legendo,.Прегледај го приврзокот 211729 Jako na 270 strani,od A do S.
Далеееко си ти бате од самоубојство чим пишуваш тука! Ќе ти помине, кааај и да е.Izgubiv lichnost koja premnogu mi znacese vo zhivotov,si igrav I konechen ishod,sam se izgoriv,pepel se naprajv ustvari.3 meseci so red konzumiram marihuana.Se lazham samiot sebesi deka mi e podobro shto konzumiram,no barem polesno zaspivam.Ednostavno nemozam da bidam sreken povtorno,kako nevozmozhno da e,a tolku sum mlad i tolku pred mene ima vo idninata.Neznam kako bi prodolzil so zhivotov ako SEUSHTE mi tezhi ebana planina na gradive sekoj eban den.
Mislis radi cyber bullying?Незнам каква е статистиката кај нас. Ама во Америка многу залет има земено самоубивањето кај младите. Све е то под депресија. Мислам дека голем виновник се социјалните мрежи и интернетот.
Комбинација од се и сешто, тажни песни од типот на Lil Peep, насилни видео игри, итн итн како што спомна некој предходно сега е "кул" да си под депресија, и децава отворено си кажуваат. Епидемија. Имам роднини странство, во школото кај што учи моја брачеда (16 год) во 1 месец 3 деца се самоубија во една генерацијаMislis radi cyber bullying?
За ова има едноставно решение, но поради трауми во минатото, ти не сакаш да го примениш.но тоа што ме мачи е самотијата, осаменоста, изолираноста од општеството.
Не е моја вина тоа туку игнорирањето од сите што ме опкружуваат, исмевањето, и ред други работи за кои ќе пишувам наредната прилика, здрава и жива.
И јас како мал бев дифтар и луѓе ме избегнуваа, или па јас така мислев.Пааа вака, ги исчитав сите 127 страници и решив да прозборам на темава.
Веќе долг период размислувам за самоубиство. Немам доволно добра причина да продолжам да живеам.
Барам, но исто како да барам во сено игла.
Имам 30 години, живеам сама, имам одлична работа и финасиски сум доста стабилна, не се жалам но тоа што ме мачи е самотијата, осаменоста, изолираноста од општеството.
Не е моја вина тоа туку игнорирањето од сите што ме опкружуваат, исмевањето, и ред други работи за кои ќе пишувам наредната прилика, здрава и жива.
Како одминува времето се повеќе се менувам и доаѓам до степен да не можам да се препознаам.
Го знам коренот на проблемот но прв пат не можам да се соочам.
Психата е лоша работа, не залудно е кажано "од главата, си патиме".Пааа вака, ги исчитав сите 127 страници и решив да прозборам на темава.
Веќе долг период размислувам за самоубиство. Немам доволно добра причина да продолжам да живеам.
Барам, но исто како да барам во сено игла.
Имам 30 години, живеам сама, имам одлична работа и финасиски сум доста стабилна, не се жалам но тоа што ме мачи е самотијата, осаменоста, изолираноста од општеството.
Како одминува времето се повеќе се менувам и доаѓам до степен да не можам да се препознаам.
Го знам коренот на проблемот но прв пат не можам да се соочам.
Не, еве, ти и помогна.Браво бе ептен и помогнате на @Батерфлај. Тие клише савети нагоре набројани на девојката никогаш не е и паднале на памет. Готово, променет и живото веќе
Ја не се ни обидов бе Мистер Саркастик.Не, еве, ти и помогна.