Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.512
Некаде грешиш, е сега каде треба да тестираш самиот, ќе ти дадам неколку насоки каде може да ти е грешката:@Кеплер
Ми треба еден совет. Пијам whey (една доза - 36гр) после теретана.
Прегледај го приврзокот 210894
Некако имам чувство дека ми смета на кетово или сум забеган. Минатата сабота бев 98кг, сабајле се мерев 98кг, а веќе неколку луѓе ми рекоа дека изгледам ослабнато. Почнав на 20-ти мај, еве веќе еден месец, а само три кила во минус, барем на вага. Ако треба - можам да извадам репорт од MFP што, како внесувам.
Се демотивирав на вагава сабајле у пм, како неделава џабе да прошла...
1. Премногу протеин на дневно ниво, а и воопшто со оброците, леуцинот прави голем спајк на инсулинот со што го забавуваш слабеењето. Јас не би пиел дополнително веј за време на кето, дури ни бцаа не земам за време на кето затоа што голем дел од храната на дневно ниво е од месо, јајца, риба и како и да е ќе ги внесеш тие 20тина проценти калории од протеин. Процентот варира, кај некои се во кетоза и со 25%, кај други мора во граница од 15-20%.
2.Внесуваш повеќе калории од што трошиш, направи рекалкулација со новата тежина и внимавај при броењето.
3.Внесуваш премногу јаглехидрати од скриени извори, внимавај на јх од јаткастите плодови (ги има доста во бадемите и лешниците), или од останата храна, 5% ти е премала количина и треба да се внимава доста.
4. Јадеш премногу оброци на ден и постојано правиш спајк на инсулинот, јас би ги скратил на 2-3 оброци максимум.
5. Не јадеш доволно масти, гледај 70-75% од калориите да се од масти.
6. Купи си лентички за проверка на кетони од iherb или пак од алиекспрес имаш апаратчиња кои ја мерат количината на амонијак во здивот, не се скапи по 20тина долари се за да си сигурен дека не излегуваш од кетоза.
7.Внимавај на солта, да не се осеќаш подуен со вода и да имаш дисбаланс на соодносот меѓу натриумот и калиумот, обично ако не јадеш јх треба да немаш никаква подуеност.
На крај правилото е дека повеќе треба да трошиш од тоа што внесуваш, гледај тука да не ја правиш грешката и воведи кардио во тернингот ако немаш воведено досега. На крај ако изгледаш подобро од претходно, може си успеал да качиш и мускул