- Член од
- 18 август 2019
- Мислења
- 36
- Поени од реакции
- 22
Imas i brza postapka ako ne ti se ceka.Сакате да кажете дека сега и за закажување датум за сликање се чека со месеци?
Imas i brza postapka ako ne ti se ceka.Сакате да кажете дека сега и за закажување датум за сликање се чека со месеци?
Ke go gledas toa min 1 godina,se e normalno,i treba da go sledis forumov sekoj den po malce a ne ednas godisno i gluposti da se prasuvaat,vazi za site a ne samo za tebe.Прегледај го приврзокот 216700
Што значи ова некој му се има истово ?Десено ? :/Help !
Ало болен ало болен ало нема ало боленн
Ај ќе ве молам да се воздржите од глупостиве... не ве личи. Сигурно сте возрасни во години, најголем дел од луѓето на темава се депресирани па никој ни пцуе ни вреѓа.Znajme deka nema glup Neli ja svana poentata retardiran pederasticen klosar maloument so mozok na kokoska
I jas istoKaj praese intervju ? i jas avgust 2018 praev intervju uste sum na zadolzitelna od Bitola
Дур не ги ограничиш бројот на постовите на новите членови се вака ке биде.Значи не би требало да толерираш член од 27ми август до 3 септември постирал 29 постови од типот- shtama,imali ukazzi,nekoj potpis denes,mene koha ke mi potpisat итн итн...А такви има повеке членови.Прочитај го само постот пред твојот.Е таквите постови ствараат револт па доведуваат до навреди и гнасотии.Мислам дека е крајно време за imali ukaSs neshto novo da se pofale nekoI перманентен бан да се добива.Ај ќе ве молам да се воздржите од глупостиве... не ве личи. Сигурно сте возрасни во години, најголем дел од лиѓето на темава се депресирани па никој ни пцуе ни вреѓа.
Ај да не преземам мерки.. мек сум на душа
Ќе ја регулираме ситуацијата.. безразлика што јас преферирам со арно на почеток.Дур не ги ограничиш бројот на постовите на новите членови се вака ке биде.Значи не би требало да толерираш член од 27ми август до 3 септември постирал 29 постови од типот- shtama,imali ukazzi,nekoj potpis denes,mene koha ke mi potpisat итн итн...А такви има повеке членови.Прочитај го само постот пред твојот.Е таквите постови ствараат револт па доведуваат до навреди и гнасотии.Мислам дека е крајно време за imali ukaSs neshto novo da se pofale nekoI перманентен бан да се добива.
Само предлог давамЌе ја регулираме ситуацијата.. безразлика што јас преферирам со арно на почеток.
Вакво нешто не се има десено. Ова веќе не е нормално.Прегледај го приврзокот 216700
Што значи ова некој му се има истово ?Десено ? :/Help !
Recete i FALA na @palekrstic za nejziniot trud:Интервјуто на сестра ми беше во октомври 2018та, за колку време после интервјуто, отприлика може да се очекува излегувањето на пасошот? Знам дека е различно кај сите, но постои ли некое генерално "правило" отприлика колку време. Фала
Jas mislam deka ima premnogu strani na temava i deka treba da se restatira, so toa sto na prva strana ke bidat naveceni zabeleski (prasanja i odgovori "FAQ") i nesto kako ova sto go imas objaveno. Toa ke gi poednostavi rabotite.Recete i FALA na @palekrstic za nejziniot trud:
1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м)
2.Образувана преписка N:ххх/201х/хх.хх.201х г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.(се чека мин 13 месеци од интервју ,а ако си преку родител и до 20м)
3.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство(овој статус трае 2 до 3 месеци откако ќе се смени од задолжителна)
Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде
4.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија (овој статус значи дека чекаш потпис и дека ти е одобрено,а колку се чека никој незнае,во моментов добиваат оние што чекале 10 до 11м ,но се убрзува и сметам дека за побрзо ќе се потпишува)
5.Образувана преписка N:xxxx/20xx/xx.xx.20xx г. Вашата преписка е вклјучена в Указ xxx от 20xx год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација(вака изгледа ако ти е потпишано државјанството)
P.S - Od utre istive prasajna pak, daj malce potrudetese da procitate nekoj post nanazad.