Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.666
- Поени од реакции
- 59.752
Валенсија е последна надеж дека ќе заврши сагата, наводно се вмешале преку Хорхе Мендеш.
Ako inter imat dokazi deka icardi namerno laziral povreda i namerno ne sakal da igra vo tekot na tie 2-3 meseci kako mislas deka Icardi bi dobil sudski spor?Ако ја добие првата тужба, наредната ќе биде за раскин на договор без пенали. Така да, не е баш толку наивно, исплати му пари, ти е гајле.
Кажи ми зошто еден почитуван и реномиран капитен како што беше Икарди тајно би преговарал со Јуве? Зошто би го правел ова без никаква причина, чисто од љубов према Јуве?A zosto mu ja odzemaa lentata? Ne mislis deka zena mu ja napravi cela drama javno kazuvajki odredeni raboti sto ne treba da bidat kazani? Zgora na se izgleda i tajno pregovaral so Juventus neposredno pred da mu bide odzemena lentata, sve se toa dovolno pricini za da bide kaznet. Posle ova on odbiva da igra i lazira povreda i sega ima obraz i lice da go tuzi klubot? Na koja osnovna ziti oci?
А така ли? Штета, јас па мислев не спиеш навечер...У реду е Тортевски, смири доживљај, кој гнев кој курац, ме заболе мене за Икарди, точно 0 импакт има во мојот живот за да бидам гневен ради него.
Експерти на тоа поле се изјаснија дека услови за мобинг нема, ќе има ако не изигра 10% од натпреварите следна сезона, во случај да остане, ова според некои критериуми на ФИФА. Раскин на договор може да бара само ако се исполнети услови за мобинг ко случајот со Пандев.Ако ја добие првата тужба, наредната ќе биде за раскин на договор без пенали. Така да, не е баш толку наивно, исплати му пари, ти е гајле.
Нема Интер клубски доктори што одредуваат дали Икарди е повреден?Ako inter imat dokazi deka icardi namerno laziral povreda i namerno ne sakal da igra vo tekot na tie 2-3 meseci kako mislas deka Icardi bi dobil sudski spor?
имаат, и откако он кажа дека е повреден и затоа и не се појавил на тренинг, клубот извади официјално соопштение дека ништо не му е.Нема Интер клубски доктори што одредуваат дали Икарди е повреден?
Па не верувам дека Интер се понаша како Лацио, сепак има многу пописмена управа од тоа. Ама исто и не верувам дека тужбата на овој му е ради реда. Сигурно пробува да постигне нешто. Очигледно е дека се глупи ко кур со жена му, ама имаат доволно пари да платат писмени луѓе.Експерти на тоа поле се изјаснија дека услови за мобинг нема, ќе има ако не изигра 10% од натпреварите следна сезона, во случај да остане, ова според некои критериуми на ФИФА. Раскин на договор може да бара само ако се исполнети услови за мобинг ко случајот со Пандев.
Ама за да ги тужи за истото, ќе треба да почека и оваа сезона да заврши, па да види како ќе се понаша клубот и дали ќе ја исполни таа квота од 10% од вкупниот број на натрепвари, а тука не спаѓаат бројот на негови стартови туку дали играл или не, што значи може и од клупа да влага. Куп натпревари, натпревари каде е обезбедена победата, може да влага чисто ради ова, мада ја мислам дека до крајов на преодниов рок ќе го напушти клубот, него најмалце му одговара да остане тука воопшто да не игра, он најмногу ќе изгуби.
До овој момент, од тој аспект, мобинг, Интер тераат by the book ( затоа и тужбата не се однесува на тоа, дури и да помине, нема врска со мобинзи и раскини на договор ), сеуште е дел од тренинзите, користи иста соблекувална, исти клубски простории и све што нуди тренинг центарот на клубот и во ниеден момент не бил деградиран како човек, како што било случај со други фудбалери на кои им било забрането да користат све што е на тапет за играчите од сениорскиот тим. Клубот и тренерот имаат целосно право да одлучат кој ќе биде дел од проектот на тимот за иднина, а кој не, Икарди не е дел од тој план и тоа е тоа, негово е дали ќе остане тука и ќе се инати, и ќе има тертман на играч кој не е дел од плановите на тренерот, ко што не е на пример и Берни кој е трет голман, и ќе игра само ако двете опции пред него умрат.
Тоа да, имаат нешто во план, да тргнеме од тоа дека ако си замине, тужбава паѓа во вода што е потврдено од медиумите. Дали прави притисок да оди во Јуве, не знам, ќе видиме периодов, али дефинитивно многу ќе изгуби ако после крајов на трансфер периодов остане во клубот, тек тогаш ќе трпи понижувања од типот, влагање на терен у задњи 5 мин против Цитадела у куп, а цел свет ќе знае дека тоа е само за да се исполнува квотата од 10% за да не ги тужи за мобинг и раскин на договор.Па не верувам дека Интер се понаша како Лацио, сепак има многу пописмена управа од тоа. Ама исто и не верувам дека тужбата на овој му е ради реда. Сигурно пробува да постигне нешто. Очигледно е дека се глупи ко кур со жена му, ама имаат доволно пари да платат писмени луѓе.
Дури да ги добие и двете тужби, ќе му истече договорот и ќе го има истиот резултат како да не тужел. Ќе си одмори две сезони на трибини, надвор од натпреварувачки ритам. А којзнае и дали ќе ја добие тужбата. Што спаѓа во дискреција на тренерот за организирање на тренинг, што во право на играчот да биде дел од тренингот? Ништо не добива Икарди од тужбата, освен инает, спотлајт и лоша репутација.Ако ја добие првата тужба, наредната ќе биде за раскин на договор без пенали. Така да, не е баш толку наивно, исплати му пари, ти е гајле.
Сигурно има некаква причина за се што прави. И убиецот има причина зошто убива. Не можеме да ја оценуваме пожелноста на нечие однесување врз основа на неговите субјективни мотиви за тоа однесување. Ја оценуваме врз основа на некои објективни стандарди. А по тие, Икарди е прва класа непрофесионален douchebag.Кажи ми зошто еден почитуван и реномиран капитен како што беше Икарди тајно би преговарал со Јуве? Зошто би го правел ова без никаква причина, чисто од љубов према Јуве?
Немојте вака плитко. И да го правел тоа (за кое нема никакви докази) сигурно имало некаква причина, а верувам дека тоа беа парите. Човекот највероватно сакаше поголема плата која и ја заслужуваше а не му ја дадоа.
А зошто уште пред да се десат тие инциденти со одземање на ленти не му ги дадоа тие 2-3 милилиони плус во плата, пошо тука пукна фамата околу нивните интерни недоразбирања? Не ми текнува кои цифри беа, колку што паметам се работеше за 9 мил, небитно...
Нели е малоумно да се верува дека еден капитен (пази КАПИТЕН, не обичен греач на клупи) тајно би преговарал со конкурентот БЕЗ НИКАКВА ПРИЧИНА која би го принудила на такво нешто?
Ама еве пак да напрајме отстапка, да речиме дека беше така, дека Икарди сакаше да му го зачука на Интер... Зошто тогаш не е во Јуве? Зошто нема официјална понуда?
Автоматски споено мислење:
А така ли? Штета, јас па мислев не спиеш навечер...![]()
Какви гласини ширеше клубот за него и како јавно го дискредитираше? Се што кажаа е дека е надвор од техничкиот проект на клубот. Тогаш и Марио и Наинголан и Барбоса и еден куп на други играчи ќе беа жртви на мобинг.British anti-bullying researchers Andrea Adams and Tim Field have used the expression "workplace bullying" instead of what Leymann called "mobbing" in a workplace context. They identify mobbing as a particular type of bullying that is not as apparent as most, defining it as "an emotional assault. It begins when an individual becomes the target of disrespectful and harmful behavior. Through innuendo, rumors, and public discrediting, a hostile environment is created in which one individual gathers others to willingly, or unwillingly, participate in continuous malevolent actions to force a person out of the workplace."
Преку ширење гласини и јавно дискредитирање, се создава непријателска средина во која поединец или група вршат континуирани злонамерни дејствија со цел да се натера одредена личност да го напушти работното место.
Ne znam prasaj go Ikardi toa. Kazi mi ti zosto eden seriozen klub kako Inter ZA DZABE, OD NIGDE NIKADE, bi mu odzemal lenta na kapitenot? Zosto aj eve ti objasni mi.Кажи ми зошто еден почитуван и реномиран капитен како што беше Икарди тајно би преговарал со Јуве? Зошто би го правел ова без никаква причина, чисто од љубов према Јуве?
Конте на пресот вчера изјави дека не е ништо сериозно и дека не сакаат да ризикуваат за да не се обнови повредата.Колку е сериозно со повредата на Де Вриј?
немам прочитано никакво инфо за него а гледам дека е изоставен од составот денеска.