Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Покрај Дибала Манџукич би го земал со две раци. Во комбинација со Матуиди, не фала.

Јунајтед спрема флуидна навална линија, со играчи кој знаат со топка, играчи кој би менеле позиции. Арно ама со продавање на Лукаку па и Фелаини претходно, Јунајтед нема играч кој од клупа би влегувал да разбие бункер. Ако Манџо нема проблем да седи на клупа и те како ќе не освежи во нападот.

Манџукиќ би можел да придонесе во Јунајтед иако не верувам да упадне во сложувалкава ама Матуиди мислам дека нема снага за напорот во ПЛ. 32 накај 33 години за прва сезона во ПЛ, тешко таа работа а и МекТоминај кој игра на таа позиција има страшен прогрес.
И ПЛ не е тоа што беше ама ајде, ништо полош играч од Матич не е, дури мислам дека многу попргав и поборбен е. Не ми беше тоа целта на муабетот ама кога веќе се прават паралели секој има право на свое мислење, бил тиња а игра за осумкратен шампион на Италија.

Во моментов кај нас и овој Матиќ е прашалник дали ќе биде првотимец.

Матуиди и Манџукич воопшто не се вклопуваат во шемите на Оле.
Прва работа затоа што и двајцата се при залез на кариерa.
Второ заедно и двајцата комбинирано не знам колку би ја намалиле цената за Лукаку...Не знам колку 32 и 33 годишен играч можат да држат цена во моментов. Не се ЦР сепак.
Трето, концепциски Манчукич би бил 3 опција за нападот кај нас. Како играч повеќе одговара на фудбалот на Жозе отколку на Оле. Матуиди може да се протни, но не верувам дека би бил првотимец. Би ротирале можеби со Матиќ. Да беше некоја година помлад и да крепеше 35+ натпревари по сезона со две раце го земав Матуиди.

Со оглед на тоа што Интер се откажа од битката по Лукаку веднаш штом вие влетавте во игра доволно говори дека се работи за сериозен договор. Плус штом од старт е вклучен агентот на Дибала во Лондон има и тука нешто.

Што се однесува до Лукаку доколку би се прашувал јас би го чувал во Јунајтед. Но и да бидам искрен дека во моментов со Оле кај нас кога би бирал меѓу нив двајца би го одбрал Дибала баш затоа што мислам дека повеќе одговара на фудбалот на Оле. Сепак, мислам дека многу го потценувате...некои кои не исмејуваа за неговиот прв допир со топка некоја карма им враќа да го земате него. Но, сепак далеку е од лош играч. Со одлично напѓачко окружување 20+ ги реди по сезона со сигурност.

Дибала има страшно лош прв допир со топка баш и за тоа стлано е критикуван и на Јувентуз.

Едноставно концепт е во прашање за обајцата и за двата тимови. Дибала карактерно знај мн да се испичлај и да го снема на големи утакмици не е лидер.Талентот е несомнен.

Матуиди ако е во одминати години и те како има 'мотор' чоекот е неуморлив само во замислата на Сари не се вклопува и зато ми е чудна евентуалната продажба на Дибала. ..

Манџукич е срце на било кој тим онаков играч на млади години вреди злато.

И ПЛ не е тоа што беше ама ајде, ништо полош играч од Матич не е, дури мислам дека многу попргав и поборбен е. Не ми беше тоа целта на муабетот ама кога веќе се прават паралели секој има право на свое мислење, бил тиња а игра за осумкратен шампион на Италија.
Не била ПЛ тоа што беше а пролетва две англиски финалиња :)))) Ок ајде по твоето да идеме и дека не е тоа што била - која е поентата да носиш 33 годишен играч кога веќе имаш искусен играч на таа позиција? Беспотребна промена е да продадеш ветеран и да донесеш ветеран за иста позиција. Да побараше Матиќ да си оди, ајде де, па да речеш надополнуваат искуство. Манџукиќ можеби, во евентуален трансфер на Матуиди не гледам никаква логика поради горенаведеното, не дека е шестокласен играч.

Никој не го потценува Лукаку , проблемот е што Јувентус веќе има двајца такви играчи и воопшто нема потреба од него. Ако решиле да го даваат Дибала подобро нека го дадат за кеш отколку трампи. Мое мислење е дека малиов нема да направи ништо во Јунајтед, со секојдневно дремење на инстаграм фудбалер небива, ќе си зема плата и ќе си трчка како Алексис, е мислам дека баш таков ќе е. Единствено нешто што е добро е што е млад и добар за маркетинг.

Би ви понудил нова димензија во нападот, поготово во контра напади. Различни профили на играчи се со Игуаин. Со формација како Реал со Роналдо-Бензема-Бејл кај вас во издание на Роналдо-Лукку-Бернаредски/Коста може Роналдо многу да се растерети од таргетирање на корпулентни играчи врз него.

Дибала има страшно лош прв допир со топка баш и за тоа стлано е критикуван и на Јувентуз.

Едноставно концепт е во прашање за обајцата и за двата тимови. Дибала карактерно знај мн да се испичлај и да го снема на големи утакмици не е лидер.

Матуиди ако е во одминати години и те како има 'мотор' чоекот е неуморлив само во замислата на Сари не се вклопува и зато ми е чудна евентуалната продажба на Дибала.

Нас очајно ни фали креативен левак и да биде побрз од Мата :D Е сега од тоа што го имам следено Дибала има добри карактеристики кои би одговарале на нашиот нов систем со Оле. Е сега подетално еве информации вие како фанови знаете да издвоите.

Инаку Манџукич и Матуиди да беа некоја година помлади јас со две раце би ги примил кај нас.

Едноставно концепт е во прашање за обајцата и за двата тимови. Дибала карактерно знај мн да се испичлај и да го снема на големи утакмици не е лидер.

Матуиди ако е во одминати години и те како има 'мотор' чоекот е неуморлив само во замислата на Сари не се вклопува и зато ми е чудна евентуалната продажба на Дибала.

Абе една замисла па и што има Сари што да ти кажам, го продаваме Манџукич, Кин и Дибала а Игуаин останува, го даваме и Матуиди којшто колку и да е лимитиран технички не застанува цел натпревар и како backup би бил одличен, го даваме Кансело а ќе се носи некој од Хисај и Данило во комбинација со Шиљо, уште сега ме боли главата од неговите замисли, ај баш да видиме што ќе направи цигаретата и така и така не сум го сакал никогаш така да сезонава ќе си ја пратам онака, лежерно.
Автоматски споено мислење:

Не била ПЛ тоа што беше а пролетва две англиски финалиња :)))) Ок ајде по твоето да идеме и дека не е тоа што била - која е поентата да носиш 33 годишен играч кога веќе имаш искусен играч на таа позиција? Беспотребна промена е да продадеш ветеран и да донесеш ветеран за иста позиција. Да побараше Матиќ да си оди, ајде де, па да речеш надополнуваат искуство. Манџукиќ можеби, во евентуален трансфер на Матуиди не гледам никаква логика поради горенаведеното, не дека е шестокласен играч.
Никаде не велам дека Јунајтед треба да го купи само изреагирав на коментарите дека бил тиња и ќе бил резерва на Матич. Мене искрено ПЛ не ми е како од годините, безразлика дали имало две екипи во финале не ми менува тоа нешто, многу повеќе знам да седнам да изгледам шпанско па и калчо отколку англиско, можда грешам ама таков филинг имам како да е станато тотално plastic, целиот фудбал станува таков али некако во Англија ми е најзабележително а порано сум гледал по 4-5 текми.

Абе една замисла па и што има Сари што да ти кажам, го продаваме Манџукич, Кин и Дибала а Игуаин останува, го даваме и Матуиди којшто колку и да е лимитиран технички не застанува цел натпревар и како backup би бил одличен, го даваме Кансело а ќе се носи некој од Хисај и Данило во комбинација со Шиљо, уште сега ме боли главата од неговите замисли, ај баш да видиме што ќе направи цигаретата и така и така не сум го сакал никогаш така да сезонава ќе си ја пратам онака, лежерно.
Автоматски споено мислење:

Никаде не велам дека Јунајтед треба да го купи само изреагирав на коментарите дека бил тиња и ќе бил резерва на Матич. Мене искрено ПЛ не ми е како од годините, безразлика дали имало две екипи во финале не ми менува тоа нешто, многу повеќе знам да седнам да изгледам шпанско па и калчо отколку англиско, можда грешам ама таков филинг имам како да е станато тотално plastic, целиот фудбал станува таков али некако во Англија ми е најзабележително а порано сум гледал по 4-5 текми.
Хисај е ѕвер ама ајде...

Кансело е дупе во дефанзива и на припреми 2 гола јадов е поради него.

Би ви понудил нова димензија во нападот, поготово во контра напади. Различни профили на играчи се со Игуаин. Со формација како Реал со Роналдо-Бензема-Бејл кај вас во издание на Роналдо-Лукку-Бернаредски/Коста може Роналдо многу да се растерети од таргетирање на корпулентни играчи врз него.

Нас очајно ни фали креативен левак и да биде побрз од Мата :D Е сега од тоа што го имам следено Дибала има добри карактеристики кои би одговарале на нашиот нов систем со Оле. Е сега подетално еве информации вие како фанови знаете да издвоите.

Инаку Манџукич и Матуиди да беа некоја година помлади јас со две раце би ги примил кај нас.
Вас очајно ви треба карактер на терен а незнам каде ќе најдете некој таков, некој што ќе ја вразуми дечурланата па тек тогаш ќе почнете да личите на стариот Јунајтед, ова моментално е се само не Јунајтед, со некој повремени блесоци ради Солскјер изминатата сезона од кого многу очекував ама сам неможе да се носи со Погба и компанија, мора некој и на терен да дели дали совети дали шамари, некој ко Ибра на пример кога дојде.

Dobar e Lukaku ne e on problemot tuku bolnite sto sakaat da go izbrkaat Dybala od klubot.Da go zemea za pari ili za Costa i kesh e druga prica.Moze da igra Dybala pozadi dvajcata i desno i greota e da ne se proba kako lazna devetka vo sistemot na Sarri pa da ne kupuvame spic.Plus transverot na Kean e tazen bez buy back,a ako tolku nemozat da gi prodadat Mandzukic i Iguain mozea bar na pozajmica da go pustat godinava.

Premnogu pizdarii pocnaa da pravat od isprakjanjeto na Del Piero,menuvanjeto na znakot i dresot godinava, problemite so navivackata grupa sega i transver politikata.Nikad nema da zememe LS taka mi mirisa :mad::yid:

Дечки вакви бркања сосила кај нас имаше секоја втора сезона додека Фергусон беше менаџер, што од недисциплина, што од принцип. Ако клубот ви освојува трофеи и се држи на врвот, за месец - два се се заборава.

Може да ми објасниш зошто Манчестер би дал играч кој во секој момент може да го продаде ѕа 75-80 милиони евра за двајца играчи кој би биле резерви во Манчестер? Матуиди би бил резерва на Матич, а Манџукич би бил 4-5 избор ѕа шпиц.

Треба малку осет за реалност да се има. Значи, или ќе биде Дибала за Лукаку, или Лукаку ќе си замине во Интер.
Немаме осет.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Како прво никој релевантен новинар го нема пишано (освен еден што има pinned твит од мај дека Погба ќе се врати во Јуве зш ја виделе жена му во Торино како изнајмува Фиат Панда :pos: )

OMG, тој новинарот што го пишал тоа е Момблано за сиромашни. Ме удри флешбек со Пеп, жена му и Ферарито што го купила на сметка на тимот...

In addition to the potential Dybala-Lukaku swap deal, #Juventus and #ManUtd also discussed Mario #Mandzukic today @Goal

No agreement between Juventus & Man City full-back Danilo, Who wants €5m/yr-€6m/yr to join the club, the Bianconeri are not willing to pay such figures. [Di Marzio] https://t.co/9J9DrIAEXC

Мене искрено ПЛ не ми е како од годините, безразлика дали имало две екипи во финале не ми менува тоа нешто, многу повеќе знам да седнам да изгледам шпанско па и калчо отколку англиско, можда грешам ама таков филинг имам како да е станато тотално plastic, целиот фудбал станува таков али некако во Англија ми е најзабележително а порано сум гледал по 4-5 текми.

Ако тебе не ти е по кејф ПЛ, не значи дека истата не е на високо ниво, односно на највисоко во изминативе 10 години. Ни мене Серија А не ми е лига по кејф ама не можам да се правам слеп и да кажам дека поради тпа истата не крева ниво со секоја измината сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom