напред, додека назад се зимските, со што ги штедиш зимските гуми.

На зима обратно, летните назад, па низ снегот ќе си возиш M+S на погонските тркала...

Џиш, ај види ја датата на гумите. Марангони ги нема кај нас повеќе од 3 години, освен ако некој друг не почнал да ги носи.

Мислам да гледам фудбал :)...

Инаку две летни напред во лето, зимските назад. Преносот е на предните тркала, моторот е напред, па на жешкото имаш одлични перформанси напред, додека назад се зимските, со што ги штедиш зимските гуми.

На зима обратно, летните назад, па низ снегот ќе си возиш M+S на погонските тркала...

Лош ти е планот. И во лето и во зима задницата ќе ти тежнее кон пролизгување. Различни гуми напред и назад е многу опасно - предните гуми кои ти се соодветни за времето ќе ти даваат лажна слика за количеството тракција: управливост добра, нема пролизгување и така се опушташ се до првата незгодна и лизгава кривина.

Не се заебаај. Штеди на жени и алкохол :-) немој на гуми.

Џиш, ај види ја датата на гумите. Марангони ги нема кај нас повеќе од 3 години, освен ако некој друг не почнал да ги носи.
12 2009, со оглед дека ги зедов во јануар 2010...

Лош ти е планот. И во лето и во зима задницата ќе ти тежнее кон пролизгување. Различни гуми напред и назад е многу опасно - предните гуми кои ти се соодветни за времето ќе ти даваат лажна слика за количеството тракција: управливост добра, нема пролизгување и така се опушташ се до првата незгодна и лизгава кривина.

Не се заебаај. Штеди на жени и алкохол :-) немој на гуми.
хаха, штедам на тоа што е за штедење, ама на нешто што ме вози не штедам. Ова ми е само едно размислување, колку да видам што мислат форумџиите. Знам дека за идната зима ќе дојдам до втор сет на бандажи на кој ќе монтирам зимски гуми. Па ќе имам 2 сета, еден за лето, еден за зима. Овие гуми сега што ги возам, ќе одат за назад, за напред уште 2 нови.

Само има време до зима :) можно е и да се подновам со возилце, мада не ми се дава Ескордо некако.

Ми треба некој предлог (и совет) од каде да купам, која марка/квалитет и по која цена гуми:

175 / 75 / 14 инчи

175 / 65 / 14 инчи (ниско профилни)

Ми требаат 4 гуми, не мора нови, ама пожелно е на ново.

Имам Seat Ibiza 1995.

улјето на колата ми е за менење, сменето е пред 6-7 месеца мислам, не сум сигурен.
е сеа велам за менење оти така вика татко ми кој е во странство, а јас најискрено појма немам ни од менење гума не пак од улје.

имам голф 3 ТДИ караван 95 година
оди колата добро, па ако може некој совет за тоа како се забележува дали е улјето за менење или не?
некаде пред 3-4 недели го проверив на тоа стапот од напред дека е тамам наполнето

улјето на колата ми е за менење, сменето е пред 6-7 месеца мислам, не сум сигурен.
е сеа велам за менење оти така вика татко ми кој е во странство, а јас најискрено појма немам ни од менење гума не пак од улје.

имам голф 3 ТДИ караван 95 година
оди колата добро, па ако може некој совет за тоа како се забележува дали е улјето за менење или не?
некаде пред 3-4 недели го проверив на тоа стапот од напред дека е тамам наполнето

Колку километри е поминато од последната промена?

Обично се менува на 10 000 км, додека на новите коли ми рекле од авто салон на 15

Некој да ми понуди или да ми помогне да најдам гуми 205/ 40/ R17 ???

Не можам да најдам на нет-от, би можел ли некој да ми каже колку би требало во просек да троши градска BMW 730i од 94-2001 моделите ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom