Sigurno vujkoti ja ima slikano potvrdata od voen arhiv,recimu da isprati e mail do voen arhiv da ja prikaci slikata od potvrdata i da pobara duplikat na istata,tie so brojot na potvrdata go naogaat i ke mu ispratat duplikat otkoga ke im prefrli pari na bankarska smetka,posle samo treba da si se povrzis so izvodi so predokot vojnik so sto dokazuvas deka e tvoj predok,na potvrdata ne pisuva ime od vujkoti samo pisuva deka liceto toa i toa sluzelo vojska vo toj period i vo taa edinica.Vujko mi koga vadese pred tri godini trebalo licno mu kazale
Tacno eOd prijatel razbrav deka da zamenis vozacka treba da imas prestoj od najmalku 6 meseci
Dali e ova tocno ili ne
Presudna za odmori kje si go odmarat teloto na moretoJas mislam deka redosledno odat edno drugarce e 1226* so pin taka da ovaa nedela osekam ke bidne posto naa nedela 10.569 bea stignati sega objavi deteto 11.000 znaci do 12.000 nema mnogu ovaa nedela presudna
Da jas ja imam kopijata denes ja zemav doma mi eSigurno vujkoti ja ima slikano potvrdata od voen arhiv,recimu da isprati e mail do voen arhiv da ja prikaci slikata od potvrdata i da pobara duplikat na istata,tie so brojot na potvrdata go naogaat i ke mu ispratat duplikat otkoga ke im prefrli pari na bankarska smetka,posle samo treba da si se povrzis so izvodi so predokot vojnik so sto dokazuvas deka e tvoj predok,na potvrdata ne pisuva ime od vujkoti samo pisuva deka liceto toa i toa sluzelo vojska vo toj period i vo taa edinica.
Eve ti e mail dvia@archives.government.bg , pisi im na bugarski kirilica kolku sto znaes,baraj duplikat na potvrdata,ne spomnuvaj vujko,prikacija potvrdata na nejze ima broj i vednas ke go najdat dedoti,ke ti piset kolku pari da im prefrlis na smetka ne e mnogu,i ke ti ispratet duplikat od potvrdata po posta,posle gledaj so izvodi da dokazis vo MP deka liceto na potvrdata stvarno ti e pradedo.Da jas ja imam kopijata denes ja zemav doma mi e
Sigurno vujkoti ja ima slikano potvrdata od voen arhiv,recimu da isprati e mail do voen arhiv da ja prikaci slikata od potvrdata i da pobara duplikat na istata,tie so brojot na potvrdata go naogaat i ke mu ispratat duplikat otkoga ke im prefrli pari na bankarska smetka,posle samo treba da si se povrzis so izvodi so predokot vojnik so sto dokazuvas deka e tvoj predok,na potvrdata ne pisuva ime od vujkoti samo pisuva deka liceto toa i toa sluzelo vojska vo toj period i vo taa edinica.
A sigurno moze taka znaci nemora licno da se odi tamu moze po posta da ispratatEve ti e mail dvia@archives.government.bg , pisi im na bugarski kirilica kolku sto znaes,baraj duplikat na potvrdata,ne spomnuvaj vujko,prikacija potvrdata na nejze ima broj i vednas ke go najdat dedoti,ke ti piset kolku pari da im prefrlis na smetka ne e mnogu,i ke ti ispratet duplikat od potvrdata po posta,posle gledaj so izvodi da dokazis vo MP deka liceto na potvrdata stvarno ti e pradedo.
Ne mart bev od 2014 na intervju od 2018 oktomvri potpisСигурно чекас потпис од октомври 2014 или тпгаш беше на интервју?
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Pa mene i na site drugi po posta ni ispratija,sega ako ti si nekoj bogat odi dvapati do Veliko Trnovo.A sigurno moze taka znaci nemora licno da se odi tamu moze po posta da ispratat
Ok fala na odgovor sekako I mene ne mi odgovara da odam licno daleku e oti mi kazaa licno trebalo Bev vo nedoumica kako trebaPa mene i na site drugi po posta ni ispratija,sega ako ti si nekoj bogat odi dvapati do Veliko Trnovo.
Od prilika 10 meseci a moze po dolgoшто значи оваа?
и уште колку се чека до указ?
Izvadi si potvrda od bkk od strumica i izvodi povrzi od pradedo dedo tatko i tvoj izvod prevedi i legaliziraj so takvi dokmuneti od vujko ke te odbijat, odnesi si na vreme dopolnitelniDopolnitelni nosi li i jas sum preku vujko cekam za potpis. Od koga bese na polozitelno?
Odneseno e kaj mene se so predok od 1880 godina i plus majka mi e prijavena u opstinata u sofija kako sestra na vujko mi. Nadrvam se do oktomvri so drzavjanstvo vo rakaIzvadi si potvrda od bkk od strumica i izvodi povrzi od pradedo dedo tatko i tvoj izvod prevedi i legaliziraj so takvi dokmuneti od vujko ke te odbijat, odnesi si na vreme dopolnitelni