Ама Кедира,Матуиди и Манџукич биле квалитетни играчи кога дојдоа во Јуве,не дојдоа лани.Кедира и Манџукич се веќе 4 години во Јуве беа првотимци и важни играчи кои придонесоа за еден куп титули.Ниту еден од тие тројца не беше играч за ротација па да лапа голема плата без да има никаков удел(како Санчез на пример).Башка никој од нив кога дојде,немаше којзнае каква плата,немаат ни сега некои од нив.Матуиди и Манџукич зимаат по 4м,додека Кедира од лани зима 6м,инаку и тој зимаше 4м.
Тука за Кедира има простор за критика зошто е веќе во години со доста повреди лани и по мене избрзаа со нов договор и повисока плата.Иако наводно Сари го сакал во тимов и најверојатно ќе остане,не ме чуди и стартер да биде кога е здрав.
Е сеа кажи ми како Јуве ќе донесеше играч ко Кедира пред 4 години(а дојде како слободен агент) за помала плата од 4м.Мислиш играч кој беше првотимец во Реал Мадрид, првотимец во Германија (која беше Светски првак година дена претходно), ќе прифатеше плата од 2-3милиони.Или Манџукич со такво искуство во ЛШ со Баерн и Атлетико или Матуди ќе прифатеа 2м плата колку што зима некоја резерва во другиве клубови.Ако ништо друго после такви добри настапи и титули со Јуве логично и таа евентуална плата од 2м со нов договор да се зголеми и пак доаѓаме на овие 4м.
Така да тие играчи поготово ко што пиша
@Peja989 апсолутно ја заслужиле и ја одработиле таа плата(иако не се согласувам само со новиот договор на Кедира од лани,мада ако остане и го користи Сари во неговиот систем океј е).
Е сеа трансфер политикава на Јуве и зошто уште се немаат продадено некои играчи е друга тема и не за тука