Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Уште во 6 сабајле си станал, браво!
Иначе јас додека сум на маса пијам 1.5г по безмастна телесна тежина, додека пак на дефиниција(чистење)одам до 2г.
Е сега колку е точно не знам, но сум го нашол овај податок на многу страни ма нет.

Моментално сум на чистење, и пијам 2г , за 6 недели имам скинато 5.5кг, ама дел од тоа е вода. А во обем на раце и нозе сум останат ист. Само во струкот сум 6цм минус што е добро.

Според мене овај начин функционора.

А го најдов и ова https://examine.com/nutrition/how-much-protein-do-you-need/

Мислам дека порано овие препорачуваа измеѓу 0.6 и 0.8г на lb за сега да накачат на 0.6 и 1г на lb. А демек за искусните кои се на маса 1.5г на lb за помалце сало.
За некој ко мене од 85кг, 280 грама протеин. :icon_lol: Чао бубрези, чао шушки :facepalm:

Еден мал апдејт:

Почнато со кето на 20.05 и тежина 101-102кг. Вчера (29.06) се измерив 96.9кг и качено мускулна маса, се познава на раце, рамо... За 5 недели симнав 4кг што по мене е просечно, што знам.

Se kladam deka si kacil salo. Dokolku pocnes normalno da se hranis so jaglenihidrati, glikogenot ke se obnovi i eve se kladam deka ke bides najmalku 102 kg + extra povtorno.

Se kladam deka si kacil salo. Dokolku pocnes normalno da se hranis so jaglenihidrati, glikogenot ke se obnovi i eve se kladam deka ke bides najmalku 102 kg + extra povtorno.

Врска немаш поштено. И не умарај ако немаш конструктивен одговор/совет.

Ajde de, jadi dva Dena normalno I izmeri se. Eve ke to veruvam kolku ke posted tolku se kg.

Ме мрзеше да му објаснувам, не е само бројката на вагата. Фармерките ми се станати полабави, каишот исто, ми се фаќаат маички и шорцеви што ми биле тесни, се осеќам полесен при одење и при играње фудбал, имам повеќе кондиција (пред 1 месец едвај дишев на пола утакмица). И тоа ова е ништо, целта ми е уште 7 да симнам, колку да и да потрае...

Еден мал апдејт:

Почнато со кето на 20.05 и тежина 101-102кг. Вчера (29.06) се измерив 96.9кг и качено мускулна маса, се познава на раце, рамо... За 5 недели симнав 4кг што по мене е просечно, што знам.
После кетото оваа диета да ја пробаш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom