TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Да и јас сакам да прашам има некој од тие на Тотал тв Еон активирано ? Ме интерсира понудата каква е на таа услуга. Дали е исто како на Тотал тв ? Дали видеотеката е иста содржина како во србија (ако воопшто некој ја видел содржината во србија) ?

Srpskiot Eon do skoro mozese da se glega od sekoja mreza i drzava, samo trebase validen akaunt. Vo zavisnost od preplata odi i videoteka. Gi ima sk kanalite od 1 - 10.
Akaunt so full preplata ne sum nacekal, a sega i ne moze "besplatno" gledanje. Koristat geoblok koj moze da se zaobikoli, no ne i mac adesata od ruterot na koj e registriran.

Луѓе стој те си на страна од Тотал Тв, а вие што веќе имате договор со нив внимателно со сите сметки, поготово кога ќе сакате да го прекинете сигналот и кога по телефон ќе ви кажат, се е ок, значи го прекинуваме сигналот(договорот ионака со години е истечен)...епа после една год.големи се шансите да ви стигне првата сметка за 12месеци не платени, као наводно никогаш не ви ни бил исклучен сигналот (што не е точно) и со закани доколку не платите ќе бидете блокирани преку извршител, со најарогантна услуга од тие вработените женчиња, да ви бараат повторно плаќање на опремата(што веќе е платена и купена) и уште многу др.работи. Голема голема грешка е тој Тотал Тв, а што е најтрагично не сме ни првите, само прашајте некој што имал и пробал да го прекине... Сметките не ги праќаат, на вас ви викаат исклучен сигнал епа по 12 и повеќе месеци ќе ви стигне сметката за сите и на прашање зашто до сега не стигна ни една го обвинуваат поштарот!!! Смешно, трагично, патетично....баталете додека можете!

1565786350830.png
Извор: facebook

Изгледа ќе се воведе Интернет и кај ТоталТВ.
Е сега не знам дали ќе оди и тој преку мрежата на Телеком или пак можеби United Group ќе основа македонски Telemach / SBB.

Прегледај го приврзокот 215062
Извор: facebook

Изгледа ќе се воведе Интернет и кај ТоталТВ.
Е сега не знам дали ќе оди и тој преку мрежата на Телеком или пак можеби United Group ќе основа македонски Telemach / SBB.

Тие еден ЕОН не можат да средат еве веке 2години пројдоа истиот проблем уште го има, а не па интернет ке ставеле

Eдно време немаше ли понуда интернет ТоталТВ?
Да ме утепаш, не можам да се сетам со сигурност. Но штом и ти имаш такво нешто во меморијата, изгледа имало, бидејќи не бев сигурен.

Минатата недела се приклучив на Тотал ТВ после долги години користење MaxTV. Телекомци освен албански канали и по некоја сомнителна босанска, ништо друго не воведуваат. Од монтерот дознав информации па гледам сите што прашувате, да одговорам.

1. На Тотал ТВ имате преку 350 тв канали, сликата е 200 пати подобра, плус имате HD на сите Fox, HBO и слични канали.
2. Имале порано интернет преку SunWireless, а официјално од септември ќе нуделе свој преку мрежата на Телеком. Ќе имало три пакети со различна брзина, 600, 700 и 800 денари предплата.
3. EON можете да гледате на СмартТВ, лаптоп, таблет, телефон, има преку 50 канали и БУКВАЛНО СИТЕ можете да ги вратите 7 дена наназад. Да, и Fox, и HBO и сите други можете да ги вратите 7 дена наназад.
Единствена маана е што дозволуваат само на 1 уред да се користи, но рекоа дека ќе овозможеле до 3 уреди за многу скоро.
4. Каналот novas.tv емитува добри филмови и на сите имате македонски превод, иако е српски канал.
5. Есенва и подоцна во зимата ќе имало уште нови канали кои ќе бидат достапни бесплатно за сите корисници, и за разлика од другиве, постојано имате новитети.

Минатата недела се приклучив на Тотал ТВ после долги години користење MaxTV. Телекомци освен албански канали и по некоја сомнителна босанска, ништо друго не воведуваат. Од монтерот дознав информации па гледам сите што прашувате, да одговорам.

1. На Тотал ТВ имате преку 350 тв канали, сликата е 200 пати подобра, плус имате HD на сите Fox, HBO и слични канали.
2. Имале порано интернет преку SunWireless, а официјално од септември ќе нуделе свој преку мрежата на Телеком. Ќе имало три пакети со различна брзина, 600, 700 и 800 денари предплата.
3. EON можете да гледате на СмартТВ, лаптоп, таблет, телефон, има преку 50 канали и БУКВАЛНО СИТЕ можете да ги вратите 7 дена наназад. Да, и Fox, и HBO и сите други можете да ги вратите 7 дена наназад.
Единствена маана е што дозволуваат само на 1 уред да се користи, но рекоа дека ќе овозможеле до 3 уреди за многу скоро.
4. Каналот novas.tv емитува добри филмови и на сите имате македонски превод, иако е српски канал.
5. Есенва и подоцна во зимата ќе имало уште нови канали кои ќе бидат достапни бесплатно за сите корисници, и за разлика од другиве, постојано имате новитети.

Тој толку знае монтерот во врска со Еон, овој проблем го има 2 години и само викаат за брзо време ке се среди,викаат на секој уред ама лажат сушат хехе
15662420018028435399824680762828.jpg

350 канали што се на 13 и 19е сите канали се италијански и германски никаква корист од нив.

Твојов пост Ангела, воопшто не ми изгледа дека е реклама за Тотал ТВ.
А особено откако ќе ти ги видам предходните 10 коментари! Никако.

П.С. Како успеа Ангела да запомниш се што ти рекол монтерот!

Твојов пост Ангела, воопшто не ми изгледа дека е реклама за Тотал ТВ.
А особено откако ќе ти ги видам предходните 10 коментари! Никако.

П.С. Како успеа Ангела да запомниш се што ти рекол монтерот!
Секако дека ќе запамтам тоа што ме интересира, другото е од лично искуство. Се надевам дека нетот ќе им е добар, ако не, Телеком не ни бега.

П.С. не знам зошто имате проблем со ЕОН, јас го користам и нема никаков проблем. Пред да земам прашав во контакт центар ми рекоа дека само Мк канали ќе може да се враќаат, но не е така, повеќе од 50 се.

Квалитетот на сликата е НЕСПОРЕДЛИВ со МаксТВ, иако Т има најдобар нет моментално.

Секако дека ќе запамтам тоа што ме интересира, другото е од лично искуство. Се надевам дека нетот ќе им е добар, ако не, Телеком не ни бега.

П.С. не знам зошто имате проблем со ЕОН, јас го користам и нема никаков проблем. Пред да земам прашав во контакт центар ми рекоа дека само Мк канали ќе може да се враќаат, но не е така, повеќе од 50 се.

Квалитетот на сликата е НЕСПОРЕДЛИВ со МаксТВ, иако Т има најдобар нет моментално.

Ангела, па ти продолжуваш со рекламите за Тотал ТВ:
Пред да земам прашав во контакт центар ми рекоа дека само Мк канали ќе може да се враќаат, но не е така, повеќе од 50 се.
:lolzz:

Абе кажете има ли некоја најава за Арена спорт каналите да се пуштат на Тотал тв или уште се далеку од тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom