Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јули 2017
Мислења
661
Поени од реакции
1.344
Што мислите за политичката партија Интегра? Секако покрај ВМРО и СДСМ мора да се издигне трета политичка сила во држава, мислите ли дека оваа десничарска партија има некакви шанси за да дојде до влијание?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Што мислите за политичката партија Интегра? Секако покрај ВМРО и СДСМ мора да се издигне трета политичка сила во држава, мислите ли дека оваа десничарска партија има некакви шанси за да дојде до влијание?
Кој е претседател на партијата?

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Posle site gluposti sto gi napravija ke treba Grujo na konj kacen da go vratime da pomine niz triumfalna porta. Mozebi sum bil naiven, AMA deka ke se najde takva stoka da ne prodade so se partali za ic pari ne mozev ni na son da poveruvam, tragedijata da e pogolema stokive uste imaat podrzuvaci.[DOUBLEPOST=1562280869][/DOUBLEPOST]
Кој е претседател на партијата?
Covekot barem onaka na prv pogled deluva nadmokno vo sporedba so site momentalni politicari, Jas bi mu dal podrska.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Секогаш следи ги Латас и Геровски за да сетиш на кај дува ветрот
Поготово Геро. Тој ти е како оние петлињана метални за правец на ветер итоа поставено на кале.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.036
Поени од реакции
11.093
Posle site gluposti sto gi napravija ke treba Grujo na konj kacen da go vratime da pomine niz triumfalna porta. Mozebi sum bil naiven, AMA deka ke se najde takva stoka da ne prodade so se partali za ic pari ne mozev ni na son da poveruvam, tragedijata da e pogolema stokive uste imaat podrzuvaci.
Наивен си бил или си младо дете па одамна било кога сдс имаше власт во Македонија, од самиот почеток ја уништуваа државава небаре ја добија на поклон од Белград, во деведесетите едно ебано знаме немаше низ државава, ни пред влада ни пред бутур, требаше Грујо да дојди да стави државни знамиња и тогаш им сметаа, бил популист.

За да им удоволи на Штерјо и другарчињата цели 4 години немавме берза за хартии од вредност, односно сите акции кои работниците ги поседуваа немаа каде да ги продадат бидејќи немаше пазар за нив, смислено за директорите да си ги присвојат за 2-3 гајби пиво

Од самиот почеток ги истиснаа сите национални чувства кај народот, затоа денес вака лесно и глатко ја парчат земјава и кур не ги боли.

Не било ин да си националист, така се тешеа комуњарите.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Posle site gluposti sto gi napravija ke treba Grujo na konj kacen da go vratime da pomine niz triumfalna porta. Mozebi sum bil naiven, AMA deka ke se najde takva stoka da ne prodade so se partali za ic pari ne mozev ni na son da poveruvam, tragedijata da e pogolema stokive uste imaat podrzuvaci.[DOUBLEPOST=1562280869][/DOUBLEPOST]
Covekot barem onaka na prv pogled deluva nadmokno vo sporedba so site momentalni politicari, Jas bi mu dal podrska.
Е добро де, кој е човекот?

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Е добро де, кој е човекот?
https://integra.org.mk/[DOUBLEPOST=1562281872][/DOUBLEPOST]
Наивен си бил или си младо дете па одамна било кога сдс имаше власт во Македонија, од самиот почеток ја уништуваа државава небаре ја добија на поклон од Белград, во деведесетите едно ебано знаме немаше низ државава, ни пред влада ни пред бутур, требаше Грујо да дојди да стави државни знамиња и тогаш им сметаа, бил популист.

За да им удоволи на Штерјо и другарчињата цели 4 години немавме берза за хартии од вредност, односно сите акции кои работниците ги поседуваа немаа каде да ги продадат бидејќи немаше пазар за нив, смислено за директорите да си ги присвојат за 2-3 гајби пиво

Од самиот почеток ги истиснаа сите национални чувства кај народот, затоа денес вака лесно и глатко ја парчат земјава и кур не ги боли.

Не било ин да си националист, така се тешеа комуњарите.
Ne sum malo dete, od start znam sto gubrina se, na svoja koza kako familija gi imame oseteno nivnite udari ama pak ne mozev da poveruvam deka nekoj ova ke go napravi.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Очекувам (но само очекувам...) да биде третата политичка опција во Севердонија.

Треба да им се даде прилика, но не да останат само на авторитетот од г-динот Ристоски, туку ако афирмираат и други членови од ова здружение.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.454
Поени од реакции
27.249
Очекувам (но само очекувам...) да биде третата политичка опција во Севердонија.

Треба да им се даде прилика, но не да останат само на авторитетот од г-динот Ристоски, туку ако афирмираат и други членови од ова здружение.
Тотално проамеричка партија, која според мене ќе служи како канализирање на незадоволното членство на ДПМНЕ. Ептен остар патриотски говор, ептен конзервативни ставови.

Тие се единствена прозападна опција која се декларира отворено против промена на името.... Што според мене само по себе е оксиморонски став.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Иако иам 16 години, може и не а разбирам сета, ама да кажам ја нешто за ваа наша земја од моја гледна точка. Ако не ги преземиме ни помладите работите во наши раце, ништо не бива, само ќе се мењат ВМРО и СДСМ и иста приказна ќе биде, исти курац друго пакување се и двете партии, памтам во времето на ВМРО ми беше преку глава од Грујо и го мразев многу, кога се смени власта го укинаа памтам екстерното и се радував на тоа си помислив ќе тргне на добро работата поради тоа што многу уленици протестираа против екстерното ама пак власта на ВМРО не не ебеше 2%, и со тоа си реков дека ваа влада ќе работе за доброто на народот, ама сум погрешил, виа се најлошото нешто што и се има десено на Македонија, се молам да де најде некој со муда да го утепа виа Заев, ќе славам дома. Мислам дека треба да се дигне револуција во ваа држава, да се земе пушка во рака ако треба, да му се ставе до знаење на политичарите дека не може да не ебат како сакат.
Никој пат нема да се случи тука такво нешто.И јас на твои години кога дојдов на форумот го мислев тоа.Ако влезеш во некои подлабоки води борејќи се за патриотизмот само ти ќе си настрадаш и на никој друг нема да му биде гајле за тебе.Мој личен совет ти е стој си настрана и не ни пробувај да смениш нешто.Не велам да ја наведнеш главата во песок но немој да се бориш за ништо овде.Едноставно не вреди.И ниеден политичар и партија не и мислат добро на Македонија ниедна организација ни движење исто така.Движи си се настрана и размислувај со своја глава за на крај да не настрадаш за џабе.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Samo bi dodal, ova so himnava odamna se znaese deka ke odat na promena, samo ne se znaese sto I kako ke proturkaat,ova e vo celosna kordinacija so nasive prijateli amerikancive I sipcive. Ke bide da vidime sto imaat za plan B.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom