Imam BG pasos, baram rabota vo Germanija moze i nekoja od drugive zemji Danska, Svedska Svajcarija Anglija, i drustvo da ne odam sam i da delime kirija dokolku nema obezbedeno smestaj ako ima nekoj da ponudi nesto pisete vo inbox.
тука сум
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Imam BG pasos, baram rabota vo Germanija moze i nekoja od drugive zemji Danska, Svedska Svajcarija Anglija, i drustvo da ne odam sam i da delime kirija dokolku nema obezbedeno smestaj ako ima nekoj da ponudi nesto pisete vo inbox.
Дали знаеш дали важи за Б категорија или и за Ц важи истотака?priznata e i mozes da ja zamenis tamu https://mvr.gov.mk/analiza/soobrakjaj/7
Во зависност од општината и покраината се разлини скоро сите закони за виза па така и за возачките пример некаде може за месец дена да ја смениш за Б само со очен преглед и мала такса а за Ц има разни муабети последно дека има проблем пред 2009г. што имаат Ц категорија нема проблем а тие што имаат возачка односно категорија после 2010 не му ги признавале плус тука мора да полагаш некој кодој шо ти знам околу 300 евра да слушаш часови но во секој случај е многу подобро да ја смениш и имаш 99%загарантирана работа за камион исто важно е во рок од 6 месеци од адресата нанпријавување во де да ја смениш возачката за да немаш проблемиДали знаеш дали важи за Б категорија или и за Ц важи истотака?
Ako ima nekoj da ponudi rabota vo Germanija i smestaj so bugarski pasos , dosega ne sum bil ako e nekoj zainteresiran za odenje pisete.
зошто не гледате нешто от РЕКЛАМА5.МК или на Фејзбук ГРУПИ МАКЕДОНЦИ и слично (ко баеги се помагаат) има нешто нудат но колку е (реално) незнам несум пробал,пошто мене лишно ми гледа ко мачкање очи а ако има некој со пријатно искуство нека пишеиста ситуација и кај мене
Зависи за каква работа имаш договор, за секоја виза се чека различно еве ова го пишува на страната на германската амбасада:Здраво. Имам договор за работа кој почнува со важност од 1ви Октомври, термин сеуште немам закажано зошто сега ми го пратија договорот. Дали има некаква можност да ја добијам визата пред 1ви Октомври или има некој поинаков начин за побрзо?
А за колку најбрзо е можно да ми закажат, дека се ми е средено?За 20 дена нема шанси.
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Па не ти менува баш тоа што ги имаш документите. Им праќаш барање за работна виза па после 6-7 месеци ти стига порака на емаилта за известување кога ти е закажан терминот. Мој роднина поднесе Октомври 2018 доби порака дури во Јули дека терминот за интервју му е во Октомври така да не гледам како ти ќе ја добиеш за 20 денаА за колку најбрзо е можно да ми закажат, дека се ми е средено?