Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Дизелот го гледав, за овој 1.0 мотор и јас слушав слични искуства. Мој роднина ја има Супербот и е задоволен а и јас ја имам возено, колата е гром само што немам ни деца а реално немам ни потреба од толкав седан. Често одам со друштво на пат и шибам низ екс Ју но мислам дека доста ми е веќе од Фабија, Голф итн, компактни се за низ град ама немаат баш простор. Ќе ги разгледам и другиве модели па ќе пишам што сум зела, фала тиЗа тие пари мислам дека е најдобро нешто што се добива од таа класа (иако доста рипнаа последниве 2-3 години), ако не ти треба толку големо види ги и шкода рапид, citroen elysee, renault clio grandtour, hyundai elantra (1.6 мотор со 125кс е околу 15к).
Е сега колку е добар 1.0 бензискиот мотор (ако го гледаш него, дизелот е бааги поскап) ќе видиме доправа, јас сум скептик за мали мотори што вадат многу коњски сили, доста страдаа турбините на постарите мотори каде на мала зафатнина се вадеше голема моќност.

Едит: Да, возам голема километража, колата ја возам и во Македонија (за жал) и во странски земји.