Хмммм, мислам дека прилично наивно го сфаќаш системот на фејк њус, не е баш тоа така едноставно.
Прво и основно ти треба инфлуенсери со прилично бројна публика, потоа ти треба една критична маса на мотивирани ботови кои ќе ги лајкаат и шират тие информации.
Мораш да ги инспирираш со нешто, а за џабе никој не се инспирира во моментов.
Затоа јас одам на нешто што е пробано еве во Хрватска, каде Мост и Живи зид успеја да влезат во парламентот.
Има доволно неопределени кои не сакаат да гласаат за ДПМНЕ и за СДСМ, со соодветен изборен модел лесно ќе имаат од 5-10 пратеници.
Потребни се некој прилично храбри идеи, кои ќе предизвикаат широка дискусија, на пример затворање на МРТВ или МАНУ, како непотребни институции во Македонија.
И ете има еден прилично добар почеток, дури и со сегашниов изборен модел.
-наивно делување, секогаш има простор за нешто такво, и не се работи за лажни вести, можеби затоа не ти се допаѓа;
-системот на радио милева е стар и те уверувам секогаш дава резултати, би се изненадил колку е ефикасен;
-никогаш не си запрашал дека можеби проблемот не се сдсс+дпсне туку системот кој генерира такви елити?;
-идеи има пари нема (верувам ти е познато дека пед*ри имало секогаш и повеќе од доволно и дека парите биле проблемот).
Е за МАНУ и МРТВ малку по-нашироко затоа што заслужуваат.
Значи сега откако ја избришавме Македонија како македонска држава велиш треба да ги укинеме и институциите кои имаа токму таква задача да ја чуваат и негуваат идеата за македонска држава и да пропагираат Македонизам?
Ова го предлагаш заради тоа што сакаш да ги казниш затоа што ништо не сторија или...???
Ова сигурно оди во насока за да не се случи некому повторно да му падне на памет да го воскресне Македонизмот или уште полошо да му падне идеа да прави повторно македонска држава, или само така мене ми изгледа?
Тоа што национални институции се водени и управувани од автошовинисти, анационални типови или лица кои се од друг етнос и кои покажале прилично „љубов„ кон Македонците, според мене не е доволна причина да си ги сечеме гранките на кои седиме