Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2019
Мислења
12
Поени од реакции
2
Побарај на search на темава со клучни зборови: прашања, интервју...и ќе ги најдеш одма. Колку повеќе се трудиш на бугарски да зборуваш на интервјуто подобро за тебе. Доволно е прашањата да ги научиш и да не одговориш погрешно на битните(националност, потекло-произход, зошто сакаш државјанство).
Aha, fala. Znaci istite prasaja se za sekoj

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Zosto Zajko da ima interes da go stopira odlivot na makedonci od Makedonija,naprotiv gleda sto poveke da se iselat za da tvrdi deka ja namalil nevrabotenosta,sega momentalno Jotova go koci cel proces.
Тој договор све ги упропасти македонските бугари , поарно никогаш да не дојдоа овие криминалци, поранешните криминалци подобри беа во однос на бугарското граѓанство.

Sent from my S8 using Tapatalk
Kolku shto gledate seuste se davaat pasosi na "makedonci", i celo vreme ke se davaat. Sigurno nema tie Zaev da go slusaat ako im rekol da ne davaat pasosi na makedonci, od nivna korist e da davaat pasosi na makedonci.
zosto prvoto makedonci ti e vo navodnici ti eftina tatarska prikazno
Aman da ne pocvat kavgi za ova pak ke go zatvorat forumov,ajde odmor do ponedelnik.

ПОЛИТИКА НАДВОР ОД ОВАА ТЕМА !

* Сега само опоменувам, следно бришам и банирам. Благодарам на разбирање.

Член од
20 август 2019
Мислења
29
Поени од реакции
4
Zdravo imam edno prasanje ako moze nekoj da odgovori se raboti za soprugot saka da podnesi za bg drzavjanstvo pa pokraj potvrdata od zdruzenie saka da izvadi dokument od brat na negoviot dedo deka sluzel vojska vo bugarija e sega osven ime i prezime koga e roden i kade e roden drugo ne znaeme prtivme meil na voeniot arhiv ama ni vratija odgovor podetalni podatoci im treba odnosno koja god sluzel kade vo koj polk pa ima li nekoj doznaenje da mi kaze kako da gi najdam tie podatoci i kade da se obratime. Fala na odgovor

Член од
22 август 2018
Мислења
196
Поени од реакции
81
Dobar posrednik neznam,no mozis postapkata da ja teras i preku konzulat ili ambasada,tie objasnuvaat se sto treba
Дали би претставувало проблем тоа што документот од прадедото е од страната на мајка ми. (имаме различни презимиња)

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Дали би претставувало проблем тоа што документот од прадедото е од страната на мајка ми. (имаме различни презимиња)
Od strana na majka ili tatko e isto,ti ke se povrzis so izvodi na rodeni so pradedoto i od niv ke se gleda deka ti e pradedo.
Автоматски споено мислење:

Zdravo imam edno prasanje ako moze nekoj da odgovori se raboti za soprugot saka da podnesi za bg drzavjanstvo pa pokraj potvrdata od zdruzenie saka da izvadi dokument od brat na negoviot dedo deka sluzel vojska vo bugarija e sega osven ime i prezime koga e roden i kade e roden drugo ne znaeme prtivme meil na voeniot arhiv ama ni vratija odgovor podetalni podatoci im treba odnosno koja god sluzel kade vo koj polk pa ima li nekoj doznaenje da mi kaze kako da gi najdam tie podatoci i kade da se obratime. Fala na odgovor
Tie podatoci treba vie da gi znaete,nema drug nacin,barajte vo vasite stari dokumenti dali ima podatoci ili drugite rodnini mozda imaat.

Член од
30 август 2019
Мислења
8
Поени од реакции
29
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Od dekemvri mi e smenet statusot dali znae nekoj kolku vreme se ceka ovaa postapka?

Член од
27 август 2019
Мислења
57
Поени од реакции
16
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Od dekemvri mi e smenet statusot dali znae nekoj kolku vreme se ceka ovaa postapka?
na koe pole ti go pisuva ova I Dali si preku bitola ili sofija

jas sum preku konzulatot vo bitola neznam kolku se ceka ama posle ova treba ta ti stigne da si rezerviras Cas da go podignis udostoverenieto jas ne odgovoriv na vreme ne zakazav utreto odma se smena deka e prateno vo bitola

Член од
29 јули 2017
Мислења
10
Поени од реакции
10
od 10 do 12 meseci

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ke cekas uste 1-2 meseci

Член од
20 август 2019
Мислења
29
Поени од реакции
4
Od strana na majka ili tatko e isto,ti ke se povrzis so izvodi na rodeni so pradedoto i od niv ke se gleda deka ti e pradedo.

Tie podatoci treba vie da gi znaete,nema drug nacin,barajte vo vasite stari dokumenti dali ima podatoci ili drugite rodnini mozda imaat.
fala na odgovor megutoa prasavme ama ne znaat nikoj od rodninite pa si rekov da ne postoi drug nacin

Член од
27 август 2019
Мислења
57
Поени од реакции
16
fala na odgovor megutoa prasavme ama ne znaat nikoj od rodninite pa si rekov da ne postoi drug nacin
so toj dokument sigurno ti go odobruvaat pasosot go zimas PA potrudise baraj Kaj so mozis Kade sto ziveele I slicno nie go najdov e toj dokument Co kukata Kade sto ziveel pradedo mi vo sandak kukata e celosno zapustena no eve toa ostanalo

Член од
6 август 2019
Мислења
78
Поени од реакции
191
Decki zdravo, intervju 14.11.2017, od 18.01.2018 mi e na zadolzitelna. Odam preku tatko bugarin. Koga bi mi se smenil statusot spored vas?

Член од
30 август 2019
Мислења
8
Поени од реакции
29
na koe pole ti go pisuva ova I Dali si preku bitola ili sofija

jas sum preku konzulatot vo bitola neznam kolku se ceka ama posle ova treba ta ti stigne da si rezerviras Cas da go podignis udostoverenieto jas ne odgovoriv na vreme ne zakazav utreto odma se smena deka e prateno vo bitola
Jas sum preku sofija.dali moze da me odbijat posle toa ili se e zavrseno

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Планирам да отворам тема која ќе биде практично заклучена за нови мислења, но на неа ќе бидат одговорени најчесто поставуваните прашања во врска со времетраењето/чекањето на статуси/интервјуа/документи при процесот на ваѓање на бугарски пасош.
Од вас ќе ми треба помош да ги утврдиме кои би биле тие најчесто поствувани прашања "FAQ" и одговорите на тие прашања.

Потоа секој кој ќе праша нешто што е 10000 пати одговорено, или можеби се наоѓа неколку страни наназад, вие останатите ќе му одговарате на тој што прашува со обично постирање на линк-от кон новата тема FAQ.

Името на темата би било: Бугарско државјанство - Најчесто поставувани прашања (FAQ)

И на таа тема, пример прашање под бр.1 ќе биде: Кои документи се потребни за аплицирање?
под бр.2 би било: Колку време се чека до интервју или добивање на некој документ,
под бр.3 би било: Колку време чекам да ми се мени статусот...

итн итн итн.. мислам дека се разбираме.

Само треба да ми пишете, преку ПП (приватна порака) или овде сеедно, кој би биле прашањата и одговорите. Ќе соработувам со сериозни членови од темава, со оглед на тоа што ја одржувам веќе над 10години темава, и очкувам сериозна соработка.

Со тоа ќе се намали секојдневното одговарање на истите па исти прашања, едноставно на членот што прашува само ќе му биде даден линкот до темата каде што сам ќе си го пронајде одговорот на неговото прашање.

Повелете со предлози за прашања и одговори..

/админ

п.с. Ево како ќе изгледа тоа.
Пример, некој поставува прашање што е 10000 пати одговорено, и вие му реплицирате на членот со ваква или слична порака:
"Клик тука." или "Кликни тука", или само "Клик"

Едноставно и ефикасно. Јас веќе го започнав првото прашање и одговор, сега давајте одговори на второто прашање поврзано со потребните документи. Однапред ви благодарам на помошта.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom