Зошто сте сами?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па не сум моментално сама, ама знам зошто ќе останам сама во животов.

Затоа што сум посрано говедо што е премногу осудувачки настроена кон партнерот, не знам да сакам луѓе какви што се, туку морам да ги адатирам, ако одберам да ги сакам какви што се (не знам како ама еве да се убедам) тоа бара од мене трпение кое јас никогаш не сум спремна да го дадам.
Имам премногу мои принципи за почитување кои basically, го отежнуваат бидувањето со мене. Имам поминато приказни кои ме обликувале на еден или друг начин и тоа си го носам секаде со мене.
Сакам се одма, веднаш, ако може и пред тоа.
Мислам дека секогаш давам 120 посто и дека толку и заслужувам назад.
Не знам да одмарам и тоа може да е проблем за секој еден нормален човек шо сака да одмара и да застане некогаш во животот.

Многу остроумен играч сум, манипулативен кога е потребно, лесно читам луѓе, ги користам нивните слабости ако ги препознаам, секогаш гладна за лов (овоа последново е сменето во последната година ама пак се враќа), ако наумам нешто морам да го направам, макар повредила 6 души успат.
Апсолутно е невозможно да се разбере човек со мене или да победе во караница со мене затоа што мозокот така ми работи и успевам да креирам такви лавиринти од муабетите, човек мапа да има ќе се изгуби.

Ааа и да, целосно ги злоупотребувам моите зелени очи.

Со ништо од овоа не се гордеам и се трудам од петни жили да се променам. Последнава година имам доста напреднато, ама уште сум свесна за сето зло што го носам во себе.
Не ми е страв дека ќе завршам сама, туку не сакам да изгубам и повредам (малку е доцна за ова второво) квалитетни луѓе поради ова, затоа и го запишав овде да ми стои.

Член од
19 декември 2017
Мислења
258
Поени од реакции
319
Тоа е стара женска особина, во недостаток на факти и аргументи да се посегне по емоции или да се развлече муабетот накај слепа улица.

Според напишаново си максимално опседната да доминираш и да имаш контрола врз партнерот, но мора да сфатиш дека тој не е крив или одговорен за тоа што во трето оделение основно и четврта средно си морала да прашаш за дозвола да мочаш од наставник или професор, што си немала никаква моќ над родители и тоа што не можеш на работно место или пред цајкан или пред политичар да практикуваш моќ и така си практикуваш моќ над оној кој поради затресканоста ти го допушта тоа. Оној кој најмалку заслужува.

Тоа те прави радиоактивна особа за врска и се надевам дека навистина ќе останеш сама. А за промена треба години и години, психотерапија, саморефлексија проследна со делување во правецот утврден низ неа, игнорирање на поривите да проектираш моќ врз партнерот итн, полека оди тоа.

П.С. Дечки бегајте од вакви жeни како од црната чума, колку и да се физички привлечни :)
Мастурбацијата е страшно потценета и намерно оцрнета, но подобро wanking отколку некоја да ви ги уништи нервите за наредни 15 години поради голема цицка или зелени очи.
Очигледно дека не разбираш како hypergamy функционира, женските ги користат сите можни алатки од манипулација, до емонионални тестови, контрола итн. за да утврдат дали се во врска со најдобриот маж кој можат да го имаат во моментот. Нивната ДНК не дозволува да бидат со лузер кој ќе падне на овие срања што ќе му ги фрли. И нема никаква врска со трауми и потреба за контрола. Еволутивна потреба им е тоа за да проверат дали се со машко кој ќе ги задоволи нивните хипергамски алфа потреби.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Мажи што трчаат по манипулантки не ни заслужуваат подобро. Во секој случај ќе ги остави во иднина најчесто за помлад. Тие жени се со ранливо его кое мора да го хранат упецувајќи најчесто помлади мажи за да се осигураат дека уште се посакувани, така што со среќа да си ги шетате.

П. С. Истово го мислам и за жени што трчаат по мажи од типот на го паркирав кршот од Бугарија среде кружен во Дебармаало. Такви профили на луѓе освен нешто материјално да покажат и да си играат со други луѓе едноставно немаат и секако дека подобро сам отколку со пијавици.

Последно уредено:
Член од
15 април 2019
Мислења
1.107
Поени од реакции
1.564
neam srekja taman ke se ponadevam deka so nekoj ke bidne neso dobro ke zavrshi rabotata I ke se rasipe. stvarno neam srekja. druga pricina ne gledam I nema.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Мажи што трчаат по манипулантки не ни заслужуваат подобро. Во секој случај ќе ги остави во иднина најчесто за помлад. Тие жени се со ранливо его кое мора да го хранат упецувајќи најчесто помлади мажи за да се осигураат дека уште се посакувани, така што со среќа да си ги шетате.

П. С. Истово го мислам и за жени што трчаат по мажи од типот на го паркирав кршот од Бугарија среде кружен во Дебармаало. Такви профили на луѓе освен нешто материјално да покажат и да си играат со други луѓе едноставно немаат и секако дека подобро сам отколку со пијавици.
Не идам контра, само јас во животов немам сретнато жена што не манипулира, вклучувајќи ме и себеси. Секако, зависи за што и во која мера, али реално, не верувам да постои некоја ептен наивна.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.630
Поени од реакции
42.168
Не идам контра, само јас во животов немам сретнато жена што не манипулира, вклучувајќи ме и себеси. Секако, зависи за што и во која мера, али реално, не верувам да постои некоја ептен наивна.
Манипулирате зошто барате такви полтрончиња, да некој што не ебе жива сила ќе видиш дали ќе манипулираш.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
@NorahJones Значи жив отров си. Иначе типично е тоа за жените шо сакаат да го променат мажот. Ама кај тебе има надеж оти си свесна за себе и не се оправдуваш. Ногу луѓе знаат да си признаат маани, ама до сега прв пат у живот да слушнам од некој да си признае дека е манипулатор o_O За воа пружам рака и скидам капу :cuc: Една личност да може себе да си ги признае овие маани мора да се десил или се дешава преокрет у нејзиниот живот.
...Иначе ја сам сам зато што уопште нисам манипулатор и не желим да ловим свој плен, него желим да сан упадне у моју стапицу, дапаче није лако упасти у ту стапицу, мораш се заиста намучити. Ретко ко че разумети ово. Само ретки мудраци.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.002
Поени од реакции
24.470
Јаче од окова, теже од ланаца, очи су зелене, очи су зелене, очи су ЗЕЛЕНЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!

Мада кавер верзијата на Енерџи Бенд ми е поубава

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ја мислам дека луѓето се превише информирани во сржта на проблематика односи маж-жена. Да пресметуваш и да пратиш некои правила, научни истражувања е изгубена магија. Све знаеме нели и сега ајде, на се мислиме. Нели запознаваш некоја симпатија и цело време у глава ти идат безвезе прашања, сто мисли? да не е оваа од оние што сакаат пари? а ја немам, да не е некоја што сака паметни а ја сум глуууп, итд. Зашто да верувам у све? Или да не верувам у ништо? Што те води у живот?

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Ја мислам дека луѓето се превише информирани во сржта на проблематика односи маж-жена. Да пресметуваш и да пратиш некои правила, научни истражувања е изгубена магија. Све знаеме нели и сега ајде, на се мислиме. Нели запознаваш некоја симпатија и цело време у глава ти идат безвезе прашања, сто мисли? да не е оваа од оние што сакаат пари? а ја немам, да не е некоја што сака паметни а ја сум глуууп, итд. Зашто да верувам у све? Или да не верувам у ништо? Што те води у живот?
Грешка мислеш. Нема веза тоа. Кога си заљубен тогај не размислуваш ногу. Понесен си од емоциите и баш ја уживаш маѓијата се додека трае. Заклучоците доаѓаат отпосле. Ти колку сакаш биди информиран коа ке се зацепаш има моментално се да падне у вода.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE

Kajgana Shop

На врв Bottom