Koj znae da procita, ke razbere.Што претставува овој документ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koj znae da procita, ke razbere.Што претставува овој документ?
Документ со кој докажуваат дека нема кој да ги фали, па ај самите да си се пофалат.Што претставува овој документ?
Луѓево не сваќаат дека Кина е земја што има различни производства, преку таквото со муабетите ај бе у кина е склапано.. Јасен е муабетот дека Јапан е Јапан све е уреду тоа.Isto kako kaj mobilnite .. samsung 60000 i xiaomi 30000 isti delovi ista fabrika gi pravi tvrdam deka ima ist kvalitet e sea 30 000 + za kurcejne so aamsung [emoji16] kinestojnive ne se za podcenuvajne
Sent from my MI 6 using Tapatalk
Koj znae da procita, ke razbere.
P.S dali testovite A, B i tnt. se identicni kako na Eurovent
Шампион си!Даикин Уруру Сарара 5kw би била идеална за таа намена.
А има и поефтини како Mitsubishi LN50 исто би била солидна за ладење.
[DOUBLEPOST=1562688022][/DOUBLEPOST]
Малку информации даде, ниту спомна за буџетот, колку сакаш да потрошиш (затоа падна предлог за Уруру Сарара и ЛН50... натаму битно е просторот, изолиран или не, столарија каква и дали е можеби една просторија поврзани дневна со трпезарија ја удара ли сонце директно (која е ориентација на станот) ....една просторија од 40м2 или е еднособен стан па сакаш да ги ладиш две помали простории .... секако битно е и на која температура сакаш да разладуваш те кои се твоите потреби.... Ако кај греењето нема голем распон сите сетираат на 21-24*С, кај ладењето имам видено луѓе кои држат под 20*С... некои на 23, јас имам проблем со носот (deviatio septum) и никогаш не ладам на зададени под 25*С, некому смешно тоа, но мене ми е ОК, а и морам така.... плус приземје во нажешкото имам сенка од дрвја четинари .... Ако не си за ладење ко у ТЦ рамстор, немаш големи барања да е ко фрижидер и нема да ја користиш секој ден и често во тек на денот ... тогаш работа би вршела било која ОнОф клима од 12,000 Денари и 12,000бту... за поголеми захтеви и поекономично ладење.... 12,000БТУ Инвертер кој чини од 20-23,000 ....да речеме AESI+ Vivax, GREE, Lomo Eco 3.5 (коштаат 20-21,000) Haier Tundra 3.5ka (23.000) или Viola 3.5ka GREE која е препорачана за 40м2 (таа чини 26К) .... поштено ќе оладат и 40 квадрати отворен простор! БАРЕМ ПО МОИ КРИТЕРИЈУМИ ТЕ БАРАЊА!... ако се две простории па сакаш да ладиш преку врати.... и да земеш 18ка во едната ќе биде кочан (под 20) за да постигнеш една пристојна температура од 22-23 во другата соба ако е истата пооддалечена од онаа со клима .... јас барем како реков така би играл за моите потреби .... многу субјективно е ладењето и моето мислење, па послушај ги и другите!Ми треба клима за 40м2, исклучиво за ладење! Дајте предлог. Фала однапред

Шампион си! [emoji38][DOUBLEPOST=1562688022][/DOUBLEPOST]
Малку информации даде, ниту спомна за буџетот, колку сакаш да потрошиш (затоа падна предлог за Уруру Сарара и ЛН50... натаму битно е просторот, изолиран или не, столарија каква и дали е можеби една просторија поврзани дневна со трпезарија ја удара ли сонце директно (која е ориентација на станот) ....една просторија од 40м2 или е еднособен стан па сакаш да ги ладиш две помали простории .... секако битно е и на која температура сакаш да разладуваш те кои се твоите потреби.... Ако кај греењето нема голем распон сите сетираат на 21-24*С, кај ладењето имам видено луѓе кои држат под 20*С... некои на 23, јас имам проблем со носот (deviatio septum) и никогаш не ладам на зададени под 25*С, некому смешно тоа, но мене ми е ОК, а и морам така.... плус приземје во нажешкото имам сенка од дрвја четинари .... Ако не си за ладење ко у ТЦ рамстор, немаш големи барања да е ко фрижидер и нема да ја користиш секој ден и често во тек на денот ... тогаш работа би вршела било која ОнОф клима од 12,000 Денари и 12,000бту... за поголеми захтеви и поекономично ладење.... 12,000БТУ Инвертер кој чини од 20-23,000 ....да речеме AESI+ Vivax, GREE, Lomo Eco 3.5 (коштаат 20-21,000) Haier Tundra 3.5ka (23.000) или Viola 3.5ka GREE која е препорачана за 40м2 (таа чини 26К) .... поштено ќе оладат и 40 квадрати отворен простор! БАРЕМ ПО МОИ КРИТЕРИЈУМИ ТЕ БАРАЊА!... ако се две простории па сакаш да ладиш преку врати.... и да земеш 18ка во едната ќе биде кочан (под 20) за да постигнеш една пристојна температура од 22-23 во другата соба ако е истата пооддалечена од онаа со клима .... јас барем како реков така би играл за моите потреби .... многу субјективно е ладењето и моето мислење, па послушај ги и другите!
Се работи за канцеларии, кои меѓусебно се одделени со пвц преграда, меѓутоа, местото каде што е наменето за инсталирање на климата е во ист правец на вратата од втората канцеларија. Едната страна до 11-12 часот е изложена на сонце, т.е. има излог.Iako klimata ke ja koristis samo za ladenje moj predlog podobro inverter klima da odberes bidejki e potivka poekonomicna od obicnite on-off klimi moj predlog ti se ovie klimi bez problem ke go oladat prostorotВо право сиСе работи за канцеларии, кои меѓусебно се одделени со пвц преграда, меѓутоа, местото каде што е наменето за инсталирање на климата е во ист правец на вратата од втората канцеларија. Едната страна до 11-12 часот е изложена на сонце, т.е. има излог.
Дуќанот има изолација, односно сендвич ѕид и плус има изолација на фасадата. Пвц прозори со 4 сезонско стакло. Исклучиво за ладење, бидејќи се грееме на парно.
Буџет околу 30к со се монтажа.
Фала однапред.
Климе смањи доживљај,на секое тенџере капак му ставаш . Ок е работата. #небидистрелец.
na srpskiot forum PARALELNO kao Skopljan4e moja malenkkost koja te podhebava hahaha![]()