- Член од
- 28 февруари 2017
- Мислења
- 2.770
- Поени од реакции
- 2.682
Ооо куку оо ... Помрсно од зејтин викаш? А зејтинот се јаде у постиЈас земав од Лазарополе овчо. Помрсно и од зејтин и солено многу.
Земав и од Бачило Клепало во Берово, тоа па бетер лошо. Младо сирење, солено ептен.
Оди купи си зденки, уживај! Није жвака......! Бај д веј, овчото на Лазарополе е закон за Македонија, да ти каже чоек од Овче поле, кој знае што е овчо сирење.
Тебе Кардашјанка да ти даде,ќе и најдеш маана дека и е голем газот
Од каде собираат млеко?Овчо од Вардарец ви е убаво сирење.
Тоа е кај сите мак млекари, нема постојаност, не може ни да има! Од друга страна, истото се случува и со домашните сирења, зависно од годишното време, се мења структурата на млекото, зависно од храната(тревата), заради тоа и се разликува вкусот на сирењето!вардарец има убави производи кога ќе ги погодат, крајвиот кашкавал кога убаво ќе го погодат е најдобро нешто што си го пробал, а кога нема ни сол ставено колку шо треба, ни па има текстура како кашкавал катастрофа е. Од 5 купувања еден се погаѓа.