Ako se zeme vo predvid deka se pocesto prosek na kartici se bar edna plata vo minus so kamata zatezna nad 10% t.e. siguren plasman so visoka kamata a so cel da se opsluzat korisnicite jasno e zosto se otkazuvaat t.e. nudat visoki kamati za vakvi obvrznici !!!
Duri i KMB ja vide svojata shansa kako stavka nerealizirani plasmani pa gi namali zateznite i jako pocna vo maloprodazba so cel da izvadi max od situacijata !!
Ona sto ni se cinese za rekord kaj bankite izgleda ke bide nadminat ovaa
STB poleka gledam si doaga na stari stazi ...TNB 16000 ....TTK 1300...KMB samo sto ne eksplodirala a UNi site ja hejtaat moja omilena e na ovaa cena
[DOUBLEPOST=1562103734][/DOUBLEPOST]Denes ja gledam KMB srbija posto procitav deka ima interes od 6 kandidati za kupuvanje na ovaa javna ustanova .Mi paga vo oci deka imala prosla godina dobivka od 70 miliona evra so vkupen kapital od 3miljardi evra i akcijava za edna godina porasnala od 2000 denari na 3091 denari ili kapitalizacija od 450 miliona pa sledstveno posto e javna ustanova mi doaga prasanjeto dali kaj nas brojkive se losi ili srbija rastura od rabota ?
Nasa KMB ima kapitalizacija od nepolni 200 miliona pri kapital od 2 miljardi evra a nosi duplo pomal prihod i dali spored ovaa matematika nasava ne bi trebalo da ima cca 47 miliona dobivka i cena na akcija okolu 8.000?
T.e. dali javna ustanova vo srbija e podohodovna od nase akcionersko drustvo i dali guvernerkata treba da gi razgleda ovie argumenti ? Moze gresham ne navlekuvam samo prav paralela na banka koja sto pretrpe treta svetska vojna ?