Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Од тоа што читам 2 месеци аут , така да ќе го пропушти стартот на сезоната како и натпреварот од ЛШ.

Незнам зошто но имам осечај дека Конте ќе ни биде Бенитез 2.0 поготово кога се работи за повредени играчи...

Некој нека и даде до знаење на Конте да намали со екстремните тренинзи затоа што ова е Италија а не Англија, уште непочната сезона а веќе тројца играчи се повредија...
А на Годин досега му беше тренер Канатларовски или Симеоне на чии што тренинзи фудбалери земаат боци со кислород?

Плус, за екстремните тренинзи повеќе одговорен е Пинтус. И подобро недостатокот на квалитет што го имаме да се надомести со јака кондиција, отколку од 70 минута да умира цела екипа.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
А на Годин досега му беше тренер Канатларовски или Симеоне на чии што тренинзи фудбалери земаат боци со кислород?

Плус, за екстремните тренинзи повеќе одговорен е Пинтус. И подобро недостатокот на квалитет што го имаме да се надомести со јака кондиција, отколку од 70 минута да умира цела екипа.
Ако продолжат вака нема кој кур да ни надомести квалитет, тоа е работава, уште непочната сезона ние веќе имаме 3 играчи аут, треба повеќе да внимаваат, тоа сакам да кажам, да не ни се случи Бенитез 2.0, кога пола тим и повеќе беше во болница од тоа што сакаше да изиграва тренериште...

Ме боли кур дали е одговорен Пинтус или Конте, кој и да е, треба да се пази поготово сега на почетокот додека играчите се прилагодуваат на новите методи на тренирање.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.709
Поени од реакции
4.553
Читам онака што сум пропуштил изминативе 24 часа, и неслучајно идам до следниот заклучок...
Овој syn ти е човекот што дури ни на огледалото не би му признал дека некогаш згрешил за нешто...
Друже, let's face it! :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.360
Поени од реакции
47.117
Ако продолжат вака нема кој кур да ни надомести квалитет, тоа е работава, уште непочната сезона ние веќе имаме 3 играчи аут, треба повеќе да внимаваат, тоа сакам да кажам, да не ни се случи Бенитез 2.0, кога пола тим и повеќе беше во болница од тоа што сакаше да изиграва тренериште...

Ме боли кур дали е одговорен Пинтус или Конте, кој и да е, треба да се пази поготово сега на почетокот додека играчите се прилагодуваат на новите методи на тренирање.
sea ke se fakame za treninzi, a poim si neame od toa, u bukvalna smisla na zbor, poim neame :), ali aj deka nekoj se povredil ( igrac koj igrase i kopa amerika letovo ) pa gotovo, do treninzite na konte bilo, ili na covek koj trenirase igraci koi 3 pati po red osvojuvaa LS. Normalno e pretpostavuvam inace posle odmor, da imaat problemi odredeni igraci, narocito tie sto se opustile za vreme na istiot, ko sto sme gleale primeri so zgolemena kilaza i slicno.

Za benitez se znaese zasto samite igraci toa go zborea, materazzi, milito, stankovic, poranesniot fitnes trener i asistent na murinjo farijas, site potenciraa kade e greskata, milito 5 pati muskul sjebuvase do Dekemvri pa normalno bese da se jade gomna za toa, narocito sto rafa se inatese i negirase deka bilo do nego, tuku ednostavno igracite bile istroseni radi triplete sezonata i svetskoto.

Ama sea da se vlecat vakvi zaklucoci za Konte i Pintus e preterano. Ako frekfencijata na povredi do noemvri, dekemvri e golema, togas moze da se kaze deka mozno e da ima nekakov problem i u trening metodite na Konte, ama i toa bi bilo samo pretpostavka osven ako nekoj poupaten toa da go posoci.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.476
Поени од реакции
7.811
sea ke se fakame za treninzi, a poim si neame od toa, u bukvalna smisla na zbor, poim neame :), ali aj deka nekoj se povredil ( igrac koj igrase i kopa amerika letovo ) pa gotovo, do treninzite na konte bilo, ili na covek koj trenirase igraci koi 3 pati po red osvojuvaa LS. Normalno e pretpostavuvam inace posle odmor, da imaat problemi odredeni igraci, narocito tie sto se opustile za vreme na istiot, ko sto sme gleale primeri so zgolemena kilaza i slicno.

Za benitez se znaese zasto samite igraci toa go zborea, materazzi, milito, stankovic, poranesniot fitnes trener i asistent na murinjo farijas, site potenciraa kade e greskata, milito 5 pati muskul sjebuvase do Dekemvri pa normalno bese da se jade gomna za toa, narocito sto rafa se inatese i negirase deka bilo do nego, tuku ednostavno igracite bile istroseni radi triplete sezonata i svetskoto.

Ama sea da se vlecat vakvi zaklucoci za Konte i Pintus e preterano. Ako frekfencijata na povredi do noemvri, dekemvri e golema, togas moze da se kaze deka mozno e da ima nekakov problem i u trening metodite na Konte, ama i toa bi bilo samo pretpostavka osven ako nekoj poupaten toa da go posoci.
Ај сеа и за ова ли ги браниш Оризарите. Признај дека Конте е крив за повредата на Годин па и Лазаро (третиот не знам кој е). Конте им влага и со лоши стартови у цебаница.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.409
Поени од реакции
11.898
@beneamata
Кој последен се смее, најслатко се смее.
Ќе ти направат зип-зап месецов, не избрзувај со заклучоциве.

interlove

Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702

Лазаро и Политано што играа? брат океј е да имаат јаки тренинзи, се слагам, но викам треба да пазат малце, да не ни се повредуваат уште играчи, бидејќи ќе немаме после со кого да ја започнеме сезоната, како што тргнале овие вака.

И за тренинзите на Бенитез никад не сме знаеле што и како праваат, тек кога му дадоа корпа на Бенитез излегоа информациите на јавност, и самите изјави на играчите кои ти ги посоча..

Читам онака што сум пропуштил изминативе 24 часа, и неслучајно идам до следниот заклучок...
Овој syn ти е човекот што дури ни на огледалото не би му признал дека некогаш згрешил за нешто...
Друже, let's face it! :D
Син на почеток на сезона секад бил вака оптимиста, ќе видиш како за брзо време ќе се сврти контра Конте кога ќе осеќа дека деновите во Интер му се одброени.

Син беше голем подржувач на Спалети, Сабатини за на крајот да почне да фрла камења против нив, кога осеќа дека ќе јадат отказ од оризариве, да не се навратам и на ерата на Морати, вака ист беше, буквално ист.

Дечкото најверојатно се осеќа како дел од управата :P, па заради тоа секој потег, погрешен или точен мора да го брани на форумов:D...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.360
Поени од реакции
47.117
супер конструктивна дискусија :ROFLMAO:

@interlove
Пола пост ти е на памет зборење :), почнувајќи од тоа дека за незадоволството од тренинзите на рафа све излегло откако го отпуштија :neetaka: , така да пред да тврдиш нешто дека така било, провери на нет, најди станкович, матераци, луи фарија што изјавуваа додека беше бенитез тренер, а исто и скај италија и главните печатени медиуми ( хинт, форсирањето на играчите многу време да поминуваат у теретана ). :)
Против Конте иначе никад, докажан тренер, со шампионско cv, он ако не ги оправи, поише од очигледно ќе биде каде не штимаат работите, он, за разлика од сите негови претходници, освен еве манчини, многу добро знае како треба да се функционира за титула, го има покажано и докажано тоа.

За спалети ... на памет зборење, ко и за рафа, нема што поише да ти се реплицира на таа тема освен дека уште пред да дое спалети се знае барем ја кого го сакав за тренер на клубот, оној кој моментално и е, мојот човек конте. Спалети за мене ко тренер кој има капацитет за голем тим дефинитивно прекина да постои некаде Февруари 2018, само не бев педерче да се надевав дека ке фејлне со пласман у лш за да биде избркан, или да бидам у право ... на форум, ко многу други што се надеваат дека конте ке фејлне, или оризарите ке фејлнат, за она фрапантно животно достигнување, да бидеш у право на форум. Најтрагично е шо у некое хипотетичко сценарио, да лапаат скудето, гуаринчо највише низ цел интернет ќе се курчи, исто и овој александар. :D

п.с. Нема ништо лошо пред сезона да си оптимист, освен ако апла не ја усерат месецов, па однапред да се знае што ќе следи у поглед на местото на табела, до тогаш ( 31ви август ) оставам голем простор сите да ве(не) демантираат, вклучително и со сезоната што следи.

Последно уредено:

interlove

Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Ах бе син, јас не гледам како ќе не демантираат и што ќе не демантираат?!

Ај да кажеме дека до крајот ќе си го лапнат Лукаку и ќе го продаваат Икарди, пак ќе тапкаме на место, никаков прогрес. Едниот ќе ти гарантираше најмалце 20+ голови, другиот можеби ни 10гола, а чини најмалце 80М+.

Уште нешто, дека овие нашиве одлепиле скроз ја имаш ситуацијава на Наинголан во Калјари.

Калјари и тој неговиот претседател до последен момент не уценуваа за трансферот на Барела, и беше спремен и за помала понуда да го пушти во Рома, само да не заврши кај нас, се ценкаше до последен момент и за секој ебан милион, а ние преку ден им правиме преголема услуга, им го даваме Наинголан кој лани го купивме 38М, на обична позајмица... па пичка му материна ако веќе си решил да се отарасаш од играчот, вметни го во договорот со Барела.

Мене би ме демантирале само со уште најмалце 5 играчи овој месец, иако тоа се есенцијални потреби на тимот.

2 средњаци, еден замена за Наинголан и друг на местото на Валеро, и двајцата да бидат супер екстра играчи, за да ме демантираат(нормално), а кај ќе ги најдат останува да почекаме.

2 напаѓачи, еден како директна замена на Икарди, и друг за потребите на системот на Конте, 3-5-2

И за крај нормално играч кој ќе го замени Перишиќ бидејќи веќе стана јасно дека Конте не верува многу на овој играч.

Се на се, далеку се да ме демантираат мене лично, јас кажав еднашка ќе се повторам пак, нашиве моментално се на PANIC MODE, ќе усерат до крајот, тоа е повеќе од очигледно.

Последно уредено:
Член од
16 април 2014
Мислења
7.409
Поени од реакции
11.898
супер конструктивна дискусија :ROFLMAO:

п.с. Нема ништо лошо пред сезона да си оптимист, освен ако апла не ја усерат месецов, па однапред да се знае што ќе следи у поглед на местото на табела, до тогаш ( 31ви август ) оставам голем простор сите да ве(не) демантираат, вклучително и со сезоната што следи.
И тоа како има. Ќе си правиш бајрам со паметот дека си некој кур фактор во фудбалот и ќе те шлапа кој стигне.
Во ситуацијава ние испаднавме многу по реални од тебе. И далеку подобро сме ја прочитале ситуацијата во клубот и неговата моќ.

Kajgana Shop

На врв Bottom