Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Стануваш фактор со тоа што имаш нуклеарки на твоја територија. Тоа значи многу работи, некои добри, а некои лоши.

Како и да е, тоа би ме изненадило и чинам дека сторијата на Таксист, дека Турска ќе им откажела љубав на НАТО а Северна Македонија ја спремаат за нуклеарките што ќе ги земеле од Турска, е онака прилично мрсна куртонска глупост, што заради еден куп објективни причини е надвор од умот, за било кој кој малку се разбира од геополитика, дипломатија, стратегија и сл.
Со поставување ICBM на друга сила на твоја територија стануваш легитимна цел и потврдуваш дека си окупациона зона, а не фактор со геостратешки перфоманси, или за да разбере еден Северџан го проблематизираш опстанокот на својот народ само заради 1ml кокаин.
Вакво нешто, како твојот коментар е очекувано и е во склад со новата северџанска мантра, што би рекле некои се е тоа во главите на “небањатите“.
И понатаму избегнуваш да одговориш -зошто некогашна Република Македонија е насилно се бута во ОТАН? (земја која е сиромашна и неразвиена од каде потребата на ОТАН за такво небитна држава, која при тоа е веќе окупирана?)
И дали земјите кои го управуваат ОТАН се милосрдни анѓели?

Односите помеѓу Турција (инаку геостожер во нашиот регион) и САД се комплексни но и комплицирани, и не е тоа само заради Ердоган туку имаат подлабоки и покрупни причини. Пред скоро година имаше вест дека проектилите се префрлени на еден грчки остров, ако се знае дека претходно имаше такви проектили на територија на Грција и дека се подоцна преместени во Турција, логично е да се заклучи дека тие проектили нема долго да бидат на тој остров. Прашањето е каде ќе завршат?

И бидејќи за себе мислиш дека си добар познавач на “геополитика, дипломатија, стратегија и сл.“ може ли твое видување (ама ако може и понекој аргумент кој би бил издржан, а не како куртонско тртомуљење кое вешто го пласираш), па и ние обичните, неписмените, и не-познавачи на тие работи да прочитаме нешто вредно од тебе!

од поодамна се двојазични ф-рите на КХ, би рекол веќе неколку години

Еј неколку години? Да не си грешка? Не памтам дека прошлата год биле дупли.. или шо знам, може не сум заприметил

Стануваш фактор со тоа што имаш нуклеарки на твоја територија. Тоа значи многу работи, некои добри, а некои лоши.

Како и да е, тоа би ме изненадило и чинам дека сторијата на Таксист, дека Турска ќе им откажела љубав на НАТО а Северна Македонија ја спремаат за нуклеарките што ќе ги земеле од Турска, е онака прилично мрсна куртонска глупост, што заради еден куп објективни причини е надвор од умот, за било кој кој малку се разбира од геополитика, дипломатија, стратегија и сл.[DOUBLEPOST=1560798467][/DOUBLEPOST]
Tие што мислат дека од Турска нуклеарките у Македонија ќе ги стават, верувам не знаат ни со стап самите да се удрат.
Ne gledam ama bash nikakvi dobri raboti da imash nuklearki na svoja teritorija. Se stavash prv na nishan od ednata strana i se stavash vo kategorijata "kolateralna shteta" , znachi vaka..."The good guys" instalirale nuklearki da gi bijat "the bad guys" i koga vtroive ka udrat ke gineme kako pilci. Ama vazhno ke stoime na branikot na slobodata, chovekovi prava, demokratija, neli EU e seksi devojka, a nie gladni za seks ke gineme za malku sex, nali taka.

A ovi sht paradiraat so shlemovi
64295592_214223076206459_3793927633998184448_n.jpg

prvi ke ja duvnat, koj vo gepek koj so Boing.

B.T.W ovaa slika e stvarna ili e foto shop ...mnogu me interesira....

Со поставување ICBM на друга сила на твоја територија стануваш легитимна цел и потврдуваш дека си окупациона зона, а не фактор со геостратешки перфоманси, или за да разбере еден Северџан го проблематизираш опстанокот на својот народ само заради 1ml кокаин.
Вакво нешто, како твојот коментар е очекувано и е во склад со новата северџанска мантра, што би рекле некои се е тоа во главите на “небањатите“.
Муабетот за нуклеарните боеви глави во Македонија, можеш да си го продолжиш у темата Хумор и Сатира.

И понатаму избегнуваш да одговориш -зошто некогашна Република Македонија е насилно се бута во ОТАН? (земја која е сиромашна и неразвиена од каде потребата на ОТАН за такво небитна држава, која при тоа е веќе окупирана?)
И дали земјите кои го управуваат ОТАН се милосрдни анѓели?
Не знаеш зашто Македонија "се бута" у НАТО?
Онда гарант не знаеш ни зашто Хрватска, Словенија, Црна Гора, Албанија, Бугарија и Романија се бутаат или се веќе бутнати у НАТО. Али у реду е, оваа куртонска игнорантност скроз иде у контекст со причата за турските боеви глави (околу 60 беа чинам) кои ќе ги сипаат у Македонија (или веќе се тука, ама кријат :eek:).

Ако сакаш сега ќе продолжиме да збориме за тоа како Кина ќе ја препушти својата флота на Русија или некоја слична тема.

Најверојатно е така идиотски изведено за да можат да релативизираат куртоните како е останато MK, а се додало демек N голема работа ова она. Или па стварно сите се неписмени дегенерици, па не ни знаат дека нема K во Macedonia. Кој да ги знае веќе, крај не можеш да им фатиш.
Mozi deka megjunarodniot kod za republikata bese MK MKD i seuste e MK i MKD. Zosto na tablicite pisi NMK i zosto go menuvaat pojma nemam koga sprema megjunarodniot kod komotno mozi da si ostani MK ili MKD. link ( kolku sto gledam posledno azuriran e vo mart 2019).

Mozi deka megjunarodniot kod za republikata bese MK MKD i seuste e MK i MKD. Zosto na tablicite pisi NMK i zosto go menuvaat pojma nemam koga sprema megjunarodniot kod komotno mozi da si ostani MK ili MKD. link ( kolku sto gledam posledno azuriran e vo mart 2019).
Prevedi go govorot vo naši ramki i ke svatiš deka iako go smetavme za glup...detalno ni objasni deka.i nie nema da.imame ni tronka makedonsko( osven na slavi i svadbi kako što veli...)

Ne gledam ama bash nikakvi dobri raboti da imash nuklearki na svoja teritorija. Se stavash prv na nishan od ednata strana i se stavash vo kategorijata "kolateralna shteta" , znachi vaka..."The good guys" instalirale nuklearki da gi bijat "the bad guys" i koga vtroive ka udrat ke gineme kako pilci. Ama vazhno ke stoime na branikot na slobodata, chovekovi prava, demokratija, neli EU e seksi devojka, a nie gladni za seks ke gineme za malku sex, nali taka.

A ovi sht paradiraat so shlemovi
64295592_214223076206459_3793927633998184448_n.jpg

prvi ke ja duvnat, koj vo gepek koj so Boing.

B.T.W ovaa slika e stvarna ili e foto shop ...mnogu me interesira....
Кои клошари човече,Евина вода пијат бе,од Кам :pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1560813934][/DOUBLEPOST]А дома скришум Евиан

кој ќе го слуша Заев како се фали дека ја напраил нуклеарна сила Северна Македонија

кој ќе го слуша Заев како се фали дека ја напраил нуклеарна сила Северна Македонија
Imaše muabet vo dilot za imeto deka Grcija istrguvala prefrlanje na nuklearki kaj niv.
Se spomnuvaše Larisa i nekoi drugi mesta
Uslovot navodno bil malku da popuštat so nas....a sve da dobijat vo odnos na Turcija

Vremeto ke pokaži...

Imaše muabet vo dilot za imeto deka Grcija istrguvala prefrlanje na nuklearki kaj niv.
Se spomnuvaše Larisa i nekoi drugi mesta
Uslovot navodno bil malku da popuštat so nas....a sve da dobijat vo odnos na Turcija

Vremeto ke pokaži...

Тие нуклеарки во турција се во амерички бази, сигурно не се на турците дадени, плус тоа се застарени бомби, не се тоа балистички ракети и слично.

Селфи со Заев на летот Виена – Скопје (ФОТО)

Патетика... Очаен обид да му го заперат шупакот, демек еве не лета со приватен авион и народот го сака. Преку куров од ваквиве епски глупоштини.
:pos:

Не е можно колку се очајни и бедни. Мизерија жива. Независниве медиуми субвенционирани од државата, со севернокорејски селски финти му го перат шупакот на северномакедонски кловн кој е предмет на потсмев кај и да се појави низ светов.

Влегол на 2 минути во авион, се сликал покрај неколку сдс-овци, и демек народ го сака. Сè тоа спонтано. Исто како што беше спонтано кога случајно го фатија Макрадули како пешачи за на работа. :LOL:

Да им ебам тоа партијата мизерна, секташка. Со очајни обиди градат култ на личност од опинок кој беше одликуван од принцот на Македонија и Црна Гора.

Тие нуклеарки во турција се во амерички бази, сигурно не се на турците дадени, плус тоа се застарени бомби, не се тоа балистички ракети и слично.
Pretpostavkata e deka odnosite megju Turcija i Nato deka ke vlošuvaat....i Nato ke bide primoran da go prefrli na drugi lokacii arsenalot na taktički oružja od Turcija
Povod za vlošuvanje na odnosite ke bidi kupuvanjeto na S400 od Rusija od strana na Erdogan. Se spomnuva Juli kako termin na dostava
Ognot moži da se dorazgori ako Turcija ne go ratifikuva našeto členstvo vo Nato poradi neispolnuvanje na baranjeto na Turcija za čistenje na instalaciiite na Fetula Gjulen kaj nas( nekoi školi)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom