Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, во задниве десетина дена ми се случува една појава која е константна и многу иритира а незнам дали е сериозен проблем или не. При испуштање на педала за кочница или спуштање на ручна се слуша цвилење/свирење кое доаѓа од добошите. Колата одлично кочи, не се чувствува никакво тресење при кочење. До што може да биде проблемот??? Се работи за гранде пунто

Може некој да ми објасни што значи знакот на греач кој свети само 2 минути кога за прв пат во денот ке ја палам колата после се губи, во возење нема никаква разлика, се работи за мерцедес ц220 цди 2005 год.

Дечки, во задниве десетина дена ми се случува една појава која е константна и многу иритира а незнам дали е сериозен проблем или не. При испуштање на педала за кочница или спуштање на ручна се слуша цвилење/свирење кое доаѓа од добошите. Колата одлично кочи, не се чувствува никакво тресење при кочење. До што може да биде проблемот??? Се работи за гранде пунто

Види точно дали е од кај дисковите напред или кај добошите. Ако е од кај дисковите...ќе се среди, но сака малку мајсторија

Види точно дали е од кај дисковите напред или кај добошите. Ако е од кај дисковите...ќе се среди, но сака малку мајсторија
Од позади од кај добошите доаѓа, само нз од која страна.Кога ќе кренам рачна и стискам на педалата за кочница го нема тој звук али одвоено кога пробувам се јавува звукот. Е сеа нз дали може да е од сајла, некое федерче, влага/прљавштина...

Од позади од кај добошите доаѓа, само нз од која страна.Кога ќе кренам рачна и стискам на педалата за кочница го нема тој звук али одвоено кога пробувам се јавува звукот. Е сеа нз дали може да е од сајла, некое федерче, влага/прљавштина...
Klipceto so e na gurtnite ti e suvo i zato ti ckripi. Probaj so voda isprskajgo trkaloto i ke prekini da ckripi nekoe vreme i posle pak pocnuva :)

Може некој да ми објасни што значи знакот на греач кој свети само 2 минути кога за прв пат во денот ке ја палам колата после се губи, во возење нема никаква разлика, се работи за мерцедес ц220 цди 2005 год.
Провери ги грејачите сиг. се ослабени за менување

Мора да се отвори...и кај мене пред многу години се јави сличен звук, испадна дека сајлата од рачната малку допирала до добошот

Nekoja strana kade moze da poracas amortizeri za kola ?

Некој да не знае MAF-сензор за Опел Корса Ц 1.2 кубици бензинец колку би чинел?

Бог да чува со цениве за сензори, ти се чини којзнае што е, знам за О2 сензор прашував за астра ми лупна некоја цена сто евра

3000denari nov GM. Za opel koga zemas delovi ili valeo ili GM baraj za da nemas maka :)
Фала друже за одговорот. Навистина ми помогна!;)[DOUBLEPOST=1560976661][/DOUBLEPOST]
Бог да чува со цениве за сензори, ти се чини којзнае што е, знам за О2 сензор прашував за астра ми лупна некоја цена сто евра
Па токму и затоа прашував. Во последно време сум многу зафатен, така што не сум баш во тек со цениве за авто-деловиве. Згора на тоа немам ни време да се јавам до опел да прашам за цени. Инаку што е изгор изгор е - цениве само ги дуваат како да се работи за компјутерски делови за крипторударење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom