Ako se zeme vo predvid deka se pocesto prosek na kartici se bar edna plata vo minus so kamata zatezna nad 10% t.e. siguren plasman so visoka kamata a so cel da se opsluzat korisnicite jasno e zosto se otkazuvaat t.e. nudat visoki kamati za vakvi obvrznici !!!
Duri i KMB ja vide svojata shansa kako stavka nerealizirani plasmani pa gi namali zateznite i jako pocna vo maloprodazba so cel da izvadi max od situacijata !!
Ona sto ni se cinese za rekord kaj bankite izgleda ke bide nadminat ovaa
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
STB poleka gledam si doaga na stari stazi ...TNB 16000 ....TTK 1300...KMB samo sto ne eksplodirala a UNi site ja hejtaat moja omilena e na ovaa cena
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
[DOUBLEPOST=1562103734][/DOUBLEPOST]Denes ja gledam KMB srbija posto procitav deka ima interes od 6 kandidati za kupuvanje na ovaa javna ustanova .Mi paga vo oci deka imala prosla godina dobivka od 70 miliona evra so vkupen kapital od 3miljardi evra i akcijava za edna godina porasnala od 2000 denari na 3091 denari ili kapitalizacija od 450 miliona pa sledstveno posto e javna ustanova mi doaga prasanjeto dali kaj nas brojkive se losi ili srbija rastura od rabota ?
Nasa KMB ima kapitalizacija od nepolni 200 miliona pri kapital od 2 miljardi evra a nosi duplo pomal prihod i dali spored ovaa matematika nasava ne bi trebalo da ima cca 47 miliona dobivka i cena na akcija okolu 8.000?
T.e. dali javna ustanova vo srbija e podohodovna od nase akcionersko drustvo i dali guvernerkata treba da gi razgleda ovie argumenti ? Moze gresham ne navlekuvam samo prav paralela na banka koja sto pretrpe treta svetska vojna ?