Sin mi bese na 13.12.2017 ..isto od sredina na januari na zadolzitelna .Mu se smeni statusot deka čeka za eksperten finalen pregled na 24 juni . I toj odi preku roditel . Do sega trebalo i na tebe da ti se smeni . Nikakov red nemaat .
Sin mi bese na 13.12.2017 ..isto od sredina na januari na zadolzitelna .Mu se smeni statusot deka čeka za eksperten finalen pregled na 24 juni . I toj odi preku roditel . Do sega trebalo i na tebe da ti se smeni . Nikakov red nemaat .
"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство."
Интервју 15.08.2018.
Значи, после точно година и 14 дена. Преписката ми се образува после недела дена од интервјуто, што ќе му дојде да баш после година дена од интервју се смени статус.
Документи - првично од прв братучед и дедо роден 1938 (БККС потврда), па на интервју однесено сето тоа + БККС потврда до предок роден 1902 (продолжено надоле од истиот предок роден 1938).
Автоматски споено мислење:
Може.
Прочитај наназад едно 100 страни, сите можни информации ќе ги имаш.
Здраво дечки, ќе сака ли некој да објасни, кога ќе го земете БГ пасошот додека сте во БГ, кога се враќате назад во МК, со кој пасош која граница треба да се помине? И после кога сте во МК, ако сакате да идете за Германија на пр. повторно кој пасош на кој влез/излез се користи? На пример авионска карта ако се купува со ВизЕр од Скопје и сл.
Здраво дечки, ќе сака ли некој да објасни, кога ќе го земете БГ пасошот додека сте во БГ, кога се враќате назад во МК, со кој пасош која граница треба да се помине? И после кога сте во МК, ако сакате да идете за Германија на пр. повторно кој пасош на кој влез/излез се користи? пример авионска карта ако се купува со ВизЕр од Скопје и сл.
Ако сум јас во твоја ситуација само со бугарскиот но, на излез од Бугарија со бугарскиот на влез во Македонија со македонскиот. На нашите граници службениците ги бааат нашите документи.
forumot go citam veke dolgo vreme I ako Sakas nozes I ti da si procitas nanazat sto e pisuva I no Mali se sansite sigurno ke te odbijat no prasaj si ti podetalno nekoj posridnik Tia poveke se upateni vo ova I ke ti kazat
Ако сум јас во твоја ситуација само со бугарскиот но, на излез од Бугарија со бугарскиот на влез во Македонија со македонскиот. На нашите граници службениците ги бааат нашите документи.
Фала ти за одговорот.. претпоставував дека е така нешто, ама ме занимаат и туѓи искуства... а после кога ќе стигнам во мк со двата пасоши, да речеме сакам да идам во германија, можам само со бугарски да излезам од МК? Дека при влез во МК сум користел македонски... ако некој знае нека пише..
Фала ти за одговорот.. претпоставував дека е така нешто, ама ме занимаат и туѓи искуства... а после кога ќе стигнам во мк со двата пасоши, да речеме сакам да идам во германија, можам само со бугарски да излезам од МК? Дека при влез во МК сум користел македонски... ако некој знае нека пише..
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.