L
Löwe
Гостин
Освен Vinyl, некој друг rent a bike сервис? Овој од градски паркинг "изнајми велосипед" функционира?
Кога некој ќе ти го избрише мислењето значи дека треба да остане избришано а не повторно да биде постирано. Поради прекршокот си заработи казнени поени.Тоа пастирот најдобро може да сподели лично исксутво како стигнал во Будимпешта.![]()
Требало да си се вратиш после 90 дена и во МК да си чекаш одговор, еден мој другар така се зафркна.Дечки фала ви многу али моето прашане ми беше што не ми бега ако одам вака после 9 месеци со авион .
Јас не велам дека ке шодмитам некого само што ми следува ?
Иначе имам и од префектура лист кои укажува дека после 4 месеци ќе ми стигне одговор па тоа и го чекав.
Што те спречува да одиш 4 пати и купуваш делови до 30к?Ако купувам компјутер на делови од едно место со вкупна цена од 80к денари, и поради ова со МојДДВ дека е макс 30к би сакал да направам 3-4 сметки за да може да внесам во МојДДВ, дали од продавницата ќе мрчат? Односно дали имаат они некој вид на „посериозен“ зијан ако го направат тоа?
Ама конфигурацијата би ја склопиле они. Затоа онака економско/трговски прашувам дали има нешто во постапкава што би ги довело до некаков зијан за да би мрчеле макар и кратко.Што те спречува да одиш 4 пати и купуваш делови до 30к?
Ако случајно мрчат, тоа може слободно да им го направиш.
1. 27000 денари е границата за да ти го вратат максималниот данок од 600 денариАко купувам компјутер на делови од едно место со вкупна цена од 80к денари, и поради ова со МојДДВ дека е макс 30к би сакал да направам 3-4 сметки за да може да внесам во МојДДВ, дали од продавницата ќе мрчат? Односно дали имаат они некој вид на „посериозен“ зијан ако го направат тоа?
Колку треба да си луд за 225 денари да одиш 4 пати? Па горивото, времето и малтретирањето по жешково коштаат далеку повеќе.Што те спречува да одиш 4 пати и купуваш делови до 30к?
Ако случајно мрчат, тоа може слободно да им го направиш.
5% е на компјутерска опрема, 225 денари на 30000 ќе му вратат, ништо повеќе.1. 27000 денари е границата за да ти го вратат максималниот данок од 600 денари
2. Можеш да го платиш со картичка и над 500 евра и пак ќе ти издадат фискална за Мој ДДВ, ама нема нели максимум да го искористиш повратокот на данок.
3. Mислам дека лесно ќе се договориш со продавачот да го поделат на повеќе сметки, особено ако сам го склопуваш. Но мораш да прашаш, не се сите продавачи исти.
4. Ако го купиш овие денови, мислам дека не ти менува на колку сметки ќе биде бидејќи овие три месеци ги гледаат како целина. Понатаму ќе биде месец за месец.
Најмногу ќе искористиш ако го поделиш на 3 сметки. Пример 31ви август, први септември и први октомври со тоа што за на последната сметка да заштедиш 600 денари треба да чекаш еден месец без компјутер што барем на мене не би ми одговарало.
Теоретски бидејќи ќе имаш и други фискални од тековните месеци освен тие за компјутер можеш и на 4 сметки, ама ќе треба да чекаш 4 месеци што нема никаква логика да го правиш.
Немаат проблем, освен ако на целата конфигурација не ти даваат некаков попуст, тогаш може попустот да не ти важи за дел по дел на различна сметка. Инаку кој те знае за кого купуваш, на колку сметки ќе ти треба на толку можат да ги делат (нормално мин 1 производ по сметка, не половинка )Ако купувам компјутер на делови од едно место со вкупна цена од 80к денари, и поради ова со МојДДВ дека е макс 30к би сакал да направам 3-4 сметки за да може да внесам во МојДДВ, дали од продавницата ќе мрчат? Односно дали имаат они некој вид на „посериозен“ зијан ако го направат тоа?
dobil nekoj pari nazad od toa skeniranjeto smetki na mojddv?
Случајно земав после 15 години од ко бев дете да изгребам 2-3 грепки од оние златна рипка и случајно добив 20 000. Сакам да прашам дали има некој поке инфо околу исплатата бидејки ми рекоа дека за добивка над 5.000 мора да се оди во Скопје на исплата зашто не би можело да ме исплатат било каде ?
Со здравје да си ги трошиш!Случајно земав после 15 години од ко бев дете да изгребам 2-3 грепки од оние златна рипка и случајно добив 20 000. Сакам да прашам дали има некој поке инфо околу исплатата бидејки ми рекоа дека за добивка над 5.000 мора да се оди во Скопје на исплата зашто не би можело да ме исплатат било каде ?
Мене ми ставиа нормален печат за премим но виде датата помината и згора со пенкало нацарта плус (+) .Требало да си се вратиш после 90 дена и во МК да си чекаш одговор, еден мој другар така се зафркна.
Инаку околу подмитувањето, некои дечки така на Маџарска граница ставиле по 50 евра во пасошите демек за да подмитат а претходно не се договориле со цариниците, и шо се деси, овие ги зеле парите и бам печатот на пасошшо викаме ние со прсто во газот
Е тоа не знам, ваљда дека имаш плус денови останато, врска немам што би можело да значи плусот. Зошто не ги праша на лице место ?Мене ми ставиа нормален печат за премим но виде датата помината и згора со пенкало нацарта плус (+) .
Ова го прашав и во ФР. Амбасада и во полиција и се и викаат дека ние не знаеме немаш ништо со нас.
Сега неможам да разберам шо е?