Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.539
Поени од реакции
5.272
Се питувам; каква е врската од нашите соплеменици „од другата националност„ во Илинден?...

На кој начин тие (ќе) се поистоветуваат со овој православен празник?
Ве читам и сите се прашувате зошто “... деца на Илинден“..
па многу едноставно, затоа што не може Сите сме деца на Македонија, заборавивте ли не постои повеќе, а оваа сите се деца на Илинден е многу “ин“ и може да се преработи брзо во, сите сме Северџани, така да исто му дојде.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
9.237
Наша држава, наш народ, Галичка свадба - мултиетничко општество, Егејците ги помможи со 0, забрана за знамиња, а еве го сега Шилегов ќе менува улици, плоштади, мостови во Скопјево. Очекувајте МАКЕДОНИЈА и Гоце Делчев да ги снема за брзо време како имиња...

Али што би рекол комрадот Берик: Vo NAtO kje sfme!1!!!1
Затоа, во букварот кај неговите источни пријатели пишува дека Кирил и Методиј ја создале бугарската азбука.

По сè изгледа дека потенцијалниот нобеловец ќе треба да пишува на Елбасанско писмо.

1564305761281.png

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
кој деца, ова треба pegi 18 да биди,најстрого треба да се забрани деца во политика на митинзи,или порано пионири ,пример и волшебното самарче. такви теми со убивање а беше лектира за трето , со трето денес гта v e zabraneto да играш не пак на германците камионите да ги минираш хаха.или пак гоце делечев лектира за деца .чисто насилие :cenzura:

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Ќе апсат ли на Мечкин камен ако се појавиш со старото знаме и ако скандираш Македонија? За другар прашувам.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.642
Поени од реакции
88.331

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Ако на Зецот не му одговара...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456

Отишол Заев на лекар.

– Докторе, разбрав дека Катица ме изневерува.

– Со кого бе?

– Со Боки тринаеска.

– Пријави ли кај обвинител?

– Пријавив.

– Добро си сторил. И види сега, јас сум лекар, не можам ништо да сторам во врска со твојот случај.

– Ама чекај докторе, да ти раскажам како беше. Ја зедов пушката и на Катица и велам, сега тебе ќе те убијам. А таа ми вели, полека бе, седни тука да испиеме по едно кафе. Ако ме убиеш мене, ми вели, ти ќе лежиш, владата ќе падне, а Боки ќе си најде друга.

– Па сега, во право е жената…

– Утредента разбирам дека пак ме изневерува. Ја земам јас пушката и и велам, е сега Боки ќе го убијам. А таа, ама чекај, аман полека, смири се, ајде пак по едно кафе да испиеме. И пиеме кафе, оти јас со секого пијам кафе нели, а таа ми вели: ако го убиеш Боки, јас друг ќе си најдам, ти ќе лежиш, владата ќе падне и што си сторил?

– Паметна бе таа Катица, а ние ја мислевме…

– Ама чекај, докторе. Тоа не е сė. Утредента пак ги фаќам во љубов голема. Пак ја земам пушката и на Катето и велам, готово е, сега сам ќе се убијам. А таа, ама полека човече, седни по едно кафе да испиеме. И пиеме кафе, а таа ми вели: Зоки, ако ти се самоубиеш, јас и Боки пак ќе си бидеме заедно, ти ќе бидеш мртов, ем сите ќе ти смеат, ем владата ќе падне.

– Во право е. И што си сторил тогаш? Ништо.

– Е сега кажи ми ти, докторе, што треба јас да сторам?

– Види премиере, под итно да намалиш со кафето. Ќе ти се крене притисокот.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Исто како тие бабите за време на претходната власт што „спонтано“ чистеа споменици, така и со ова народот „спонтано“ ќе си дава предлози за нови имиња на улиците. Абе толку ли сметаат дека шајки има народото во главата, барем нека се мажи и нека застанат зад гомната што ги прават, гарант овие предлозите ќе бидат 99.999% од нивните сендвичи кои спонтано заангажирани ќе се јават да дадат предлози за нови имиња на улиците и тоа имиња кои нема да бидат во сукоб со мочаните договори кои ги потпишаа со Грција и Бугарија. Ајде сега време е да им дадеме и на останатите западнњаци по една улица, не бива само Столтенбергова да имаме, може една за Рикер, Солана, Џорџ Робертсон, Фуере, па некоја за соседиве: Еди Рама, Харадинај, Пацоли....Инаку и овие и тие претходните направија хаос со улиците во државава што за некој да направи асолен адресен регистар ќе треба да преименува се живо од ново и да даде броеви на се од ново.
Граѓаните не се запознаени со иницијативата за преименување на улиците во Скопје по нивен предлог

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Се надевам дека нема да ги заборават катните гаражи, паркинзите, велосипедските патеки, тротоарите, жардињерите и уличните канти. И тие да добијат нови имиња од граѓаните, но на транспарентен начин. Транспарентноста е многу битна во овој случај. Ако не се транспарентни за ова со граѓаните исто како да немаме демократија.
Дај некој нека му го одвлече вниманието на Петре со виски или сл., кој ќе памти пак нови имиња на улици.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
Ако веќе решиле имиња да мењаат тоа треба да бидат имиња на ликови кои загинале за оваа мочковина.Мислам на луѓе од поновава историја,2001 и сл. и да се задржат истите од постарата.
Арно ама,битангиве се про албанско настроени,па нека не ве чуди ако видите улица со име Адем Јашари Миликије Халими итн...

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.539
Поени од реакции
5.272
Ќе апсат ли на Мечкин камен ако се појавиш со старото знаме и ако скандираш Македонија? За другар прашувам.
А што мајка би барал еден Македонец на таков бал?
Единствено што ми паѓа на памет е да го прослави раѓањето на Северџистан!
Автоматски споено мислење:

Отишол Заев на лекар.
– Докторе, разбрав дека Катица ме изневерува.
– Со кого бе?
– Со Боки тринаеска.
– Пријави ли кај обвинител?
– Пријавив.
– Добро си сторил. И види сега, јас сум лекар, не можам ништо да сторам во врска со твојот случај.
– Ама чекај докторе, да ти раскажам како беше. Ја зедов пушката и на Катица и велам, сега тебе ќе те убијам. А таа ми вели, полека бе, седни тука да испиеме по едно кафе. Ако ме убиеш мене, ми вели, ти ќе лежиш, владата ќе падне, а Боки ќе си најде друга.
– Па сега, во право е жената…
– Утредента разбирам дека пак ме изневерува. Ја земам јас пушката и и велам, е сега Боки ќе го убијам. А таа, ама чекај, аман полека, смири се, ајде пак по едно кафе да испиеме. И пиеме кафе, оти јас со секого пијам кафе нели, а таа ми вели: ако го убиеш Боки, јас друг ќе си најдам, ти ќе лежиш, владата ќе падне и што си сторил?
– Паметна бе таа Катица, а ние ја мислевме…
– Ама чекај, докторе. Тоа не е сė. Утредента пак ги фаќам во љубов голема. Пак ја земам пушката и на Катето и велам, готово е, сега сам ќе се убијам. А таа, ама полека човече, седни по едно кафе да испиеме. И пиеме кафе, а таа ми вели: Зоки, ако ти се самоубиеш, јас и Боки пак ќе си бидеме заедно, ти ќе бидеш мртов, ем сите ќе ти смеат, ем владата ќе падне.

– Во право е. И што си сторил тогаш? Ништо.

– Е сега кажи ми ти, докторе, што треба јас да сторам?

– Види премиере, под итно да намалиш со кафето. Ќе ти се крене притисокот.
мислам дека Геро ќе заврши како овој на интервјуто со г-дин г-дин заборавив му името!

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom