Морал

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.321
@Ipsissimus , ако „практикуваш“ (бидејќи нели пракса :D ) оргии, само ако не си ме поканил :D

Зоран, каква е оваа твоја етичка и морална страна да прашуваш некој за неговиот сексуален живот јавно на форум?
Што имам јас од тоа да знам ти со кој каде и како водиш љубов? Зарем се прашува тоа?
И што имам потреба да знам дали се опиваш со ракија или вина...? :)

П.С. Кроули правел многу работи. Но не значи дека тоа мора да го прават и други. Некои и да сакаат, не можат да го прават тоа што тој го правел, заради различни услови денес, различна основа на индивидуата внатрешна итн итн... Има разлика од пророците на старото време кои се преставувани како „пример на совршен човек“, а не се и онаа на Кроули кој што... како човек не е пророк. Магичар, поет, философ - ок, но никаде не е запишан како Кроули во делата кои се сметаат за „свети книги“ :)
Земај книги, не ми читај веб страници ако ти е мета Кроули. Или повеќе О.Т.О. ти е мета? Да знаеш какви ли луѓе се таму? Слободни мажи и жени, такви :)

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Ne napagjam sakam da osoznaam, muabetot za Krouli kje go prodolzime vo religija podtemata... da se vratime na moralot....

Eve neshto od cicko Menli za zrelosta.... znam deka e dolgo i atenshn spenot ni e na site kratok, no ubavo e da se preslusha koj koga moze ....

https://www.youtube.com/watch?v=MwIo0h-xLiY&t=4227s

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
оти овие духовните религоизни лидери на или која било религиозни култови ,некако се страшни во фаците
Добра забелешка!

Каква вера, такви фаци. Изгледот од фаците од култните лидери е последица од влијанието од ликот во кој веруваат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Добра забелешка!

Каква вера, такви фаци. Изгледот од фаците од култните лидери е последица од влијанието од ликот во кој веруваат.
Мики не претерувај....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Praktikuvate orgii? plus halucimogeni supstanci?

Prashuvam poshto Krouli neli toa go pravel... a na vashiot sajt vika deka ova e teologija... znaci religija i deka negovite spisi se sveto pismo... znaci Krouli e ko prorok bozji... ko Muhamed, Isus, Buda....? Deka ova e duhovna disciplina.... Plus e oslobodena od danok poshto e registrirana ko religija...

Znaci ve molam dvajcata precizno dali vie licno praktikuvate orgii plus halucinogeni supstanci...?
Го прочита мојот пост или не? Македонски пишувам, не кинески. Посебно болдуваните делови

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Го прочита мојот пост или не? Македонски пишувам, не кинески. Посебно болдуваните делови
Smiri si gi reakciite i poleka ...
Logicno e prashaljeto bidejkji ne sakate da odgovorite koi se vashite linii na ok i ne ok pa moram da pocnam.

Neli po Krouli se dostignuva duhovna sostojba taka...

Dali sakate da diskutirate za moral ili ne? Dali sakate ustvari da nema moral?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Smiri si gi reakciite i poleka ...
Logicno e prashaljeto bidejkji ne sakate da odgovorite koi se vashite linii na ok i ne ok pa moram da pocnam.

Neli po Krouli se dostignuva duhovna sostojba taka...

Dali sakate da diskutirate za moral ili ne? Dali sakate ustvari da nema moral?
Смирен сум јас, без гајле. Дали го прочита постот што го цитирав? Посебно болдираните делови?

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Смирен сум јас, без гајле. Дали го прочита постот што го цитирав? Посебно болдираните делови?
Sekako deka go... sekoj treba da si pravi kako saka, kako mu e ubavo.... i da go prifati toa.. nemam jas problem so toa...

No logika sega... imash dete koe ima svoja volja... izleguva od dvorot da odi vo shumata da se igra so volcite...deka gledalo kolku se slatki volcite na jutub.... ti kako roditel dali kje ja pocituvash negovata volja ili kje go sprecish? Bidejkji gledash deka pravi neshto pogreshno... Bidejkji ti imash porazviena dedukcija za pricina i posledica...

Zatoa e kljucna zrelosta... koga nekoj e sposoben ubavo da ja sogleduva pricinata i posledicata?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Sekako deka go... sekoj treba da si pravi kako saka, kako mu e ubavo.... i da go prifati toa.. nemam jas problem so toa...

No logika sega... imash dete koe ima svoja volja... izleguva od dvorot da odi vo shumata da se igra so volcite...deka gledalo kolku se slatki volcite na jutub.... ti kako roditel dali kje ja pocituvash negovata volja ili kje go sprecish? Bidejkji gledash deka pravi neshto pogreshno... Bidejkji ti imash porazviena dedukcija za pricina i posledica...

Zatoa e kljucna zrelosta... koga nekoj e sposoben ubavo da ja sogleduva pricinata i posledicata?
Да правиш што сакаш не е исто што и да правиш што ти е волја. Но тоа е дискусија за на друга тема, овде дискутираме за морал и дали од телемитски аспект тоа значи дека ако еден телемит живее на одреден начин, тоа би било аргумент дека сите живеат така. Бев прилично јасен во постот што ти го посочив, затоа е несфатливо тоа што го напиша после тоа..... Таков заклучок не може да има некој што го прочитал и разбрал постот.

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Да правиш што сакаш не е исто што и да правиш што ти е волја. Но тоа е дискусија за на друга тема, овде дискутираме за морал и дали од телемитски аспект тоа значи дека ако еден телемит живее на одреден начин, тоа би било аргумент дека сите живеат така. Бев прилично јасен во постот што ти го посочив, затоа е несфатливо тоа што го напиша после тоа..... Таков заклучок не може да има некој што го прочитал и разбрал постот.
Pocituvam, nemam dovolno informacii za vashata teologija i ovde togash bi prestanale za nea da zborime...

Ajde za moralot.... dali site se slagame deka treba da postojat moralni pravila?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ajde za moralot.... dali site se slagame deka treba da postojat moralni pravila?
Моралните правила се повеќе последица отколку причина за живеењето во заедница или општество. Се зависи од тоа како го гледаме нашето место и особини во однос на другите. Дали сметаме дека сите треба да бидат како нас или е ок секој да биде свој и различен. Од тој став зависат и моралните концепти што се формираат во тоа општество.

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Моралните правила се повеќе последица отколку причина за живеењето во заедница или општество. Се зависи од тоа како го гледаме нашето место и особини во однос на другите. Дали сметаме дека сите треба да бидат како нас или е ок секој да биде свој и различен. Од тој став зависат и моралните концепти што се формираат во тоа општество.
Znaci treba da postojat opshtoprifateni normativi na odnesuvanje? Ne gi branam hristijanskite no sakam ednostavno i citko da mi odgovorish da ili ne? Ne prajme muabet za ovoj moral koj go imame sega, dali voopshto da go ima ili ne... i dokolku mislish deka treba da go ima, kako bi izgledala tvojata kniga na moralni pravila?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Znaci treba da postojat opshtoprifateni normativi na odnesuvanje? Ne gi branam hristijanskite no sakam ednostavno i citko da mi odgovorish da ili ne? Ne prajme muabet za ovoj moral koj go imame sega, dali voopshto da go ima ili ne... i dokolku mislish deka treba da go ima, kako bi izgledala tvojata kniga na moralni pravila?
Па објаснето ти беше во постот како би требало да изгледаат..... Не се правила, правило е - едно. Живеј на начин што соодејствува на твојата природа и предодреденост, без да ги спречуваш со тоа останатите да го остварат истото. На тој начин ако Кроули бил бисексуалец и се декларирал како телемит, ќе нема потреба другите да го сметаат тоа како аргумент дека сите телемити се бисексуалци.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
многу опуштеност , неморал , не ена арно .раѓа спротивна идеологија луѓе како хитлер шо се нервират ,со такви работи неубај па да претера со моралноста во опшеството и сеdobiva bottleneck. ili crash vo sistemo :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom