Не е препорачливо клима уред на продолжен кабел , реши го проблемотmontirana Haier Tide Green 12 BTU 3.5kw vo 20m2 so hitachi compresor ke vidime zimoska kako ke se pokaze
Прегледај го приврзокот 216674 Прегледај го приврзокот 216675
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е препорачливо клима уред на продолжен кабел , реши го проблемотmontirana Haier Tide Green 12 BTU 3.5kw vo 20m2 so hitachi compresor ke vidime zimoska kako ke se pokaze
Ме интересира зошто не е препорачливо клима уред да работи на продолжен кабел. Во што е проблемот ако кабелот е уредно димензиониран?Не е препорачливо клима уред на продолжен кабел , реши го проблемот
Od enegija ja montiraa klimata ima i nalepnica na klimataНе комплицирај. Супер е наместена а цревата се работа на вкус.
Поголем проблем е што сега треба да бара електричар да му мести утикач пошто гледам дека за нив бил преголем проблем да наместат.
А до тогаш треба да се пати со продолжен кабел.
Измишљотини. Кабел е кабел.Ме интересира зошто не е препорачливо клима уред да работи на продолжен кабел. Во што е проблемот ако кабелот е уредно димензиониран?
На крај ќе излезе дека мајсторите се шалабајзери. Може не смеат внатре да одлемуваат (ако навистина жиците се залемени) ама надвор??? Да сум на твое место јас самиот ќе го направам тоа.mene edno ne mi e jasno sto ima vrska garancijata so prodolzuvanje na kabelot jas im rekov kratok e prodolzete go so ista takva jacina na kabel so klemi ili izolir traka oni vikaat ako go prodolzime nema garancija da vi vazi ova mene ne mi e jasno![]()
Ne cepkam nisto staviv produzen 3*1.5mm i neka tera vaka dodeka e pod garancija ne si igram igracki.На крај ќе излезе дека мајсторите се шалабајзери. Може не смеат внатре да одлемуваат (ако навистина жиците се залемени) ама надвор??? Да сум на твое место јас самиот ќе го направам тоа.
3x1.5 kabel e slab za napojuvanje na klima uredot, ako I nadvoresnata e povrzana na istiot.Ne cepkam nisto staviv produzen 3*1.5mm i neka tera vaka dodeka e pod garancija ne si igram igracki.
Sepak fala za sovet![]()
So zdravje da si ja koristis da te ladi/topli i dolgo da te sluzi (da spodelis iskustva merejne i takvi raboti) mene licno neme bendisuva toa crevata kako gi ostavile a pak utikacot na prodolzen ama bas ic , barem zemi stavi naziden suko steker donesi dovod do nego 3x2.5 ,imas od tie lajsni sto se dane se gleda kabelot za estetika ....montirana Haier Tide Green 12 BTU 3.5kw vo 20m2 so hitachi compresor ke vidime zimoska kako ke se pokaze
Kabelot od vnatresnata do nadvoresnata e 4 zilen a fabrickiot kabel za napojuvanje na klima uredot vo vnatresnata edinica e 3*1.5 so toa sto 4 zilniot e faza nila i uzemnjuvanje i edna zica za kominikacija pomegu vnatresnata i nadvoresnata edinica zatoa e 4 zilen toj pomegi vnatresnata i nadvoresnata edinica.3x1.5 kabel e slab za napojuvanje na klima uredot, ako I nadvoresnata e povrzana na istiot.
Vikni gi da si stavat 3x 2.5
3x1.5 kabel e slab za napojuvanje na klima uredot, ako I nadvoresnata e povrzana na istiot.
Vikni gi da si stavat 3x 2.5
Кажи ако најдишПрилепчани да не знаете негде да не има од оние пластичнине капаци за естетика на бакарниве цевки 3м надвор ко што ставаа низ другиве држави ...
Не е комплицирање, туку барање да ја одработат работата чесно и уредно за што впрочем се и верувам чесно и уредно платени, а не фушарски само што побргу да се здиплат парите и штрафта. Треба да ги знаеме да им удриме негативна реклама. За такви битанги само тоа го заслужуваат,тоа можеби во иднина ќе ги замисли и опамети. Само та така ќе сеотарасиме од фушерај и непрофесиналност. Само јавно сите да ги знаат битангите.Не комплицирај. Супер е наместена а цревата се работа на вкус.
Поголем проблем е што сега треба да бара електричар да му мести утикач пошто гледам дека за нив бил преголем проблем да наместат.
А до тогаш треба да се пати со продолжен кабел.